Diğer ‘Hakemlik kolay iş değil’

‘Hakemlik kolay iş değil’

27.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en başarılı tenis hakemlerinden biri olan Yunan Asderaki, Türkçe anonsları başarıyla yaparken, Rusça’da bir hayli sıkıntı yaşadığını söyledi. Asderaki sporcularla ilişkilerini ise “Hem zor, hem kolay” şeklinde yorumladı

‘Hakemlik kolay iş değil’

ULAŞ GÜRŞAT

Haberin Devamı

İstanbul’da maçları yöneten hakemlerden Yunan Eva Asderaki, Milliyet’e konuştu. Dünyanın en başarılı tenis hakemlerinden birisi olarak kabul edilen ve son derece sempatik bir kişiliğe sahip olan Asderaki, organizasyonun ve taraftarın mükemmel olduğunu ifade etti. Türkçe anonsları başarıyla yapan Asderaki, kendisi için anons yapması en zor dilin Rusça olduğunu söyledi.
* Bu işe nasıl başladın?
“Gençliğimde tenis oynuyordum. Bir yaz uluslararası bir organizasyon düzenlemiştik ve çizgi hakemine ihtiyaç duymuştuk. Ben de gönüllü olarak hakem oldum. Kortta hakem olarak yer almaktan keyif aldım ve o günden sonra hakem olmaya karar verdim. Çünkü bana farklı gelmişti. 16 yaşındaydım ve diğer hakemlerle konuştum ve bana bu işin çok keyifli olduğunu anlattılar. Ben de böyle başlamış oldum.”
* İstanbul’u nasıl buldun?
“İstanbul’u çok seviyorum. Uzun yıllar önce bir WTA turnuvası için gelmiştim. Atmosfer ve seyirciler harika. Bu atmosferi ve seyirciyi gördüğümüzde bizim için harika bir sürpriz olmuştu.
*Gördüğümüz kadarıyla en iyi Türkçe anons yapan hakem sensin bunun bir sebebi var mı?
“Öyle mi? Bilmiyordum. Belki dillerimizin sesleri birbirine çok yakın olduğu için olabilir.”
* Sence başa çıkması en zor oyuncu kim?
“Buna cevap verebileceğimi sanmıyorum. Ama hepsi aynı şekilde zor ve hepsi aynı şekilde kolay diyebilirim.”
* Maçı yönetirken de maçtan keyif alıyor musun?
“Evet eğer iyi bir maçsa keyif alıyorsunuz.”
* Bir sürü ülkeye gidiyorsunuz ve oranın dillerinde anonslar yapıyorsunuz. En zor dil hangisi?
“Arap ülkelerinde, Japonya’da ve Çin’de yerel dillerde anons yapmamız gerekli değil. Bu iyi çünkü nasıl başa çıkardım bilemiyorum. Ama yaptığımız anonslar arasında en zoru Rusça.”