Voleybol Galatasaraylı yıldızlar İlkin Aydın ve Ayçin Akyol, Akdeniz Oyunları'na damga vurdu!

Galatasaraylı yıldızlar İlkin Aydın ve Ayçin Akyol, Akdeniz Oyunları'na damga vurdu!

06.07.2022 - 12:32 | Son Güncellenme:

19. Akdeniz Oyunları’nda harika bir performans sergileyen ve finale kadar namağlup gelen A Milli Kadın Voleybol Takımı turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Galatasaraylı yıldızlar İlkin Aydın ve Ayçin Akyol turnuvada milli takımda öne çıkan isimler arasında yer aldı.

Galatasaraylı yıldızlar İlkin Aydın ve Ayçin Akyol, Akdeniz Oyunlarına damga vurdu

Cezayir’in ev sahipliğinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, final maçında İtalya ile karşı karşıya geldi. Milliler, rakibine 26-24, 25-20, 22-25 ve 25-22’lik setlerle 3-1 mağlup olarak organizasyondaki ilk yenilgisini aldı ve Akdeniz Oyunları’nı gümüş madalya ile tamamladı.

Haberin Devamı

NAMAĞLUP FİNALDE
Finale kadar muhteşem bir performans sergileyen milliler, finale kadar karşılaştığı tüm rakiplerini yendi. Sultanlar, Akdeniz Oyunları tarihinde 7. kez finale kaldı.

İLKİN AYDIN'IN SÖZLERİ DAMGA VURDU
Oran kentindeki Palais Hammou Boutlelis Spor Salonu'nda milliler yarı finalde Sırbistan'ı 3-0 mağlup etmişti. Mücadele sonunda konuşan İlkin Aydın takımın geçmişte yaşadığı Sırbistan yenilgilerine gönderme yaparak “Takım olarak iyi bir performans ortaya koyduk, takım olarak iyi voleybol oynadık. Üçüncü sete iyi başlayamadık ama sonrasında toparladık. Sırbistan’ın artık başımıza bela olmasını istemiyoruz. Biz onların başına bela olmak istiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaraylı yıldızlar İlkin Aydın ve Ayçin Akyol, Akdeniz Oyunlarına damga vurdu

AKDENİZ OYUNLARINA GALATASARAYLI YILDIZLAR DAMGA VURDU
Milli Takımda öne çıkan isimler İlkin Aydın, Ayçin Akyol ve Derya Cebecioğlu öne çıktı. Cebecioğlu final maçında 11 sayı ile oynadı. Galatasaraylı yıldızlar İlkin Aydın 15 sayı, Ayçin Akyol ise 5'i blok olmak üzere 13 sayı bulurken mağlubiyeti önleyemedi.

Haberin Devamı

İlk Aydın, Akdeniz Oyunları genelinde ise toplam 71 sayı buldu. Maç başına 11.8 sayı ortalaması tutturan Aydın yüzde 46.9 başarılı hücum ile dikkat çketi.

Ayçin Akyol ise toplam 41 sayı elde ederken toplam 14 blok ile turnuvayı tamamladı.

Galatasaraylı yıldızlar İlkin Aydın ve Ayçin Akyol, Akdeniz Oyunlarına damga vurdu

2017'DEN BERİ GALLATASARAY'DA
Misli.com Sultanlar Ligi'nde Galatasaray HDI Sigorta ligi beşinci tamamlarken 2022-2023 sezonunda Challenge Kupası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanmıştı. Aydın, 2017 yılından beri sarı-kırmızılılarda mücadele ediyor.

HAYALİNİ AÇIKLAMIŞTI
İlkin Aydın, kariyer hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. En büyük hayalini açıklayan milli sporcu, "Bu sporda en büyük hayalim, en iyi İlkin Aydın olabilmek. Milli takımda unutulmaz bir isim olabilmek. Kulübümü en iyi şekilde temsil edebilmek. Tabii ki bir başarı, bir sonuç düşünürsem de olimpiyat madalyası almadan kariyerim bitsin kesinlikle istemem. Gerçekten her sporcunun isteyebileceği bir şey bu. En üst noktada bitirmek isterim kariyerimi." dedi.

Öncelikle bu 1-2 senedir milli takımımızdan gelen başarı tabii ki çok önemli. Gerçekten başarı geldikçe insanların sadece çocukların değil, herkesin ilgisi çok artıyor. Bu da tabii ki bizi çok mutlu ediyor. Çünkü sahada başardığımız şeyleri biz de dışarıdan görebiliyoruz. Bizleri sahada gördükleri zaman onlar da bence cesaret ve özgüven kazanıyorlar ve voleybolu daha çok tercih eder hale geliyorlar.

Haberin Devamı

Galatasaraylı yıldızlar İlkin Aydın ve Ayçin Akyol, Akdeniz Oyunlarına damga vurdu