Skorer GURUR GECESİ

GURUR GECESİ

10.03.2011 - 02:22 | Son Güncellenme:

MİLLİYET'in 57. Yılın Sporcusu Anketi'nde kürsüyü paylaşanlar, seçkin konukların önünde ve görkemli bir gecede alkış yağmuru altında ödüllerine kavuştular

GURUR GECESİ

MİLLİYET'in Türk sporunun vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen dev organizasyonu 57. Yılın Sporcusu Anketi'nde zirveyi paylaşanlar ödüllerini rüya gibi bir gecede muhteşem bir törenle aldılar. Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda yapılan törene spor, siyaset ve iş dünyasının bir çok ünlü ismi katıldı.
Milliyet'in 2010'da yılın sporcusu olarak kürsüye çıkardığı isim Türk atletizminin gururu, pistin rüzgâr kızı, Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt idi. Barcelona'da yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde ederek 100 metre engelli yarışında altın madalya kazanan ve geleneksel ankette en büyük unvanın sahibi olan Yanıt, davetlilerin coşkulu alkışları arasında çıktığı podyumda ödülünü Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner'in elinden aldı.
18 Yıllık Federasyon Başkanlığı döneminin en parlak günlerini dünya ikinciliği gibi muhteşem bir başarıya imza atan Basketbol Milli Takımı ile birlikte yaşayan Turgay Demirel'e, Yılın Spor Adamı ödülünü Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner teslim etti.
Dünya Şampiyonası öncesinde yakalandığı hastalığa rağmen tedavi sürecini erteleyip belki de yaşamını tehlikeye atarak görevinin başında kalan ve potanın devleriyle bir mucizeye imza atan Basketbol A Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic, Yılın Antrenörü ödülünü Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu'nun elinden aldı.
Acıbadem Yılın Futbolcusu klasmanında yarıştığı rakiplerine açık ara fark atarak kürsünün en üst basamağına çıkan Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza ödül töreninin en çok ilgi gören isimlerinden biriydi. Coşkulu alkışlar arasında podyuma çıkan Alex'e ödülünü Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar verdi.
Milliyet okurları tarafından Türkiye'ye yaşattığı büyük mutluluk nedeniyle Yılın Takımı onuruyla taçlandırılan potanın devleri, ödüllerini Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu'nun elinden aldı.

Haberin Devamı

Sezgin'den Aydınlar'a
Avrupa'da fırtına gibi esen ve Dünya Şampiyon Kulüpler Kupası'nı ülkemize getirerek filenin gururu olan Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı'nın transferleri ve her türlü sorunuyla bire bir yakından ilgilenerek başarıda başrol oynayan Acıbadem Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Aydınlar'a Namık Sevik Onur Ödülü'nü ilk Spor Bakanı, tecrübeli siyasetçi İsmet Sezgin verdi.
2009-10 sezonunda Süper Lig'in en büyük süprizini yaparak şampiyonluk ipini göğüsleyen Bursaspor'da başarının başmimarlarından biri de kulüp başkanı İbrahim Yazıcı idi. Yazıcı, görkemli gecede Namık Sevik Ödülü'nü Devlet eski bakanlarından, Galatasaray ikinci başkanı Işın Çelebi'nin elinden aldı.
Voleybolda bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı geleneksel geceye tam kadro halinde katılarak adeta gövde gösterisi yaptı. Bu sezon da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın en büyük favorisi olarak gösterilen Sarı Melekler'e, Namık Sevik Hizmet Ödülü'nü Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü verdi.

Haberin Devamı

Ödül Erzik'ten
Tiyatronun duayen isimleri arasında yer alan Enis Fosforoğlu, Futbol Federasyonu'nun "centilmen seyirci" projesi kapsamında belki de hayatının rolüne soyundu ve oyunun sahnelendiği kentlerde küçük futbolseverlere Fair Play ruhunu anlattı. Usta sanatçı toplumun eğitilmesi konusunda üstlendiği bu önemli görevle Milliyet Spor Servisi tarafından Namık Sevik Şükran Ödülüyle taçlandırıldı. Fosforoğlu ödülü UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in elinden aldı.
İmam ve müezzin olarak görev yaptığı Bingöl'de bölge gençliğini yörenin en büyük belası olan terörden uzak tutarak sporla kaynaştıran ve kurduğu futbol takımının da hocalığını yapan Nureddin Bulut'a, Namık Sevik Hizmet Ödülü'nü İstanbul Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Bağoğlu verdi.
Gecenin sponsorluğunu üstlenen Acıbadem'e teşekkür plaketini ise Spor Müdürümüz Cem Şengül, Acıbadem Şirketler Grubu Başkanı M.Ali Aydınlar'a verdi.

GURUR GECESİ

Geleneksel ankette rakiplerine fark atarak kategorilerinde zirveye çıkan Fenerbahçe'nin iki yıldızı Nevin Yanıt ile Alex de Souza birlikte mutluluk pozu verdi. Yılın Spor Adamı seçilen Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise ödülünü Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner'in elinden aldı.

GURUR GECESİ

Haberin Devamı

GURUR GECESİ

Yılın Takımı ödülünü Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu'nun elinden alan Dünya ikincisi A Milli Basketbol Takımı podyumda adeta gövde gösterisi yaptı.

GURUR GECESİ

Namık Sevik Hizmet Ödülü'nün sahibi Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı törene tam kadro katıldı. Sarı Meleklerin ödülünü Spordan Sorumlu eski Bakan Fikret Ünlü verdi.

GURUR GECESİ

‘Saygın oylama’
Müdürümüz Cem Şengül açılış konuşmasında, Milliyet'in basında güven ilkesiyle bire bir örtüşen anketimizdeki okuyucu-gazete ilişkisinin tarihte eşine az rastlanacak düzeyde olduğuna dikkat çekti

Servis müdürümüz Cem Şengül, gecenin açılış konuşmasında, 57 yıllık geleneksel ankete vurgu yaptı.
Şengül, siyasal seçimlerden sonra cumhuriyet tarihimizin en uzun soluklu ve saygın halk oylamasını düzenlediklerini hatırlattı, "Başta Namık Sevik ustamız olmak üzere tüm büyüklerimizden aldığımız bayrağı düşürmeden taşımanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Müdürümüz, Milliyet'in basında güven ilkesiyle bire bir örtüşen anketimizdeki okuyucu-gazete ilişkisinin tarihte eşine az rastlanacak düzeyde olduğuna dikkat çekti ve şöyle devam etti:
"Bu nedenle kürsüye çıkan her sporcunun aldığı ödül kariyerinde önemli bir yer tutar. Ödül alanlar, bu geceyi (önceki gece) anılarının en değerli köşesine yazacaklardır kuşkusuz. Çünkü onlar halkın seçtiği isimlerdir. Önlerinde saygıyla eğiliyoruz".
Cem Şengül ayrıca törene destek olan Acıbadem ile Spor Toto teşkilatının aslında Türk sporuna hizmet ettiklerini belirtti ve sponsorlara teşekkür etti.

Haberin Devamı

GURUR GECESİ

GURUR GECESİ

Centilmen ALEX
Muhteşem performansı ile Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışındaki en büyük kozlarından biri olan kaptan Alex, ödül töreninde teşekkür konuşmasına Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayınca davetlilerden takdir ve coşkulu bir alkış aldı

Haberin Devamı

Görkemli gecede Yılın Futbolcusu ödülünü almak için hazır bulunan Fenerbahçe'nin başarılı kaptanı Alex de Souza, içten tavırları ve mütevazı kişiliğiyle bir kez daha geceye katılan davetlilerin takdirini kazandı.
Ödül töreni öncesi düzenlenen kokteylde geceyi takip etmekle görevli medya mensuplarının sorularını teker teker yanıtlayan yıldız futbolcu, bir çok davetliden gelen fotoğraf çektirme isteğini de konukları kırmayarak yerine getirdi.
Acıbadem Yılın Futbolcusu ödülünü Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın elinden alan Fenerbahçe kaptanı, teşekkür konuşmasına Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayınca başta Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı olmak üzere salonda bulunan davetlilerden coşkulu bir alkış aldı.
Alex, duygularını dile getiren konuşmasında kendisini ödüle lâyık görenlere teşekkür ederek, "Beni bu ödüle lâyık gören herkese, bütün halka çok teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bulunduğum süre içerisinde kazandığım ödüllere bir tane daha eklendi. Yaşadığım duygular, mutluluk ve gurur" dedi.

"Önce Konya, sonra derbi"
Ligdeki başarılı performanslarının sorulması üzerine Brezilyalı futbolcu, "Nasıl ilk yarıdaki tablomuza çok fazla aldanmamamız gerektiğini düşünüyorsam, şu andaki gidişatımızda da çok fazla havaya girmemez gerekiyor. Bizim için önemli olan sezon sonundaki sonuç olacağı için ayaklarımızı yere basıp, eksiklerimizi giderip, adım adım devam edip, sonuç olarak da şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.
Ligin 26. haftasında Galatasaray ile yapacakları derbi maçın sorulması üzerine Alex, "Şu anda önümüzde Konyaspor maçı var. Bu maç bizim açımızdan daha fazla önem taşıyor" ifadesini kullandı.

GURUR GECESİ

Bogdan Tanjevic ödülünü Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu'ndan aldı.

GURUR GECESİ

İmam antrenör Nureddin Bulut plaketini İstanbul Vali Yardımıcısı Ali Bağoğlu'ndan aldı.

GURUR GECESİ

Tiyatronun duayen isimlerinden Enis Fosforoğlu'nun ödülünü UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik verdi.

GURUR GECESİ

Mehmet Ali Aydınlar ödülünü ilk spor bakanı, tecrübeli siyasetçi İsmet Sezgin'in elinden aldı.

GURUR GECESİ

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ödülünü Galatasaray ikinci başkanı Işın Çelebi verdi.

GURUR GECESİ

Fikret Çetinkaya, Hüseyin Yıldırım, milli atlet Nevin Yanıt ve antrenörü Cüneyt Yüksel yeni hedefleri konuştular.

GURUR GECESİ

Ze Roberto’nun kupa hesabı
Geleneksel ankette Namık Sevik Hizmet Ödülü'yle taçlandırılan Fenerbahçe Acıbadem Voleybol takımı ile birlikte ödül törenine katılan Sarı Meleklerin Brezilyalı antrenörü Jose Roberto Lages Guimaraes "Ze Roberto", İstanbul’da yapılacak Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde hedeflerinin kupayı kazanmak olduğunu söyledi.
Dörtlü Final’in önemini dile getiren tecrübeli hoca, "Bu sınav hem Fenerbahçe Acıbadem hem de Türkiye için çok önemli. Hedefimiz finale kalmak ve finalde kupayı kaldırıp, herkese bu mutluluğu yaşatmak. Bunun için de elimizden gelen bütün çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Alex'e özel davet
Ze Roberto, Alex’in organizasyonda kendilerini desteklemeye gelmesini çok istediklerini ifade ederek, "Alex’in gelmesini gönülden istiyorum. Çünkü o bizim özel davetlimiz. Her geldiği maçı kazandığımız için aynı zamanda ayağı uğurlu. O yüzden Alex’in özellikle gelmesini istiyorum" diye konuştu. Alex ise maç ve antrenman programına uyduğu takdirde Fenerbahçe Acıbadem’in Dörtlü Final’de yapacağı maçları takip edeceğini söyledi.

Kutlama mesajları
Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni'ne yoğun iş ve siyaset trafiği nedeniyle katılamayan bakanlar, parti başkanları ve spor adamları da gönderdikleri mesajlarla Milliyet'i ve ödül alanları kutladılar.

GURUR GECESİ

Ertem Şener renk kattı
Esma Sultan Yalısı'ndaki muhteşem gecenin sunuculuğunu Star TV'nin ünlü spor spikerlerinden Ertem Şener yaptı. Şener usta sunumunun yanı sıra, ödül için kürsüye davet ettiği konuklarla ilgili espri ve yorumlarıyla geceye ayrı bir renk kattı.