Diğer Gurur tablosu

Gurur tablosu

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda sporcularımız elde ettikleri büyük başarılarla alkış topladı.

Gurur tablosu

Organizasyonda adeta Türkiye rüzgarı estiren sporcularımız şu ana kadar topladığı 61 altın, 56 gümüş ve 45 bronz ile ikinci sırayı aldı. Hemen hemen tüm branşlarda adını duyuran ay-yıldızlılar, Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın koyduğu ilk iki hedefinden de sapmadı.

Haberin Devamı

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye rüzgarı esmeye devam ediyor.Organizasyonda madalyaları bir bir toplayan ay-yıldızlı sporcular 61 altın, 56 gümüş ve 45 bronz olmak üzere toplam 162 madalyayla 7. gün sonunda ev sahibinin ardından ikinci sırayı aldı. Azerbaycan ise 63 altın, 35 gümüş ve 26 bronz olmak üzere 124 madalyayla zirveye çıktı.
Yarışların devam ettiği ve en çok madalya beklediğimiz atletizmde Ramil Guliyev, kazandığı iki altınla oyunlara adını altın harflerle yazdırırken, Eda Tuğsuz’un 67.21’lik Türkiye ve Avrupa U23 rekoruyla ciritte zirveye çıkması sevincimizi artırdı.Oyunları’nda iki altın, altı gümüş, üç bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazanan Karate Milli Takımı da büyük bir başarıya imza atmayı başardı. En iyi branşlarımızdan biri de tekvando oldu ve sporcularımız 5 altın, 3 gümüş, 3 de bronz aldı. Sporcularımız Judo da rakiplerine tatamiyi dar etti. Ay-yıldızlılar 4 altın, 4 gümüş ve 4 bronz ile oyunları tamamladı.
Teniste takım halinde Türkiye hem kadınlar hem de erkekler de altın madalya alırken, hentbolda kadın ve erkek takımımız ikinci sıraya yerleşti. Erkekler Sutopu Takımı ise rakiplerini birer birer yenerek zirveye çıktı.
Yıldırım’dan altın
Müsabakaları devam eden güreşte Osman Yıldırım altını kaparak alkışı alırken, Ali Cengiz, Furkan Bayrak gümüş, Süleyman Demirci, Burhan Akbudak, Abdulsamet Günal da bronz madalya kazandı. Halterde İsmayilov, Sümeyye Kentli ile Bediha Tunadağı zirveye çıkarken diğer sporcularımızdan da 2 gümüş, 2 bronz geldi. Diğer kategorilerde de sporcularımız madalyalar kazanarak Türkiye’nin zirveye çıkmasını sağladı.
Tabii bu başarıya sporcular kadar katkı sağlayan bir isim de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç oldu. Organizasyon başlamadan önce sporculardan madalya tablosunda ilk ikiye girilmesini isteyen Bakan Kılıç’ın arzusunu da sporcular en iyi şekilde yerine getirdi.
Erdoğan tebrik etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları’nda altın madalya kazanan sporcuları tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcular İrem Yaman, Sude Bulut, Osman Yıldırım, Ramil Guliev, Eşref Apak ve Eda Tuğsuz’a tebrik telgrafı gönderdi.
Gurur tablosu
‘Eda olimpiyat şampiyonunu geçti’
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde gençlerle bir araya geldi.
Türkiye’nin olimpiyat ve paralimpik oyunlarda aldığı başarıların yeterli olmadığı yönünde eleştiriler olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, “80 milyonluk ülkemizde belki madalya sayısı daha çok çalışmamız gerektiğini ortaya koymuştur ama şunu unutmayalım; başarılar ortaya konduğu zaman da bazılarını küçümsemeye çalışanlar oluyor. Bakü’de devam eden İslami Dayanışma Oyunları’nda mücadele edip, başarı elde eden, 60 altın madalyaya yaklaşmış olan sporcularımıza bakıyorum da, basın mensubu arkadaşlarımız bunu çok fazla yansıtmıyorlar” diye konuştu.
Kılıç, “Ciritte altın madalya kazanan Eda Tuğsuz’un derecesi, aynı zamanda Rio Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan sporcunun derecesinin üstünde. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin. Şunu çok iyi biliyoruz ki; kararlı bir şekilde çalışmayla çok farklı yerlere geleceğiz” dedi.