Galatasaray Galatasaray'ın zaferi sonrası yıldız isme övgü: Herkesi nasıl şaşırttı, yanılttı ama?

Galatasaray'ın zaferi sonrası yıldız isme övgü: Herkesi nasıl şaşırttı, yanılttı ama?

03.08.2023 - 07:36 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak isteyen Galatasaray, 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Zalgiris'i Mertens'in muhteşem golüyle devirdi. Sarı-kırmızılı futbolcuların performansını spor yazarları köşelerinde değerlendirdi.

Galatasarayın zaferi sonrası yıldız isme övgü: Herkesi nasıl şaşırttı, yanılttı ama

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş müsabakasında Zalgiris Vilnius ile karşı karşıya geldi. D Smart'ta yayınlanan maçı Aslan 1-0 kazandı. Sarı-kırmızılıların yıldızı Dries Mertens, Zalgiris Vilnius mücadelesinde tarihe geçti. Belçikalı oyuncu, sarı-kırmızılıların efsanesi Gheorge Hagi'nin rekorunu kırdı. Spor yazarları karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

BURCU KAPU - YOLCULUK BAŞLADI / MİLLİYET
Galatasaray’ın Avrupa yolculuğu dün itibariyle resmen başlamış oldu. İlk maçta ama sentetik çimden ama eksiklerden berabere kalan ancak daha da önemlisi, iyi bir görüntü çizmeyen Galatasaray dün gece belki yine bıraktığı yerde değildi ama “Ben taraftarıma Şampiyonlar Ligi müziğini dinleteceğim” dedi.
Zalgiris karşısında turu geçen Galatasaray’da ilk konuşulması gereken, takımın eksikleri... Öncelikle takım gücünün yarısı eksik ki bunun en büyük sebebi iki oyuncu, Icardi ve Torreira. Halil henüz sarı-kırmızılıların en ucunda oynayacak oyuncu güvenini vermiyor. Bunun en büyük sebebi Mertens ile bağlantı kurmada yaşadığı tutukluk, kanat ortalarında doğru pozisyon alamaması ve rakip stoperleri rahatsız etmemesi.

Haberin Devamı

E daha ne olsun diyebilirsiniz. Kıyasladığımız oyuncunun Icardi olması tabii ki pek adil değil ama bu seviyede beklentinin çok daha fazlası olduğunun farkındadır sanırım. Diğer eksik Torreira’nın yedeği olabilecek bir oyuncu ise şu an değil Galatasaray sanırım ligde yok. Hal böyle olunca, takım boyunun uzun kalması en büyük handikapı olurken, diğeri de yediği kontralar oluyor. Özellikle rakip forvet Oyewusi’nin savunmanın arkasına kaçışları, Okan Hoca’ya çözüm üretmesi gereken sorunu maç boyu birkaç kez gösterdi.
Galatasaray’da iki hücumcu bek de gol yollarında hayal kurduruyor, Galatasaray topu ileri taşımakta zorlanmıyor.

İşte Mertens'in Roma'ya attığı goller




BOEY HERKESİ NASIL ŞAŞIRTTI AMA?
Boey herkesi nasıl şaşırttı, yanılttı ama? Üst düzey fizik kaliteye iyi bir savunma gücü de ekledi. Bire birde kolay harcıyor rakiplerini, akan oyunun hep içinde. Ama burası Şampiyonlar Ligi, burada her şey gerçek. Daha güçlü rakipler karşısında, daima çıkmaya meyilli iki hücumcu bek ile, Galatasaray’ı savunmada nasıl bir tehlike bekler sorusunun cevabını belli ki Torreira verecek. Yani demem o ki, Torreirasız Galatasaray gol yemeye hep bir adım yakın.
75 dakika bittiğinde Galatasaray rakibinin yedi katı kadar rakip ceza sahasında topla buluşmuştu ama gol beklentisi iki takımın neredeyse aynıydı.
Nasıl oluyor peki bu? Seni zaten derinde bekleyen rakibinin ceza sahasına kolaylıkla topu getiriyorsun ama orada ortalığı karıştıracak, pozisyon yaratacak bir Icardi veya Zaniolo olmayınca işte böyle oluyor. Zaniolo konusunu istihbarat yapan arkadaşlarımıza bırakarak, ben de gelecek haberi merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

DURAN TOPTA KİME BENZETELİM? BECKHAM?
Galatasaray tek golle rakibini eledi. Ama öyle alelade bir gol değil. Mertens’in alkışlık golünden sonra futbolseverler arasında bilgi yarışması başladı. Stoch’un Puskas ödülü alan golünden, Hakan Ünsal’a, Tugay Kerimoğlu’nun attığı benzer gollere kadar bir çok yere gitti aklımız. Şüphesiz nefis bir gol. Ancak Kerem’den bahsetmeden eksik bir gol.
Kerem geçen sezon başında çok eleştirilen bir oyuncuyken, bugün takımın as oyuncusu, silahı haline geldi. Geçen sezonun ikinci yarısından itibaren korner direğine geldiği her pozisyonda taraftara özgüven verdi. Peki o zaman hadi hafızamızı biraz daha alt üst edelim, Kerem’in duran toplarda bu gelişen yönünü kime benzetelim? Beckham?
Erken mi konuştum? Kim bilir...

Haberin Devamı

Galatasarayın zaferi sonrası yıldız isme övgü: Herkesi nasıl şaşırttı, yanılttı ama

Haberin Devamı

SAKİN VE KARARLI - ERMAN ÖZGÜR / FANATİK
Galatasaray belki belirlemek için biraz daha zamanı olduğu ideal kadrosunun çok önemli parçalarından yoksun çıktı sahaya. İlk yarıda zaman zaman hücumda kaliteli oyuncularının eksikliğini hissetti. Savunmada Galatasaray’ı hazırlıksız yakalama planları yapan Zalgiris’in tuzaklarına neredeyse hiç düşmedi. Mertens’in üretkenlik problemini Kerem Aktürkoğlu’nun kornerinden attığı nefis gol ile çözmesi de Galatasaray için rahat geçen ilk yarının ödülü oldu. 2. yarıya Okan Buruk, Zalgiris’in daha geniş alanda oynayıp, hücuma daha çok adamla gelme ihtimali ile Yunus hamlesi ile geldi. Bu hamle ile Galatasaray hücumları ilk yarıdakine nazaran daha akıcıydı. Yunus, Barış Alper’den daha iyi bir kenar, Barış Alper de Halil’den daha iyi bir santrfor seçeneği olduklarını gösterdiler.

MUSLERA TECRÜBESİ...
2. gol için Berkan, Mertens, Kerem ile yakalanan fırsatlar kaçınca Zalgiris maçın son anlarına kadar oyunun içinde kaldı. Ancak Galatasaray oyun disiplininden hiç taviz vermedi. Çok ekstra bir sürate sahip Oyewusi’nin kendi çabası ile götürdüğü ve Muslera’nın tecrübesini konuşturarak çıkardığı pozisyon haricinde de rakibine şans tanımadı. Henüz bu takıma seviye atlatacak yıldızlar sahne almasa da Galatasaray sakin ve kararlı görüntüsü ile haklı bir galibiyet aldı. Maçın yıldızı ise jeneriklik bir gol ile turu getiren Mertens oldu.

ZOR DA OLSA TURLADIK - METİN KARABAŞ
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanş mücadelesinde Zalgiris’i konuk etti. İlk maçta deplasmanda 2-2 beraber kalan Sarı Kırmızılılar karşılaşmaya taraftarının desteği ile çıktı.

Oldukça sıcak ve nemli bir havada oynanan mücadelenin ilk on beş dakikası düşük tempoda geçti. Galatasaray bu anlarda oyun kurmakta zorlanırken kapanan rakibini açamadı. Zalgiris ise tamamen savunmada kalmayı tercih etti. 20’den sonra Sarı-Kırmızılılar ön alanda daha etkili oldu. 31. dakikada Kerem’in kornerden ortasına Mertens gelişine harika vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Golden sonra da rakip yarı alanda kalan Okan Buruk’un takımı soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.

Sarı-Kırmızılılar’da ikinci yarının başında Halil kenara gelirken, Yunus oyuna dahil oldu. Bu devrede de tempo düşük olsa da oyuna hakim olan taraf Galatasaray’dı. 64. dakikada Mertens ceza sahası içerisinde vurdu kaleci son anda golü önledi. 67’de Oyewusi ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı Muslera geçit vermedi. Okan Buruk son bölümde değişiklikleri ile takımına müdahalelerde bulundu. Galatasaray beklenenden çok daha zor geçen karşılaşmadan 1-0’lık galibiyetle ayrılarak adını bir üst tura yazdırdı.

Yazarlar