Skorer Hepinize bravo 80-78

Hepinize bravo 80-78

21.09.2008 - 01:49 | Son Güncellenme:

Basketbol Milli Takımı, liderliği garantilemiş olmasına rağmen, son kozunu oynayan Fransa’nın deplasmanda da gözünün yaşına bakmadı, grup maçlarını yenilgisiz kapayan tek takım oldu

Hepinize bravo 80-78

A Milli Basketbol Takımımız, 2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde, C Grubu’ndaki son maçında Fransa’yı Hidayet’ten yoksun kadrosuyla yendi, grubu ve elemeleri “namağlup” unvanıyla kapayan tek takım oldu.
Maçın ilk çeyreğinde Parker’ın sayılarıyla etkili olan Fransa önünde Fatih, Sinan ve Ersan ile skor bulan millilerimiz, Gradit’in üçlüğüyle bu periyodu 20 - 15 geride kapadı.
İkinci çeyreğe Kerem Tunçeri’nin üçlüğüyle girmesine karşın Diawara, Marquis ve Parker’ın sayılarıyla kontrolü ele geçiren Fransa, 13.30’da farkı 9 sayıya çıkardı. Toparlanan ay - yıldızlılar, iyi savunma ile rakibini durdurup, Barış, Fatih ve Ersan ile bulduğu 8 - 0’lık seriyle 16.55’te farkı bir sayıya indirdi. Ancak De Colo ve Tchicamboud’un üçlükleriyle ev sahibi takım devreyi 35 - 30 önde geçti.
İkinci yarıya 10 - 0’lık seriyle giren millilerimiz, 22.03’te Engin’in basket faulüyle 35 - 40 öne geçti. Ancak Parker’ın bireysel çabasıyla toparlanan Fransa, son  periyoda 56 - 52 önde girdi.
Son çeyrekte oyundan düşmeyen ay - yıldızlılar, 36.39’da Fatih’in basketiyle 70 - 66 öne geçti. Parker’ın iki mucizevi üçlüğüyle maça yeniden asılan Fransa’ya karşı Kerem Tunçeri’nin ve Fatih’in serbest atışları, galibiyeti millilerimize getirdi: 80 - 78.  Bu sonuçla vize alamayan Fransa ikinci bir eleme turu daha oynayacak.


Hepinize bravo 80-78



Tanjevic’e plaket
Karşılaşma öncesi Fransa Basketbol Federasyonu, bir dönem bu ülkede ASVEL ve Limoges kulüplerinde coachluk yapan Milli Takım coachu Bogdan Tanjevic’e hizmetlerinden dolayı plaket verdi.  Bu arada, maç öncesi seromonide yaşanan bayrak krizi, yapılan uyarı sonrası çözüldü. Kriterlere uymayan, üzerindeki ay ve yıldız orjinalinden tamamen farklı olan Türk bayrağı yerine yenisi getirildikten sonra iki ülkenin ulusal marşları çalındı.