Hatayspor Hatayspor'un zor günleri! Burak yalın ayak yürümek durumunda kaldı, Ribeiro pencereden atladı

Hatayspor'un zor günleri! Burak yalın ayak yürümek durumunda kaldı, Ribeiro pencereden atladı

09.02.2023 - 09:25 | Son Güncellenme:

Depremden en çok etkilenen illerin başında Hatay geliyor. TFF Riva Tesisleri'ne yerleştirilen Hatayspor'da Ganalı futbolcu Atsu ve sportif direktör Taner Savut'tan henüz haber alınamadı. Deprem anında Kaan Kanak, Burak Öksüz ve Ruben Ribeiro ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Hataysporun zor günleri Burak yalın ayak yürümek durumunda kaldı, Ribeiro pencereden atladı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli depremin olumsuz yönde etkilediği illerin başında Hatay geliyor. Bu şehrimizin temsilcisi Hatayspor'un kafilesi TFF’nin Riva Tesisleri’ne yerleştirildi. Takımın yıldız isimlerinden Christian Atsu ve Sportif Direktör Taner Savut’tan henüz haber alınamadı. İki isim için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

MENAJERİ SECHERE: AİLESİ İÇİN YIKICI BİR SÜREÇ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Christian Atsu’nun menajeri Nana Sechere, “Kulüpten Christian’ın canlı olarak çıkarıldığına dair haber geldi. Ama biz Christian’ın nerede olduğunu henüz doğrulayamadık. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu durum Atsu’nun ailesi için yıkıcı bir süreç olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Hataysporun zor günleri Burak yalın ayak yürümek durumunda kaldı, Ribeiro pencereden atladı

HATAYSPOR, RİVA'DA KONAKLIYOR

Tesisleri zarar gören kulüpler, TFF'den öncelikle sığınma talep etti. Riva'daki tesisleri kullanmak isteyen, maçlarını da İstanbul ve yakın illerde oynamayı arzu eden iki kulübün bu talebi federasyon tarafından da olumlu karşılandı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi de iki kulübe benzer tekliflerde bulunurken, Riva'daki tesislerini hizmete açtı. Hatayspor, Riva'da konaklamaya başlarken, Gaziantep FK'nın da İstanbul'a gelmesi bekleniyor. 

Haberin Devamı

'TÜM MASRAFLARIMIZ KARŞILANSIN'   

İki kulübün ligden çekilmeyi düşünmedikleri ve yaşadıkları felaket nedeniyle küme düşmenin kaldırılması ile ilgili bir istekleri olmayacağı öğrenildi. Hatayspor ve Gaziantep FK sezon sonuna kadar Riva'yı kullanmak istediklerini ve maçları da o hafta boş olan İstanbul'daki statlar ya da Kocaeli ve Sakarya'da oynayabileceklerini belirttiler. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ayrıca bu süreçte tüm masraflarının da karşılanması talep edildi.

MUSTAFA ÖZAT: LİGDEN ÇEKİLME SÖZ KONUSU DEĞİL

Hatayspor Basın Sözcüsü Mustafa Özat, ligden çekilme gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Mustafa Özat, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Allah'ım bize yardım etsin. Dualarınızı eksik etmeyin, her yerden ölüm haberi alıyoruz. Ligden çekilme ile alakalı bir durum söz konusu değil. Onu düşünecek durumda değiliz. Canımızla boğuşuyoruz. Öyle bir kararımız yok kim dedi böyle bir şeyi bilmiyorum. Biz canımızın derdindeyiz" dedi.

Hataysporun zor günleri Burak yalın ayak yürümek durumunda kaldı, Ribeiro pencereden atladı

KAAN KANAK TEDAVİ İÇİN TESİSLERE GİTTİ, KURTULDU

Hatayspor’un deneyimli oyuncularından Kaan Kanak da Atsu ve Taner Savut’un olduğu binada kalıyordu. Kasımpaşa maçının ardından tedavi için tesislere giden Kaan, tedavisi uzun sürünce tesislerde uyuyakaldı ve eve gitmedi. Depreme tesislerde yakalanan Kaan, bu sayede kurtulmuş oldu.

Haberin Devamı

BURAK ÖKSÜZ YALIN AYAK YÜRÜRKEN BULUNDU

Stoperlerden Burak Öksüz, annesiyle birlikte Atsu’nun kaldığı çöken binada yaşıyordu. Deprem esnasında annesini çöken binadan çıkaran oyuncunun iki saat sonra yağmur altında yalın ayak yürürken bulunduğu öğrenildi. Şoka giren Burak ve annesinin saatler sonra kendilerine geldikleri öğrenildi.

Hataysporun zor günleri Burak yalın ayak yürümek durumunda kaldı, Ribeiro pencereden atladı

FREDY AÇIKLADI: RIBERIO PENCEREDEN ATLADI

Yaşanan deprem felaketi sonrası Portekiz medyasından Tribuna Expresso’ya konuşan Antalyasporlu Fredy, Hataysporlu Ruben Ribeiro'nun pencereden atladığını açıkladı. 32 yaşındaki Angolalı oyuncu, "Deprem olduğunu duyduğumda hemen Ruben Ribeiro'yu aradım. Duvarlar çatlamaya başlayınca pencereden atlamak zorunda kalmış. Evi yüksekte olmadığı için sakatlık yaşamamış" ifadelerini kullandı.

 

 

Yazarlar