Galatasaray "Gır cahille tartışmaya..."

"Gır cahille tartışmaya..."

02.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, Beşiktaş başkanı Fikret Orman'ın şampiyonlukları "Kara bir leke" diye tanımlamasına cevap verdi.

Gır cahille tartışmaya...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TFF’nin genel kurulu sonrası hem Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un eleştirilerine hem de

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın ithamlarına cevap verdi.

TRT Spor’a konuşan Cengiz, Fatih Terim ile TFF arasındaki sorunu dillendiren Koç’u şu sözlerle eleştirdi:

“Şaşırdım. Büyük bir camianın başkanının bir kürsüde profesyonel çalışan için ulusun parası diyerek iş kanunuyla ilgili yorum yapmasına çok şaşırdım. Sözü edilen kişi teknik direktörümüz, futbolun 1 numarası. Koç’un kendisi de işveren, ben de işverenim. Bir kişinin iş akdini sonlandırırsanız, tazminat ödemek zorundasınız. İş kanunu 25’e 2’den olması lazım. Teknik direktörümüz de haklı olarak tazminatını istedi. Federasyon ödemeyi yapmayınca da mahkemeye başvurdu. Bu bedeli de almadı hocamız, Çocuk Esirgeme’ye bağışladı. Bu rahatsız etti insanları. Sayın Başkan Ali Koç, devletten sonra gelen en büyük işverenlerden birisi. Kendisi işini sonlandırdığı insanlara para ödemiyor mu? Türk adaleti gerekeni yapar.”

Haberin Devamı

‘İnanamadım’

Fikret Orman’ın, son iki sezon şampiyonluğunu şaibeli duruma düşüren açıklamasına da değinen Mustafa Cengiz, “Buna inanamadım. Kulüpler Birliği Başkanı’nın böyle bir ifadede bulunacağına inanamadım. Böyle bir şeyi asla dememiştir dedim. Kulağımla duydum ona rağmen inanmadım. Fikret Bey’in sözlerinin çarpıtıldığını zannettim. Yenilgileri hazmedebilmek de bir meziyettir. Öz eleştiri yapmak bir meziyettir. Yenilginin öfkesiyle, bu öfkenin verdiği adrenalinle rakiplerinizi aşağılamaya kalkarsanız çok yanlış bir yola girersiniz. Biz bütün camialarla anne, baba, kardeş, dayı, arkadaşız. Bizi ayıran bir durum yok. Nefret yükleyen söylemleri imtina etmeliyiz. Rakibe saygı, insanın kendine duyduğu saygıdır. Saygının temelinde edep vardır. Aklın ziyneti edeptir. Yöneticiler de konuşurken öfkelerini gizli tutsunlar. Maalesef Türk futbolunda yanlış söylemler, eksik ifadeler oluyor. Ömer Hayyam’dan bir rubai geldi aklıma, “Gir cahille tartışmaya, gör cehennem neymiş”

Fikret Orman ne demişti?
“Hakem hatalarının şampiyonu belirlememesi gerekiyor. Son iki sezonun şampiyonunu hakemler belirledi. Geçen seneki Galatasaray-Alanya maçı şampiyonu belirledi. Ümit Öztürk’ün o maçtaki performansı hakemlik faciası. Bu sene de Rize-Galatasaray ve Beşiktaş-Galatasaray maçları. Türk futbol tarihine kara bir leke olarak işlendi. Hakemler maçı kafasında oynayıp sahaya çıkıyorlar. Bir hakemin Avrupa’da yönettiği maçla Türkiye’de yönettiği maç arasında fark oluyor. Gücün değil, sahada adaletin olduğu bir düzenin olması lazım. Benim çözümüm gençler. Hakemler hata yapabilir ama art niyetli hatayı herkes görüyor.”