Fenerbahçe Genç millî takımlara Fenerbahçe damgası

Genç millî takımlara Fenerbahçe damgası

01.02.2013 - 16:14 | Son Güncellenme:

14 yaş altından 20 yaş altına kadar 7 farklı kategorideki Genç Millî Takımlar'da 2012 yılı içinde 299 oyuncu forma giydi.

Genç millî takımlara Fenerbahçe damgası

Ay-yıldızlı genç takımlara en fazla oyuncuyu Fenerbahçe verdi. Genç Millî Takımlar'da 34 oyuncusu görev yaşan Fenerbahçe'yi 24 oyuncuyla Bursaspor, 20 oyuncuyla Galatasaray, 18'er oyuncuyla Beşiktaş ve Gençlerbirliği izledi. Avrupa'dan 76 oyuncunun yer aldığı Genç Millî Takımlar'a Almanya 50 oyuncu gönderdi

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu basın departmanından Koray Gürtaş'ın hazırladığı dosyada belirtildiğine göre, U14, U15, U16, U17, U18, U19 ve U20 Millî Takımları 2012 yılı içerisinde 88 maç oynadı. Bu karşılaşmalarda 299 farklı oyuncu forma giydi. Genç Millî Takımlarda toplamda en çok oyuncusu forma giyen kulüp Fenerbahçe oldu.

34 oyuncusu Genç Millî Takımlar'da görev yapan sarı-lacivertlileri 24 oyuncu ile Bursaspor, 20 oyuncu ile Galatasaray ve 18'er oyuncuyla Beşiktaş ile Gençlerbirliği izledi. Genç Millî Takımlarda oynayan 299 futbolcudan 140'ı Spor Toto Süper Lig kulüplerinden geldi. Akhisar Belediyespor, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Mersin İdman Yurdu, Sanica Boru Elazığspor ve Sivasspor'dan hiçbiri oyuncu Genç Millî Takımlarda forma şansı bulamadı.

Haberin Devamı

PTT 1. Lig'den Genç Millî Takımlar'a en çok oyuncu gönderen kulüp 17 futbolcuyla Bucaspor oldu. İzmir temsilcisini beşer futbolcuyla Ankaragücü ve Samsunspor takip etti. Spor Toto 2. Lig'den 19, Spor Toto 3. Lig'den ise 9 oyuncu Genç Millî Takımlarda şans buldu.

Yurtdışındaki kulüplerden 76 oyuncu Genç Millî Takımlar'da boy gösterirken, en çok oyuncu gönderen kulüp 6 futbolcuyla Stuttgart oldu. Almanya 50 oyuncuyla Genç Millî Takımlara en çok oyuncu yollayan ülke unvanını ele geçirdi. Almanya'nın yanı sıra Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere, İsveç ve İsviçre'den de gelen Türk oyuncular ay-yıldızlı formayı giyme onurunu yaşadı.

Millî Takımlar özelinde bakıldığında ise ilk kez kurulan U14 Millî Takımı'nda en çok futbolcusu forma giyen kulüp 3 oyuncuyla Bursaspor oldu. U15 Millî Takımı'nda Fenerbahçe 8 oyuncuyla liderliği elde ederken, U16 Millî Takımı'nda Fenerbahçe 16 oyuncuyla belirgin bir üstünlük kurdu.

U17 Milli Takımı'na en çok futbolcu gönderen kulüp 10 oyuncuyla yine Fenerbahçe olurken, U18 kategorisinde Beşiktaş, Bursaspor ve Bucaspor 7'şer oyuncuyla liderliği paylaştı. Fenerbahçe U19 Millî Takımı'na 7 futbolcu yollayarak bu kategoride de ilk sırayı alırken bu yaz ülkemizin ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan U20 Millî Takımı'nda en çok futbolcusu forma giyen kulüp 5 oyuncuyla Başkent temsilcisi Gençlerbirliği oldu.