Kasımpaşa Golcülerin kralı Diagne

Golcülerin kralı Diagne

30.12.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kasımpaşa’nın yıldızı Mbaye Diagne, Süper Lig’in ilk yarısını 20 golle zirvede tamamlad

Golcülerin kralı Diagne

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Kasımpaşa’nın yıldızı Mbaye Diagne, Süper Lig’in ilk yarısını 20 golle zirvede tamamladı. Gol krallığı yarışında en yakın rakibi Hugo Rodallega’nın 11 gol önünde olan Senegalli futbolcu, Avrupa’da bir çok yıldız oyuncuyu geride bıraktı.

Diagne, La Liga’nın zirvesinde 15 golle bulunan Barcelonalı Lionel Messi’den daha çok gol kaydetti. 13 golle Premier Lig’de en skorer pozisyonunda yer alan Arsenalli Aubameyang, Eintract Frankfurt’ta kaydettiği 12 golle Bundesliga’da birinci olan Luka Jovic, Genoa’nın 13 golle Serie A’nın tepesindeki ismi Genoalı Piatek, Fransa Ligue 1 lideri 13 gollü PSG’den Mbappe, Kasımpaşalı santrforun gerisinde kaldı.

Süper Lig’de geçmişte gol krallığına ulaşmış isimler içerisinde de Diagne’nin özel bir yeri olduğu ortaya çıktı. Galatasaraylı Bafetimbi Gomis, Fenerbahçe’den Alex de Souza, Bursaspor’dan Fernandao gibi isimlerin gol kralı oldukları sezonların ilk yarısını, Diagne’nin oldukça gerisinde tamamlamıştı. Galatasaray’da zamanında fırtına estiren Mario Jardel’in 18 golle tamamladığı 2001-02 sezonunun ilk bölümü de Diagne’nin performansının altında kalmıştı.

Haberin Devamı

Golcülerin kralı Diagne