Galatasaray Gaziantep-Galatasaray maçında tartışmalı pozisyon! Kerem'den hakeme tepki

Gaziantep-Galatasaray maçında tartışmalı pozisyon! Kerem'den hakeme tepki

20.03.2022 - 17:39 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, Gaziantep'e konuk oldu. Sarı-kırmızılı takım 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı. İlk yarıda tartışmalı bir pozisyon yaşanırken, Galatasaray cephesinden kırmızı kart itirazları geldi.

Gaziantep-Galatasaray maçında tartışmalı pozisyon Keremden hakeme tepki

Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, Gaziantep FK'ya konuk oldu. Galatasaray’da Mustafa Muhammed ile Ömer Bayram sarı kart cezalarından dolayı, Arda Turan da sakatlığından dolayı Gaziantep’e götürülmemişti. Omar Elabdellaoui ve Sacha Boey ise kamp kadrosunda olmalarına rağmen maçın kadrosuna yer almadı.

Haberin Devamı

MUSLERA 97 GÜN SONRA KALEDE
Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, Gaziantep FK maçıyla sahalara döndü. Muslera, 13 Aralık 2021 tarihinde Sivasspor ile deplasmanda oynanan mücadelede sakatlanmıştı. Uzun bir tedavi süreci geçiren Uruguaylı file bekçisi, Gaziantep müsabakasıyla 97 gün sonra görev aldı.
Devre arası transfer döneminde takıma katılan Semih Kaya da, sarı-kırmızılılarla ilk maçına 11’de başladı.
Galatasaray, Gaziantep FK karşısına; Fernando Muslera, Semih Kaya, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Morutan, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu ve Bafetimbi Gomis 11’ile çıktı.

Gaziantep-Galatasaray maçında tartışmalı pozisyon Keremden hakeme tepki

Yedeklerde ise Pena, İsmail Çipe, Alpaslan Öztürk, Ryan Babel, Erick Pulgar, Işık Kaan Arslan, Cicaldau, Barış Alper Yılmaz, Halil Dervişoğlu ve Sofiane Feghouli bekledi.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA GOMİS'TEN ŞIK GOL
Mücadelenin 34. dakikasında Kerem Aktürkoğlu nefis bir çalımla rakibini ekarte etti. Pozisyonun devamında ceza sahası için topla buluşan Gomis takımını öne geçiren golü kaydetti. Galatasaray'ın maçtaki ilk isabetli şutu gol oldu. Galatasaray'a geri dönen Gomis çıktığı 6. maçında 4 golünü atarak büyük katkı verdi.

Gaziantep-Galatasaray maçında tartışmalı pozisyon Keremden hakeme tepki

GOMIS FAUL YAPTI, PAPY ATTI
Mücalede ilk yarının son saniyelerinde kullanılan serbest vuruşta arkaya sarkan Senegalli futbolcu Djilobodji bereberliği sağladı. İlk yarı sonunda pozisyonu yorumlayan Güntekin Onay: "Galatasaray bocaladı ama Gomis o faulü yapmasa ilk yarıyı önde bitirecekti. Morutan, Barcelona ve Beşiktaş maçlarında oynamadı. Genç de bir oyuncu. Neden bu kadar yorgun?" dedi.

Gaziantep-Galatasaray maçında tartışmalı pozisyon Keremden hakeme tepki

KIRMIZI KART TEPKİSİ: VAR DA MI GÖRMEDİ?

Mücadelenin henüz başında Kitsiou'nu hareketi sonrası Kerem Aktürkoğlu yerde kaldı. Pozisyonda sarı-kırmızılı futbolcular kırmızı kart itirazından bulundu fakat kart çıkmadı.

'AYAĞIM İKİ POZİSYONDA DA KIRILABİLİRDİ'

Kerem maçtan sonra yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada hakem Arda Kardeşler'e büyük tepki gösterdi. Sezonun parlayan yıldızı, şu ifadeleri kullandı: "Hakem arkadaşımız, hakem abimiz, 'Birader, kardeşim' diye bize hitap eden abimiz, 30 saniye geçmeden 'Bakıldı, önüne bak' diye bize tepki gösteriyor. Ayağım, iki pozisyonda da kırılabilirdi. Herkes gördü.

Haberin Devamı

'GAZİANTEP MAÇI SIFIR SARI KARTLA TAMAMLADI'  

Galatasaray'a olunca pozisyonlar farklı mı değerlendiriliyor? Gaziantep çok iyi mücadele etti ama sıfır sarı kartla maçı tamamladı. Böyle pozisyonlardan sonra. Ben bunları söylemek istemiyorum ama birilerinin söylemesi lazım ki belki bu tavır değişir. Umarım."

Gaziantep-Galatasaray maçında tartışmalı pozisyon Keremden hakeme tepki

G.SARAY KULÜBÜ: KASITLI DARBELERE MARUZ KALDI, KART YOK!

Galatasaray Kulübü de tartışmalara neden olan pozisyona sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Maç boyunca kasıtlı darbelere maruz kalan Milli futbolcumuz Kerem Aktürkoğlu’nun ayağının son durumu! Karşılığında kart? Yok" ifadeleri kullanıldı.

METİN ÖZTÜRK: VAR DA MI GÖRMEDİ?

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Metin Öztürk pozisyonla ilgili olarak "Kitsiou’nun Kerem’e net kırmızısını hadi hakem 5 metreden görmek istemedi, VAR da mı görmedi?" yorumunu yaptı.

Aynı pozisyon için Levent Tüzemen şu ifadeleri kullandı: Stelios Kitsiou, Kerem Aktürkoğlu'nun aşil tendonunun üzerinde yürüdü. Sarı buçukluk bir hareketti. Hatta o pozisyon kırmızı karta giderdi. VAR devreye girmiyor hakemi de uyarmıyor. Hakemin gözü önünde oluyor.

Haberin Devamı

TAÇTAN PENALTI KAZANDI

69. dakikada Gaziantep, taç atışından penaltı kazandı. 71. dakikada Maxim takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Maxim, Süper Lig kariyerinde penaltılarda 18'de 18 yaptı. 81. dakikada sahne alan Figueiredo skoru belirledi: 3-1. 

Barcelona - Galatasaray maçından görüntüler

Yazarlar