Gökhan Türe

Gökhan Türe

gture@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ne Efes Pilsen, sezon başından beri pota altında bu kadar aktif bir görüntüye bürünmüş, ne de Fenerbahçe Ülker, aynı bölgede, sakatlıkların olumsuz yönünü (Euroleague’de bile) böylesine derinden hissetmiş, boyalı alanda hiç bu kadar ezilmemişti.
Öyle ki, Efes’in, pota altı ve çevresinden yakaladığı 24/44’lük isabet, aynı bölgede 9/25’te kalan rakibinin 13 üç sayılık isabetini bile (13/37) gölgede bıraktı (13/37). Fenerbahçe Ülker’i “içeriye kısalardan sürekli yardım” getirerek dış atışa zorlayan ve bu kumarı, rakibinin 24 topu, üç sayılık denemelerde “heba etmesiyle” tutan Efes’in, maçın, hem de 30 dakikaya yakın bölümünü dört kısa ile oynayıp da böyle bir istatistik yakalaması, kaderin garip cilvesiydi.

Haberin Devamı

Ortak bile olamadı
Herşey bir kenara, Fenerbahçe Ülker’in kötü gününde yakalanmasından öte, Efes’in yeni coachu Ergin Ataman’ın, rakibini son derece iyi analiz ettiğini de vurgulamak gerek... Fenerbahçe’nin kurt hocası Tanjevic ile maç içinde bu anlamda da müthiş bir yarış içine giren Ataman, bu maça kadar rakibine karşı ligde, Kupa’da ve play - off’larda 10’da sıfır çeken Efes’i, hem de “yepyeni ve problemlerini henüz çözememiş bir takım” olmasına rağmen galibiyetle buluşturdu.
Ligde 5’te 5, Euroleague’de de 4’te 3 yapan Fenerbahçe’nin, uzun savunmasının yanında içeriye dalan kısalara karşı zaafiyetini farkeden Ataman, bunu da maç boyunca iyi kullanarak sonuca gitti. Fenerbahçe Ülker ise, belki de sakatlıkların getirdiği eksiklikleri ve yorgunluğu sezon başından beri ilk kez bu kadar derinden hissettiği mücadeleye ortak bile olamadı...