Galatasaray Son dakika... Galatasaray - Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali hakkında flaş karar! Riyad'daki maçla ilgili açıklama geldi

Son dakika... Galatasaray - Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali hakkında flaş karar! Riyad'daki maçla ilgili açıklama geldi

29.12.2023 - 22:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa finali ileri bir tarihe ertelendi.

Son dakika... Galatasaray - Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali hakkında flaş karar Riyaddaki maçla ilgili açıklama geldi

Süper Lig'in son şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın galibi Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa finali ertelendi.

Haberin Devamı

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün tişörtü ve pankartları ile sahaya çıkma talebinin Suudi Arabistan yetkilileri tarafından reddedilmesi sonrası bu kararın alındığı öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ortak açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

NELER YAŞANDI?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak dev finalle ilgili sabah saatlerinde dikkat çeken kriz iddiaları ortaya atılmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu yaşananlar sonrası bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz."

Kriz iddiaları devam ederken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile görüştü. Bu toplantının ardından takımların sahaya Atatürk tişörtleri ve pankartları ile sahaya çıkmaması nedeniyle, kulüpler müsabakaya çıkmama kararı aldı.

Galatasaraylı futbolcular ve Fenerbahçeli futbolcuların takım otellerinde bekleyişi devam ederken, kulüp başkanları toplantılarını sürdürdü. Toplantının ardından iki takım futbolcularına iptal kararının iletildiği aktarıldı.

Yazarlar