Skorer Halterde skandal

Halterde skandal

25.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Halterde skandal

Halterde skandal


Başkan Ağaoğlu'nun, iki bayanın doping komplosuna uğradıklarını açıklaması ortalığı karıştırdı


       Halter Federasyonu Başkanı Savaş Ağaoğlu'ndan tüyler ürperten iddia. Ağaoğlu, Polonya'da yapılan Avrupa Gençler Halter Şampiyonası'nda dopingli çıkan üç bayan halterci; Nurcan Taylan, Yeşim Çelikkaya ve Gülşah Özdemir'den ikisinin Milli Takım içinden komploya uğradığını ileri sürdü.
       Ağaoğlu müsabaka öncesi yapılan kontrolde temiz çıktığı halde, müsabaka sonrası yapılan ikinci kontrolde pozitif sonuç alınan bayan haltercilerin yemeklerine Milli Takım içinden bir başka sporcu tarafından anabolik streoit içeren ilaç atıldığını ileri sürdü. Söz konusu komplo iddiasıyla ilgili olarak dün IWF Genel Sekreteri Thomas Ajan'a bilgi veren Ağaoğlu, olayı mutlaka çözeceğini ve sorumlularını ortaya çıkaracağını bildirdi.

Sorumlular bulunacak

       Dopingli çıkan sporcuların son dört ay içinde beş kontrolden geçtiğini hatırlatan Halter Federasyonu Başkanı, "Ben kesinlikle olayın Milli Takım içindeki çekişmeden kaynaklandığına inanıyorum. Kısa bir süre sonra sorumlularını ortaya çıkaracağım ve gerekli cezayı vereceğim. Doping olayına başından beri karşıyım. Türkiye'nin adının bir daha bu tür skandalla kirlenmesine izin vermeyeceğim" dedi.

Bayanlara yasaklayın

       IWF Genel Sekreteri Thomas Ajan ise, son yıllarda Türkiye'nin özellikle bayan sporcularında doping çıkmasının dikkat çekici olduğunu vurgulayarak, Ağaoğlu'ndan bayan halterinin en azından olimpiyatlara kadar ülkemizde yasaklanmasını istedi. Ajan, "Son üç yıldır yedi bayan sporcunuz dopingli yakalandı. Bunlar tesadüf olamaz. Gerekli önlemleri mutlaka almalısınız. Aksi taktirde Türk halterinin başı daha büyük dertlere girebilir. Bu yüzden bir süre bayan halterini yasaklayın" diye konuştu.
       Ağaoğlu ise son olaylardan sonra zaten bu yolda karar alındığını, olimpiyata kadar bayan haltercilerin herhangi bir uluslararası müsabakaya gönderilmeyeceğini söyledi.

Madalya arayışı

       Atina'da devam eden 70. Dünya Halter Şampiyonası'nın dördüncü gününde Mehmet Yılmaz ve Ayhan Çiçek podyuma çıkıyor. 77 kiloda yarışacak iki sporcumuzdan Ayhan Çiçek C kategorisinde öğle seansında, madalya umudumuz Mehmet Yılmaz ise A kategorisinde TSİ 20.00'de müsabakasına başlayacak.

Hafız bıraktı

       Atina'daki Dünya Şampiyonası'nda dünya dokuzuncusu olarak bir kez daha hayal kırıklığı yaşatan Hafız Süleymanoğlu halteri bıraktığını açıkladı. Müsabaka sonrası Federasyon Başkanı Savaş Ağaoğlu tarafından da dışlanan Süleymanoğlu antrenörlerine ve yöneticilerine teşekkür ederek "Bu iş buraya kadarmış" dedi.
       Bundan sonra halterden kopmayacağını ve büyük bir olasılıkla Azerbaycan'a giderek antrenörlük yapacağını belirten Süleymanoğlu, "Buraya gelmeden önce de söylemiştim. Atina benim son şansımdı. Çok çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmeme rağmen istediğim müsabakayı çıkartamadım. Bundan sonra sporcu olarak yapabileceğim hiçbir şey kalmadı" ifadelerini kullandı.
       Öte yandan Atina'da bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü başta Halil Mutlu olmak üzere madalya alacak tüm sporcuların hakettikleri ödüllerini Türkiye'ye döner dönmez vereceklerini belirtti.

Teşkilat uyandı !

Sakatlığı nedeniyle çektirdiği MR'ın parasını aylardır ödeyemeyen ve haciz tehlikesiyle karşı karşıya kalan Fedail Güler'in borcunu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü üstlendi. Önceki gün gazetemizde çıkan haberden sonra Dünya Şampiyonu halterciyi çağıran ve bir görüşme yapan Genel Müdür Vekili Kemal Mutlu gereken yardımın yapılacağını söyledi. Mutlu, Güler'in borcunun hemen ödeneceğini, ayrıca sakatlığı için her türlü desteğin sağlanacağını söyledi. Bu arada Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.B.D öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Karahan, Güler'in tedavisini üstlenebileceğini açıkladı.

Yazarlar