Skorer Haber turu

Haber turu

02.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amatörde olay... ‘Madalyaları topladık’... Bayanlar tam gaz!... Kenyalılar geçit vermedi... Muharai’den rekor geldi... Dereceye giremedik... Bozhane’de büyük heyecan

Haber turu

FUTBOL

Haberin Devamı

Amatörde olay

Ardahan 1. Amatör Futbol Ligi’nde büyük ölcüde şampiyonu belirleyecek Ardahanspor-Sulakyurtspor maçında yumruklar konuştu. İlk yarısı 1-1 biten maçın 2. devresinde Ardahanspor 3-1 öne geçti. Ardından ise iki takım futbolcuları topu bırakıp tekme tokat kavgaya başlarken, tribünde de kavga başladı. Olayları güvenlik kuvvetleri güçlükle önledi. Olayda bazı futbolcular ve yöneticiler hafif şekilde yaralanırken, hakem maçı tatil etti.

VUŞU

‘Madalyaları topladık’

Türkiye Vuşu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, “Devlet büyüklerimizin desteğiyle, vuşunun bayrağını en yükseğe dikmeyi başardık” dedi. Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen Avrupa Vuşu Şampiyonası’nda ‘Taolu’ (Gösteri) ile ‘Sanda’ kategorilerinde 7 altın, 23 gümüş ve 15 bronz madalya kazanan Vuşu Federasyonu’nda başkan Akyüz, madalya rekoru kırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

JUDO

Bayanlar tam gaz!

Ukrayana’da, 11 ülkeden, 249 erkek, 95 bayan olmak üzere toplam 344 sporcunun katılımıyla önceki gün başlayan Avrupa Ümitler Judo Kupası’nda Türk sporcular 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Bayanlarda 40, 44, 48 ve 52 kilo, erkeklerde ise 50, 55, 60 ve 66 kilo müsabakaları yapılırken, 40 kiloda Rabia Şenyayla altın, 52 kiloda İlayda Seyis Gümüş, 48 kiloda ise Gülkader Şentürk bronz madalya kazandı.

ATLETİZM

Kenyalılar geçit vermedi

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 32. Berlin Yarı Maratonu’nu Kenyalı atlet Denis Koech, 59.14’lük derecesiyle kazandı. 21 kilometrelik yarı maratona yaklaşık 31 bin kişi katılırken zorlu yarışta bir başka Kenyalı Wilson Kiprop 2., üçüncülüğü de yine Kenya’dan Ezekiel Chebii elde etti. Bayanlarda da Kenyalı atletler mutlu sona ulaştı. Philes Ongori 1.08.25 ile zirveye çıkarken, Helah Kiprop 2., Caoline Chepkwony üçüncü oldu.

Muharai’den rekor geldi

Macar atlet Gabor Muharai, 92 bin 613 metre koşarak dünya rekoru kırdı. Uluslararası Ultra Koşu Federasyonu (IAU) tarafından Macaristan’ın Veszprem kentinde düzenlenen 6 saatlik ultra maraton koşusunda, 92 bin 613 metre koşan Muharai’nin bu alanda yeni bir dünya rekoru kırdığı açıklandı. Eski rekor, 89 bin 451 metre ile Polonyalı Tomas Chawawko’ya aitti.

Haberin Devamı

BİSİKLET

Dereceye giremedik

Salcano Dağ Bisikleti Kupası Sırbistan’da yapılırken, yarışı erkeklerde Macaristan’dan Andras Parti, bayanlarda ise aynı ülkeden Barbara Benko kazandı. Yarışta önceki gün birinci sırayı alan Türk sporcu Bilal Akgül’ün bisikletinin lastiği, 2. turda patladı. Lastik değiştirme noktasına uzak olması nedeniyle çok zaman kaybeden Akgül, mücadeleyi yarıda bıraktı. Semra Yetiş ise yarışı 4. sırada tamamlayabildi.

MOTORSPORLARI

Bozhane’de büyük heyecan

İstanbul Otomobil Kulübü İSOK tarafından Mapfre Genel Sigorta desteğiyle organize edilen Bozhane Tırmanma Yarışı resmen start aldı. Bozhane parkurunda düzenlenen yarışta Kategori 5’de Pegasus Racing adına Renault Maxi Megane ile yarışan Cem Acar, Kategori 4’te Cenk Ocakoğlu, Kategori 3’te yine Pegasus Racing’den Alkan Erden, Kategori 2’de Murat Altıntaş ve Kategori 1’de de Fiat Palio ile Team 47’den Ümit Can Özdemir ilk sırayı alan isimler oldular.