Bursaspor'dan olaylı bir şekilde ayrılan İsmail Çokçalış'ın yeni adresinin kısa süre içerisinde netlik kazanacağı belirtildi. 21 yaşındaki sağ bekin transfer konusundaki kararına göre Galatasaray'ın yol haritası çizeceği öğrenildi.
Galatasaray'ın uzun süredir peşinde olduğu İsmail Çokçalış için Adana Demirspor'un da ilgisinin olduğu iddia edildi. 21 yaşındaki sağ bekin güncel piyasa değeri 475 bin euro olarak ifade ediliyor.
Futbolculuk kariyerine Bursaspor altyapısında başlayan İsmail Çokçalış daha sonra sırasıyla Bursaspor U16, U17, U19 ve U21 formaları giydi. İsmail Çokçalış, 2018-2019 sezonunda Karacabey Belediyespor'a kiralandı. Genç sağ bek daha sonra Bursaspor A Takımı'na geri döndü. İsmail Çokçalış'ın yeşil-beyazlılar ile olan sözleşmesi 2021'in kasım ayında feshedildi.