Futbol Haber turu

Haber turu

31.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbol... Halter... Basketbol...

Haber turu

Soruşturma başladı

Haberin Devamı

AVRUPA 23 Yaş Altı Şampiyonası’nda 5 sporcusunun dopingli çıkması üzerine Halter Federasyonu, sporcular ve antrenörleri hakkında soruşturma başlattı. İsrail’de geçen yıl düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası’nda 5 sporcuda doping tespit edilmesiyle birlikte Halter Federasyonu başkanvekilliğine atanan Zeki Türkeş, soruşturma kapsamında, dün antrenörlerin dinlendiğini, ilerleyen günlerde ise sporcuların dinleneceğini ifade etti.

Dalmat, Bolu’da

PTT 1. Lig ekiplerinden Boluspor, Orduspor’dan Wilfried Dalmat’ı kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Devre arasında Jimmy Dixon ve Muhammet Özdin’i transfer eden kırmızı beyazlılar, Dalmat ile sezon sonuna kadar anlaştı. Dalmat, sezonun ilk yarısında Orduspor’dan kiralık olarak Karşıyaka’da forma giymişti.

Haberin Devamı

Ordu, Yussuf’u aldı

ORDUSPOR, D. Kiev’de forma giyen defans oyuncusu Atanda Ayila Yussuf’u sezon sonuna kadar renklerine bağladı. Kulüp Başkanı Nedim Türkmen yaptığı açıklamada, 1 Şubat tarihinde sona erecek ara transfer dönemine kısa bir süre kaldı. Bu tarihe kadar transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Nijeryalı oyuncunun takımımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yattara’da değişiklik!

MERSİN İdmanyurdu’nun Gineli futbolcusu İbrahima Yattara bundan böyle Türk statüsünde top koşturacak. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımının formasını giyemeyen tecrübeli futbolcu, artık ‘İbrahim Üçüncü’ adıyla Türk statüsünde top koşturabilecek. Trabzonspor’dayken takım arkadaşı Hasan Üçüncü’ye olan yakınlığı nedeniyle Yattara, soyadını Üçüncü olarak değiştirmişti.

Ersan’lı Bucks sevindi

NBA’de boy gösteren milli basketbolcularımızdan Ersan İlyasova’nın takımı Milwaukee Bucks, Detroit deplasmanında farklı kazandı: 117-90. Ersan İlyasova’nın ilk 5’te başladığı ve 25 dakikada 9 sayı, 3 ribaunt, 1 asist, 2 top çalma ile mücadele ettiği maçta Bucks adına yıldızlaşan isim, 30 sayı, 6 asistle oynayan Brandon Jennings oldu. Batı Konferansı’nda büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada ise Portland Trail Blazers, Dallas Mavericks’i All Star uzunu Lamarcus Aldridge’in bitime 1 saniye kala bulduğu basketle 106-104 yendi. Aldridge ayrıca, 29 sayı ve 13 ribaundla sahanın da en yıldızı oldu. Mavericks cephesindeyse Alman yıldız Dirk Nowitzki, 26 sayı ile takımını sürüklese de yenilgiye mani olamadı.

Haberin Devamı

Kartal evinde Fener gurbette

THY Euroleague F Grubu’ndaki temsilcilerimizden Beşiktaş ile Fenerbahçe Ülker, gruplarındaki 6. maçları bugün oynayacak. 5 maçta galibiyet elde edemeyen Beşiktaş, saat 20.00’de İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımını Abdi İpekçi’de ağırlayacak. İlk galibiyetini geçtiğimiz hafta Khimki karşısında alan Fenerbahçe Ülker ise TSİ 21.45’te Yunanistan’ın Olympiakos takımına konuk olacak. Her iki temsilcimizin kritik mücadeleleri, NTV Spor’dan yayınlanacak.

Ankaralı’ya önemli görev

FIBA kokartlı Türk basketbol hakemi Recep Ankaralı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu’nda bugün oynanacak Zalgiris Kaunas-Alba Berlin maçında başhakem olarak görev alacak. Kaunas kentindeki Zalgirio Arena’da TSİ 19.45’te başlayacak maçta Ankaralı’nın yardımcılıklarını Karadağ’dan Radomir Vojinovic ile Yunanistan’dan Panagiotis Anastopoulos yapacak.

Yazarlar