Skorer Haber turu

Haber turu

05.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

‘Hoşgelmediniz’.. Kaka hazır değilmiş..Başkanı kovdular

Haber turu

‘Hoşgelmediniz’
Güney Afrika’ya en büyük şampiyonluk adayı olarak giden, çeyrek finalde Hollanda’ya 2-1 yenilerek turnuvaya erken veda eden Brezilya Milli Takımı dün ülkeye geri dönerken, taraftarlar futbolcuları protesto etti. Taraftarlar, Rio de Janeiro’daki havalimanına inen futbolculardan özellikle yenilgide büyük sorumluluğu olduklarını düşündükleri Felipe Melo’ya tepki gösterdiler.


Kaka hazır değilmiş
Turnuvaya erken veda etmenin şokunu hâlâ üzerinden atamayan Brezilya’da takım dokturu Jose Luiz Runco, 2010 Dünya Kupası’nda beklentileri karşılayamayan Kaka’nın, sakatlığı tam anlamıyla düzelmeden mücadele ettiğini açıkladı. “Belki başka bir durum söz konusu olsa oynamazdı” diyen Runco, “Ama burada bulunmayı ve takımda forma giymeyi çok istedi. Biz de izin verdik” diye konuştu.


Başkanı kovdular
1. turda elendikleri için milli takımı uluslararası maçlardan 2 yıl men eden Nijerya Hükümeti’nin FIFA tarafından uyarılmasının ardından Futbol Federasyonu Başkanı Sani Lulu ve yardımcısı Amanze Ugbulam’ın, görevlerine yönetim kurulu kararıyla son verildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, takıma yasak koyan Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’dan kararını yeniden gözden geçirmesi talebinde bulunuldu.


Alternatif turnuva
2010 Dünya Kupası’nda sona doğru yaklaşılırken, ev sahibi Güney Afrika hükümeti ve FIFA, gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarını da unutmadı. Cumhurbaşkanı Jacob Zuma tarafından resmi bir törenle açılan “Umut İçin Futbol (Football for Hope) adlı turnuva dün Johannesburg kentinde başladı. Turnuva, erkek ve kız çocukların oluşturduğu 32 takımın mücadelesine sahne olacak.


Birbirlerine girdiler
Lübnan’ın Tripoli kentinde, Almanya’nın Arjantin’i 4-0 yendiği çeyrek final maçı sonrası galibiyeti kutlamak için araçlarıyla konvoy oluşturan bir grubun, Arjantin’i destekleyen başka bir grubun saldırısına uğradığı bildirildi. Lübnan İçişleri Bakanı Ziad Baroud, iki kişinin yaralandığı olay sonrası ülkede bundan sonra futbol taraftarlarının araçlarıyla kutlama yapmalarının yasaklandığını belirtti.

Martino’ya ceza yok
FIFA Disiplin Komisyonu, İspanya’ya elendikleri maç sonrası FIFA için alaycı ifadeler kullanan Paraguay Teknik Direktörü Gerardo Martino’ya ceza verilmeyeceğini açıkladı. Hakemin 41. dakikada Valez’in attığı golü vermediğini söyleyen Martino, FIFA’nın geçen hafta İngiltere ve Meksika aleyhine yapılan hatalar nedeniyle özür dilemesine atıfta bulunarak, “FIFA yarın özür diler ve herşey düzelir” demişti.

‘Çılgın’ Abreu
Uruguay’ın Gana’yı penaltı atışları sonunda 5-3 yendiği çeyrek final mücadelesinde takımının son penaltısını kullanarak, yarı final biletini kapmasını sağlayan Sebastian Abreu, ‘riskli’ olduğu yorumlanan vuruş için kendini savundu. Zinedine Zidane’ın 2006 Almanya finalinde attığı penaltıya gönderme yapan Abreu, “Zidane çılgın mıydı? Onun atışı mükemmeldi. Benim ki de aynı şekilde övülmeli” dedi.