İtalya Serie A İhtiyar delikanlılar

İhtiyar delikanlılar

02.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunda son dönemde yeni bir model ortaya çıktı. Önemli liglerde şampiyonluk adayı takımları 35 yaş ve üstü futbolcuları taşımaya başladı.

İhtiyar delikanlılar

Avrupa futbolunda son dönemde yeni bir model ortaya çıktı. Önemli liglerde şampiyonluk adayı takımları 35 yaş ve üstü futbolcuları taşımaya başladı. Takımlarında kilit oyuncu rolünü devam ettiren yıldız isimler, yaş sınırını değiştirdi.

Haberin Devamı

İtalya Serie A’da oynanan son Torino derbisinde, 90+2’de sahneye çıkan 35’lik Andrea Pirlo, Juventus’a galibiyeti getirdi. Pirlo, bu sezon 9 maçta 716 dakika süre aldı. Benzer şekilde sezon başında Chelsea’den ayrılan ve Manchester City formasıyla Premier Lig’de boy göstermeye devam eden Frank Lampard da 3-0’lık Southampton zaferinde takımının 2. golünü kaydetti. Sky Sports’un analizine göre her 68 dakikada bir gol atan ve ligde skor sayısını 3’e çıkaran 35 yaşındaki futbolcu, 81 dakikada bir gol atan Agüero ve 83 dakikada 1 gol atan Diego Costa gibi isimleri gölgeledi.

Yine benzer şekilde Chelsea’ye geri dönen Didier Drogba, 36 yaşında olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi tarihine geçip gol adedini 50’ye çıkararak Afrikalılar arasında zirveye çıktı. Liverpool’un 16 yıllık efsanesi Steven Gerrard için de kulübü yeni sözleşme imzalamak istiyor. 18 karşılaşmada bin 478 dakika forma giyen 34 yaşındaki Gerrard, takımının en istikrarlısı olmaya devam etti.