Galatasaray Galatasaray'ın yeni transferi Avrupa'yı şaşırttı! İtalyanlar'da büyük hayal kırıklığı

Galatasaray'ın yeni transferi Avrupa'yı şaşırttı! İtalyanlar'da büyük hayal kırıklığı

19.07.2022 - 09:03 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaratan Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna Okan Buruk gelirken transfer çalışmaları hızlandı. Sarı-kırmızılıların son transferi Avrupa'da büyük şaşkınlığa yol açtı. Yıldız ismin Aslan'a 'Evet' demesi özellikle İtalya'da hayal kırıklığı yarattı.

Galatasarayın yeni transferi Avrupayı şaşırttı İtalyanlarda büyük hayal kırıklığı

Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon yarışmacı bir kadro oluşturmak için kolları sıvadı. Eksik bölgelere takviye yapan Aslan'da Marcao'nun yerine transfer edilecek olan yıldız isim Avrupa'yı şaşkına çevirdi. Dev kulüplerin istediği yıldız futbolcuyu sarı-kırmızılıların ikna etmesi özellikle İtalya'da hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

OLİVEİRA'DAN 4 YILLIK İMZA
Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu'nun eleştirildiği Galatasaray'da orta sahaya ilk hamle Sergio Oliveira oldu. Sarı-kırmızılılar, Portekizli futbolcuyla 4 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı. Galatasaray bu transfer için Porto'ya 3 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Galatasarayın yeni transferi Avrupayı şaşırttı İtalyanlarda büyük hayal kırıklığı

DIAGNE KARAGÜMRÜK'TE
Galatasaray'da gelecek sezon planları arasında yer almayan Mbaye Diagne'nin sözleşmesi feshedildi. Sarı-kırmızılılardan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Mbaye Diagne'nin sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir" denildi. Senegalli santrafor bu gelişmenin ardından Fatih Karagümrük'le sözleşme imzaladı. 30 yaşındaki forvetin sözleşmesinin 1 yıl olduğu belirtildi

Haberin Devamı

RAKİP PARDUBİCE
Sarı-kırmızılılar, Avusturya'daki son hazırlık maçında TSİ 19.00'da Çekya temsilcisi Pardubice ile Bad Waltersdorf'ta karşı karşıya gelecek. Galatasaray, maçın ardından Türkiye'ye dönecek.

Galatasarayın yeni transferi Avrupayı şaşırttı İtalyanlarda büyük hayal kırıklığı

GRİLLİTSCH İLE ANLAŞTI
Galatasaray önceki gün transferde çok sürpriz bir hamle yapmış ve bonservisi elinde olan Florian Grillitsch'le anlaşmıştı. Takvim'in haberine göre; Bu transfer Sarı-Kırmızılı taraftarlar kadar Avrupa futbol piyasasını da şaşkına çevirdi.

Çünkü son olarak Hoffenheim'da forma giyen ve piyasa değeri 16 milyon Euro olarak gösterilen Avusturyalı yıldızın ismi birçok önemli kulüple anılıyordu. İngiliz basını geçtiğimiz günlerde Arsenal ve Newcastle'ın Grillitsch ile ilgilendiğini duyurmuştu. İtalyan basını ise yıldız futbolcuyu Roma ve Fiorentina'nın istediğini yazmıştı.

Galatasarayın yeni transferi Avrupayı şaşırttı İtalyanlarda büyük hayal kırıklığı

GALATASARAY İKNA ETTİ
Alınan bilgilere göre Grillitsch'in aynı zamanda menajerliğini yapan babasının yüksek talepleri sonrası yapılan görüşmelerden sonuç alınamadı. Galatasaray yönetiminin uzun uğraşlar sonrasında hem Avusturyalı yıldız hem babasını ikna ederek bu transferi bitirmesi çok büyük yankı uyandırdı.

İTALYANLAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI
Özellikle İtalyan basını, Fiorentina'nın ciddi şekilde Grillitsch'i istediğini ve gelinen durumun hayal kırıklığı yarattığını belirtiyor. Çok yönlü bir futbolcu olan tecrübeli yıldız, neredeyse kale haricinde tüm bölgelerde oynuyor.

Haberin Devamı

STOPERDE OYNADI
Geçen sezon ağırlıklı olarak stoper pozisyonunda görev yapan Grillitsch'in kariyer geneline baktığımızda ise orta alanda oynaması dikkatleri çekiyor.