Galatasaray Güney Koreli gazeteciden Süper Kupa paylaşımı! 'Yenebileceklerini zannettiler'

Güney Koreli gazeteciden Süper Kupa paylaşımı! 'Yenebileceklerini zannettiler'

29.12.2023 - 22:55 | Son Güncellenme:

Güney Koreli gazeteci Hanshin Lee, Galatasaray - Fenerbahçe finalinin ertelenmesinin ardından paylaşımda bulundu.

Güney Koreli gazeteciden Süper Kupa paylaşımı Yenebileceklerini zannettiler

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan ancak daha sonra organizasyondaki eksiklikler nedeniyle ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe maçının ardından Güney Koreli gazeteci Hanshin Lee'den flaş bir paylaşım geldi.

Haberin Devamı

Güney Koreli gazeteci Hanshin Lee maç öncesi erteleme tartışmaları devam ederken yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Az önce uyandım ve Suudi Arabistan'dan gelen haberleri gördüm. Elbette bugün Fenerbahçe'nin kupayı kazanmasını görmek isterim. Ama hiçbir şey bir ülkenin tarihine ve onun büyük kurucusu Atatürk'e saygı duymaktan daha önemli olamaz. Takımların eve dönmekten korkmaması gerekiyor."

Güney Koreli gazeteci Hanshin Lee maçın ertelenmesi kararının ardından yaptığı açıklamada ise Atatürk'e dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının olduğu bir görseli paylaşan Hanshin Lee, "Suudiler, hiç yenilmeyen bir adamı yenebileceklerini zannettiler. Atatürk'ün mirası halkında devam ediyor. Türk değilim ama bugün herkesle gurur duydum. Bu durum, Fenerbahçe - Galatasaray rekabetinin ötesine geçiyor" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü ve Fenerbahçe Kulübü, Süper Kupa finalinin ertelenmesinin ardından ortak bir bildiri yayımladı:

"Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz,29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz."