Galatasaray Galatasaray'ın Rashica teklifi ortaya çıktı! Norwich'in yanıtı şoke etti

Galatasaray'ın Rashica teklifi ortaya çıktı! Norwich'in yanıtı şoke etti

03.07.2023 - 07:41 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılılarda geride bıraktığımız sezon kiralık olarak forma giyen Milot Rashica’nın bonservisinin alınması için yoğun temaslar sürüyor. Galatasaray'ın Kosovalı futbolcunun takımına vermiş olduğu teklif ortaya çıkarken, alınan yanıt şoke etti.

Galatasarayın Rashica teklifi ortaya çıktı Norwichin yanıtı şoke etti

Geride kalan sezonu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray, gelecek sezon için de aynı başarıyı yakalamak istiyor. Transfer çalışmalarını hızlandıran sarı-kırmızlı ekip, takım içi planlamalarını da devam ettiriyor. Sezon başında Norwich'ten kiralık olarak takım gelen Rashica'nın bonservisini almak için yoğun mesai harcayan kurmaylar, İngiliz ekibine vermiş olduğu teklif ortaya çıktı. Öte yandan Norwich'in Galatasaray'a verdiği yanıt şoke etti.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ BİTENLER AYRILDI

Galatasaray'da sözleşmesi biten futbolculardan Emre Taşdemir, Juan Mata, Bafetimbi Gomis ve Okan Kocuk'la yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılardan ayrılan isimlerden Okan Kocuk, Samsunspor'la anlaşma sağladı. Okan Kocuk, Karadeniz temsilcisiyle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Süper Lig devinde kiralık sözleşmeleri sona eren Milot Rashica, Mauro Icardi ve Samuel Adekugbe de takımlarına geri döndü.

Galatasarayın Rashica teklifi ortaya çıktı Norwichin yanıtı şoke etti

KAAN AYHAN SATIN ALINDI

Galatasaray, geçen sezon Sassuolo’dan kiralanan Kaan Ayhan’ın satın alma opsiyonunun kullanıldığını açıkladı. Sarı-kırmızılılar, bu transfer karşılığında İtalyan kulübüne 2 milyon 800 bin euro ödeyecek.

YENİ SEZON HAZIRLIKLARI DEVAM ETTİ

Galatasaray, 2023-2024 sezonu hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Topla ısınmayla başlayan idman, koşu çalışmasıyla devam etti. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, dar alanda topa sahip olma çalışması ile savunma ve hücum çalışmasının ardından dört takımlı turnuvayla sona erdi. Sarı-kırmızılılar bugün saat 18.00’de yapacağı idmanla hazırlıklarını devam ettirecek.

Haberin Devamı

OPSİYONSUZ KİRALANMIŞTI

Süper Lig devi Galatasaray, yaz transfer döneminde Norwich City'den Milot Rashica'yı kiralık olarak kadrosuna dahil etmişti. 26 yaşındaki oyuncunun sezon sonuna kadar kiralandığı ve sözleşmede satın alma opsiyonu maddesinin yer almadığı kaydedilmişti.

Milot Rashica, sarı-kırmızılılarda gösterdiği performansla dikkat çekti. Kosovalı sağ kanat oyuncusu, Okan Buruk'un takımdaki vazgeçilmez isimleri arasında yer aldı. Galatasaray formasını 30 müsabakada giyen Kosovalı oyuncu, 6 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.

Galatasarayın Rashica teklifi ortaya çıktı Norwichin yanıtı şoke etti

SÖZLEŞMESİ 2025'TE BİTECEK

Milot Rashica'nın Norwich City ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. 26 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 7 milyon 500 bin euro. KF Kosova Vushtrri altyapısında futbola başlayan Milot Rashica daha sonra Vitesse ve Werder Bremen'de forma giydi. Kosova Milli Takımı'nda 46 maçta oynayan 26 yaşındaki oyuncu, 8 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

PANİK YOK STRATEJİ VAR

Son şampiyon Galatasaray, transferde belli bir stratejiye göre hareket edecek. Sarı-kırmızılılar transfer çalışmaları 3 bölüme ayırdı. Buna göre ilk planda acil yapılacak hamleler var. Şampiyonlar Ligi 2. Ön Elemesi’nde ilk olarak ZalgirisStruga eşleşmesinin galibi ile 26 Temmuz’da karşılaşacak olan sarı-kırmızılılar öncelikli olarak bu tura acil yapılması gereken transferleri yetiştirecek.

Burada da sol bek ve forvet transferi zorunlu görünüyor. Sol bek için Angelino, Nuno Tavares ve Rogerio üzerinde yoğunlaşan sarı-kırmızılılar bu üçlüden birini renklerine bağlamak istiyor. Aslan’da Icardi sürecinin uzayacak olması nedeniyle ikinci forvetin de ivedilikle bitirilmesi hedefleniyor. Teknik direktör Okan Buruk’un bunun için özel ricada bulunduğu belirtildi. Elinde Barış Alper dışında forvet olmayan başarılı teknik adam herhangi bir sorunla karşılaşmamak için forvet takviyesinin şart olduğunu aktardı. Cim-Bom Ağustos ayında ise transferin ikinci dalgası için düğmeye basacak. Bu noktada birkaç önemli hamle yapılacak. Aslan’da transferdeki üçüncü dalgada ise başta Icardi olmak üzere kıran kırana pazarlıkların olacağı isimlerin işi bitirilecek.

Haberin Devamı

RASHİCA İÇİN TEKLİF YAPILDI

Sarı-kırmızılılarda geride bıraktığımız sezon kiralık olarak forma giyen Milot Rashica’nın bonservisinin alınması için yoğun temaslar sürüyor. Sarı-kırmızılıların 6 milyon euro teklif ettiği Kosovalı oyuncu için Norwich City’nin 9 milyon euro istediği belirtildi. Bu arada ülkesinde bir yayına katılan Rashica, Norwich’e döneceğini doğruladı. 26 yaşındaki futbolcu “Galatasaray ile anlaştım, gittim, çok mutlu oldum, üzerime düşeni yaptım. Şimdi her şey yolunda” dedi. 

Galatasarayın Rashica teklifi ortaya çıktı Norwichin yanıtı şoke etti

Yazarlar