Skorer ‘Gülen motive etti’ iddiası

‘Gülen motive etti’ iddiası

25.12.2008 - 00:24 | Son Güncellenme:

Beşiktaşlı eski yönetici İhsan Kalkavan, Galatasaray’ın Türk futbolcularını, UEFA Kupası’nı kazandıkları 2000 yılında toplu halde Fethullah Gülen’e götürdüğünü söyledi. Kalkavan, yerli ve yabancı oyuncuların bu görüşmeden sonra kenetlendiklerini iddia etti

‘Gülen motive etti’ iddiası

Beşiktaş’ın eski yönetim kurulu üyesi İhsan Kalkavan, Habertürk televizyonunda yayınlanan, Balçiçek Pamir’in sunduğu, “Söz Sende” programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Kalkavan, Galatasaray’ın, 2000 yılında elde ettiği UEFA Kupası zaferinde, sarı-kırmızılı Türk futbolcuların, Fethullah Gülen’le yaptıkları görüşmenin önemli rol oynadığını savundu.
İşte İhsan Kalkavan’ın, Balçiçek Pamir’le yaptığı söyleşiden satır başları:
B.P.: Dini tercihlerin futbolun içinde olması doğru mu?
İ.K.: Bir örnek vereyim. Galatasaraylı futbolcular takımın çok kötü gittiği dönemde Fetullah Hoca ile görüşmek istediler. Ben onları hocanın yanına götürdüm. Bir kahvaltıda buluştuk.
B.P.: Kaç kişi?
İ.K.: Neredeyse bütün takım. Sonra Fetullahçı, takunyalı yazdılar ama namazında, niyazında futbolcular. UEFA şampiyonluğunu sağladı.
B.P.: Gülen’in etkisi mi oldu diyorsunuz yani?
İ.K.: Evet kesinlikle. İş çok kötüye gidince bir gün bunları topladık kahvaltıya abilerinin yanına hoca efendilerinin yanına getirdik. Hocam dedik, böyle bir sıkıntı var hakikaten de başarısızlar. Sekizinci sırada falanlar ve hoca efendi onlara bir şey dedi. Onun futbolla alakası yok bir kere maça gitmiş, o da tesadüfen.
B.P.: Galatasaraylı değil mi?
İ.K.: Galatasaray maçıymış arkadaşı götürürken, kalede de Turgay varmış o zamanlar. Hatta Turgay abiyi ben hoca efendiyi ziyaret ettiğimizde onu anlatmıştı. Galatasaray’a öyle bir sempatim var dedi, Türkiye’nin yarısı Galatasaraylı oldu ondan sonra.
B.P.: Bırakan olmamış mıdır peki?
İ.K.: Hayır. Bizim çünkü futbolla hiç alakası olmayan bir kesim birdenbire bir baktık fanatik tutmaya başladı, hepsi Galatasaraylı oldular.
B.P.: Peki Galatasaraylı futbolcuları götürdünüz...
İ.K.: Hoca enteresan bir şey söyledi. Ben bu kadar yöneticilik yaptım, motivasyon özelliğim vardır, hiç duyamayacağım bir şey söyledi. Hakikaten Galatasaraylıların içerisinde bir çekişme vardı, yabancılarla yerli bilmem ne, beş altı tane yedi tane böyle dindar bir ekip var.
B.P.: Gülen mi motive etti yani?
İ.K.: Evet. Dedi ki maça giderken, kendinize değil, arkadaşınıza dua edin. O zaman onlar da size ettiği için dualar katlanır dedi. Bunu söylemesindeki gaye şuydu. Bencillik yapmayın, topu kendinize değil, topu takım için oynayın. Bir takım ruhu getirecek bir mesaj vardı orada. Ben bir futbol yöneticisi olarak o mesajdan bunu aldım. Yemin ederek söylüyorum o sıra Avrupa Şampiyonluğu da geldi. Dinle ilgisi olmayanlar da öyle güzel kaynaştılar ki. Galatasaray hâlâ en güzel kaynaşma örneğini veren takım. Sonra da UEFA’da, Avrupa’da bilmem nerede büyük başarılar elde ettiler bir de tabi orada o başarılar öyle devam etti gitti...

Haberin Devamı

‘Gülen motive etti’ iddiası

Süren başkan, Terim hocaydı
1999-2000 sezonunda Arsenal’i penaltılarla 4-1 yenerek UEFA Kupası’nı kazanan ve Süper Lig’de üst üste 4. kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’da başkanlık koltuğunda Faruk Süren oturuyordu. Fatih Terim’in teknik direktörlüğünü yaptığı sarı-kırmızılı takımın kaptanları ise Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür’dü. 1999-2000’de Cim-Bom’un kadrosunda yer alan oyuncular şöyle: Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Emre Belözoğlu, Ümit Davala, Vedat İnceefe, Mehmet Yozgatlı, Burak Akdiş, Emrah Eren, Hakan Ünsal, Ergün Penbe, Ahmet Yıldırım, Hasan Şaş, Okan Buruk, Fatih Akyel, Suat Kaya, Arif Erdem, Kerem İnan, Mehmet Bölükbaşı, Claudio Taffarel, Georghe Hagi, Georghe Popescu, Capone ve Marcio.