Galatasaray Galatasaray'dan iki sansasyonel transfer birden! 10 numara ve golcü

Galatasaray'dan iki sansasyonel transfer birden! 10 numara ve golcü

02.08.2022 - 15:01 | Son Güncellenme:

Yeni sezona çok güçlü bir kadroyla girmek isteyen Galatasaray transferleri arka arkaya bitirirken yeni isimler de yolda. Milliyet Gazetesi muhabiri Nevzat Dindar, Galatasaray'da yaşanan son gelişmeleri ve transfer gündemini Skorer canlı yayınında Nergis Aşkın ile birlikte değerlendirdi. Dindar, canlı yayında 'İki sansasyonel transfer bekliyorum' derken 10 numara ve golcü için isim verdi. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler...

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda gelecek sezon şampiyonluk hedefleyen Galatasaray'da transferler arka arkaya geliyor. 

Haberin Devamı

TRANSFERLER ÜST ÜSTE

Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon çalışmaları kapsamında kadroya üst üste takviyeler yaptı. Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş'ı takıma dahil ettikten sonra bir süre sessizliğini koruyan sarı-kırmızılılar daha sonra bombaları patlattı. Orta saha kurgusuna dahil edilen ilk isim Sergio Oliveira oldu. Süper Lig devi kısa bir süre sonra Haris Seferovic'i Benfica'dan kiraladı son olarak Lyon'dan Leo Dubois'in bonservisi alındı.

AYRILIKLAR DA YAŞANDI

Galatasaray'da transfer çalışmaları kapsamında ayrılıklar da yaşandı. Mbaye Diagne'nin sözleşmesi feshedildi. Charleroi, Valentine Ozornwafor'un sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonunu kullandı. Marcao, 12 milyon euro bedelle Sevilla'nın yolunu tuttu. Süper Lig devinde satın alma opsiyonuyla birlikte Mostafa Mohamed, Nantes'a kiralandı.

Haberin Devamı

CANLI YAYINDA BOMBALARI PATLATTI

Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılıların transfer gündemini ve takımdaki son gelişmeleri Skorer'in Youtube kanalındaki canlı yayında değerlendirdi.

İşte Nevzat Dindar'ın açıklamaları;

Galatasaray'ın AZ Alkmaar'dan transfer ettiği Fredrik Midtsjö bence kaliteli bir oyuncu. Okan Hoca'nın istediği bir oyuncuydu. Takımında sürekli olan ve istirarlı olan 28 yaşındaki bir oyuncuyu aldı. Rakamsal olarak da abartı bulmuyorum. Aldığı ücretle dengeliyor. Okan Hoca 6-8 oynayabilen futbolcu istiyordu. Bu transferle orta sahaya dinamizm, tempo ve dayanıklılık olarak katkısı olacaktır.

Galatasaraydan iki sansasyonel transfer birden 10 numara ve golcü

'Fredrik Midtsjö güzel bir transfer oldu'

Midtsjö gündeme gelir gelmez sosyal medyada kara propaganda yapılmıştı ama Okan Hoca'nın istemesi benim için yeterli oldu. Netice olarak geçen seneki oyunculardan bambaşka, yeni bir orta sahayla sezona girilecek. Yapılan transferler içinde en isimsizi görülebilir ama özellikle böyle oyuncular çok büyük etki yapabilir. Fredrik Midtsjö transferi de hem mali açıdan hem de istikrarı açısından güzel bir transfer olduğunu düşünüyorum. Her zaman daha iyi isimler vardır ama bu takım için bunun daha iyi olacağı anlamına gelmez. Geçen sezon takımında tüm maçlarda merkez orta saha olarak oynadı. Takımlarda bazen böyle oyunculara da ihtiyaç vardı. Takıma ruh katan isimlerdir bu oyuncular.

Haberin Devamı

'Aytaç Kara ayrılığı bekleniyordu'

Galatasaray'ın Aytaç Kara'nın sözleşmesini feshettiğini resmen açıkladı. Bu beklenen bir gelişmeydi zaten. Kampa götürülmedi ve bence ayrılığının haber değeri bile yok. Ayrılmaması haberdir asıl. Hayırlısı olsun. 

'Ömer Bayram, Cicaldau ve Morutan kadroda düşünülmüyor'

Aytaç dışında yolların ayrılması beklenen bazı isimler de var. Ömer Bayram ve Cicaldau da son maçta oynamadı. Onlar da yeni sezonda Morutan'la birlikte kadroda düşünülmüyor. Morutan zaten kiralık olarak gidiyor. Ömer'in ve Cicaldau'nun bu kadroda forma şansı bulma ihtimali yok. Ömer'i Karagümrük istiyor, muhtemelen de oraya gidecektir. Bu oyuncular zaten ayrılacak. 

Galatasaraydan iki sansasyonel transfer birden 10 numara ve golcü

'Kadro mühendisliğini başarılı buluyorum'

Taylan ve Berkan ayrılacak mı diye konuşuluyor ama bunlar yerli oyuncular. İyi takımda belki katkı sunabilirler. Bu oyuncuları hemen göndermemek gerek. Benim gördüğüm bu sezon güzel bir kadro mühendisliği yapılıyor. Ben Okan Hoca'ya çok güveniyorum. Bana 'Dursun Özbek'e yakın, ondan övüyor' dediler. Bana ne gelen giden isimlerden. Ben Galatasaray'ın başarısına bakıyorum. İyi bir şey görürsem onları söylüyorum. Çok iyi transferler yapıldı şimdiye kadar. Transferde standartla çok yükseldi. Galatasaray farkını ve gücünü hissettirdi. Dünyanın en büyük Türk markalarından biri Galatasaray. Daha hızlı olunabilirdi belki ama kaliteli ve iyi oyuncuları transfer etmek vakit alıyor. Netice itibariyle ben kadro mühendisliğini doğru buluyorum. Gidecek oyuncuların antrenmana çıkmasını bile lüks olarak görüyorum. Galatasaray'la idmana çıkmak önemli bir şeydir.

Haberin Devamı

'İki sansasyonel transfer bekliyorum'

Galatasaray'da daha esas bombalar gelmedi. Şimdilik parçalar geldi. Ben en az iki tane daha sansasyonel transfer bekliyorum. Ben doğru neyse onu söylüyorum, taraftarın duymak istediğin şeyleri söylemiyorum. Sadece Grillitsch'te yanıldık. O da benimle değil, oyuncunun kendisiyle ilgili bir problemden kaynaklandı. Artık gelmeyen oyuncu kendisi yansın gelmediğine. 

Haberin Devamı

Bafetimbi Gomis konusu

Gomis ile ilgili sordum. Gomis gidecek miyim kalacak mıyım derdine düşmüş. Bu takımın lider oyuncularından birisi. Gelen transferler sonrası ne olacağım diye düşünüyor doğal olarak. Hiçbir şey belli olmaz tabi. Gomis mutsuz olacak diye transfer yapmamazlık olmaz ki.

'Cavani mi yoksa Mertens mi olur göreceğiz'

Ali Akman dışında Seferovic'i bile gölgede bırakacak bir 10 numara ve bir forvet olmak üzere transferler geliyor. Bu isim Cavani mi olur Mertens mi olur onu yakında göreceğiz. Erden Timur da açıklamasında forvet müjdesini vermişti zaten. 

Galatasaraydan iki sansasyonel transfer birden 10 numara ve golcü

'Carvalho yerine Torreira'yı tercih ederim'

Lucas Torreira çok önemli bir oyuncu. Ben hızlı oyunda William Carvalho'ya nazaran Torreira'yı tercih ederim. Galatasaray transferde çıtayı çok yükseğe koyunca Midtsjö'ye bir tepki oldu doğal olarak. Fakat Okan Buruk kimi istiyorsa Galatasaray onu alıyor. Torreira zaten Arsenal'den bildiğimiz yıldız bir oyuncu. Galatasaray için mükemmel bir transfer olur. Ben Galatasaray'ın Torreira'yla birlikte klasman farkını nereye çıkardığını görüyoruz.

Evander'deki son gelişmeler

Ben Galatasaray'a 3-4 tane daha transfer bekliyorum. Evander'le ilgili Midtjylland kulübünün Şampiyonlar Ligi maçları var. Bundan dolayı transfer biraz zaman alıyor. Somut olan şeyleri söyleyelim artık. Ben bu transferin olacağını düşünüyorum artık. Galatasaray bu masadan transferi bitirmeden kalkmaz. Evander'le görüşmelerde 2-3 milyon euroluk fark var. Evander'i bu koşullarda alabilecek başka bir takım yok. İsterse Galatasaray, Evander'i bu koşullarda alır ama oyuncuya göre bedel verilmeli. Emre Akbaba'ya güvenip sezona başlamam ben olsam. Evander ilk günden beri Galatasaray'a gelmek istiyor zaten. Kulübü de aradaki fark biraz kapanınca ikna olacaktır. Bu transferde negatif düşünmeyelim. Fakat transfer bitti demem için biraz daha vakit var. Teklif son haliyle 6 milyon euro ve bonuslarla 7'ye çıkıyor. Fakat birçok dinamik ve değişen var bu süreçte. Her an yeni bir problem ve sıkıntı ortaya çıkabilir. Kulüpte teknik direktörün görevine son verildi. Bu demek değil ki Evander transferi olmayacak. Ama biraz beklemek gerek. Midtjylland kulübünden sağlam bağlantımız var. Gerekli ve önemli bilgileri alıyoruz.

Galatasaraydan iki sansasyonel transfer birden 10 numara ve golcü

Lucas Torreira transferi

Torreira için gün vermeyelim ama Galatasaray Arsenal'le anlaştı. 5.5 milyon euro civarında bir parayla Arsenal'le anlaştı. Fakat oyuncuyla görüşme sürüyor. Torreira'ya da 3 - 3.5 milyon euro civarı bir ücret konuşuluyor. Muslera da vatandaşını ikna etmek için ve bu transfer için uğraş veriyor. Bu transfer ilk dış basında çıktı. Bunu itiraf edelim. Galatasaray yönetimini ve Okan Buruk'u bu transferden dolayı tebrik ediyorum. 

'Grillitsch ders oldu'

Grillitsch transferi ders oldu Galatasaray'a. Transfer yapılırken gizliliğe daha çok önem veriliyor artık. Ben Grillitsch bitti demiştim bunun için de özür dilerim. Fakat transferde isim duyulunca birçok farklı gelişme yaşanıyor.

'Nelsson'la ilgili gelişme yok'

Nelsson'la ilgili Sevilla konuşuluyordu. Benim duyduğum bir şey yok bununla ilgili. Nelsson giderse gider yani yapacak bir şey yok. Ben dün bir aradım Nelsson için bir şey var mı diye. Herhangi bir gelişme yok bu konuda.

Galatasaraydan iki sansasyonel transfer birden 10 numara ve golcü

'Talisca gündemde değil'

Anderson Talisca'yla ilgili hiçbir girişim ve istek yok. Talisca'ya göre bir takım kurulmuyor ki. Bomba gibi bir takım kuruluyor, Talisca'ya gerek yok ki. Hem kamplara geç kalıyor hem de 8 milyon euro para alıyor. İhtiyacı yok ki Galatasaray'ın. Oyuncu olarak beğeniyorum ama Galatasaray'ın Evander'e daha çok ihtiyacı var.

'Stoper ihtiyacı var'

Hoca, Luyindama'yı görüp değerlendirme şansı verdi. Şimdilik stoper konusunda bir transfer girişimi yok fakat benim hazırlık maçlarından gördüğüm Galatasaray'ın bir stopere ihtiyacı var. Fakat panikle bir transfer yapılınca illaki bir hata yapılıyor. Başka kulüplerde görüyoruz panikle yapılan yanlışları.

'Galatasaray Ali Akman'ı alıyor'

Ali Akman transferinde problem yok. 'Kontratta şu kadar maçta oynar' maddesi bulunmuyor. Ali Akman'ı sorduğumda haber değeri yok diyorlar yani. O kadar heyecanlanacak bir transfer değil. Galatasaray, Ali Akman'ı alıyor yani bu kadar. Kulüpte bir sürü Akman var zaten. O da geliyor. Galatasaray, Ali Akman'ı satın alma opsiyonuyla transfer istiyor. Opsiyon bedelini sormadım ama bence 3-3.5 milyon euro civarında olacaktır.

Galatasaraydan iki sansasyonel transfer birden 10 numara ve golcü

'Sörloth'la ilgili girişim yok'

Sörloth'la ilgili hiçbir girişim yok. Sorduğumda yok dendi ama Torreira için de aynı şey denmişti. O yüzden belki Sörloth için de bir girişim vardır, bilmiyoruz ki.

'Cavani ve Mertens listede ama öncelik değil'

Cavani ve Mertens gibi isimler sorulacak belki forvet transferi için ama şu anda öncelik golcü transferi değil. Öncelikli mevkiiler var. Evander konusu var. Bunlar bir olsun ondan sonra forvet havasına girilmeli bence. Söylediğimiz iki isim listedeki isimler diyebiliriz şimdilik.

Galatasaraydan iki sansasyonel transfer birden 10 numara ve golcü

'Efecan için bir girişim oldu'

Transferde öncelik Torreira ve Evander'i bitirmek. Ardından kanat transferi yapılacak. Efecan'la ilgili bir girişim oldu ama Alanyaspor Başkanı oyuncusu için 2 milyon euronun üzerinde yüksek bir rakam istedi.

'Omar kalacak ama şans bulamaz'

Omar gitmiyor ama takımda forma şansı bulamayacak gibi. Eski seviyesine gelmesi çok zor. Şimdiki haliyle bile Sacha Boey'dan çok daha iyi bir performans gösteriyor.

Mert Müldür - Kaan Ayhan

Mert Müldür ve Kaan Ayhan konusunda bir şey duymadım ben. Mert transferi şartları açısından çok zor, kabul etmek lazım. Fakat Kaan Ayhan olabilecek bir isim. Şartları uyuyorsa alınabilir. Kaan Ayhan olağanüstü yetenekli bir adam değil ama oynadığı her yerde mutlu eder. Olursa Galatasaray için de iyi olur.

Galatasaraydan iki sansasyonel transfer birden 10 numara ve golcü

'Umut Bozok olmayınca Ali Akman transfer edildi'

Galatasaray'ın Umut Bozok'la ilgili herhangi bir girişim yok. Hem kendisi hem de kulübü yüksek istedi. O olmadığı için Ali Akman transfer edildi zaten. Halil Dervişoğlu için de kulübünden 8 milyon euro isteği geldi. O da olmayınca Ali Akman geldi.

'Ömer Bayram'ı isteyen iki kulüp var'

Ömer Bayram için artık Galatasaray'da oynamak çok zor. Artık Ömer'in sezon içerisinde çok süre bulabileceğini düşünmüyorum. Giresunspor ve Karagümrük'ün bir ilgisi var. Giderse o kulüplerden birine gider zaten.

Antalyaspor maçı

Galatasaray'ın ilk maçı Antalyaspor ile olacak. Zor bir maç olacak. Antalya'da oynanacak maç. İnanılmaz bir sıcak olacak. Çok hazır ve güçlü bir takım Antalyaspor. Zor olacaktır ama galibiyet yeni bir takım ve yeni bir yönetim için güzel olacaktır. Nuri Şahin'le iyi oynayan bir Antalyaspor var. Zor olacak ama Okan Hoca da çok çalışkan bir hoca. Onun için de sezona iyi başlamak güzel olur. Geçen sezondan bir travma var. Önünüzde uzun bir yolculuk var. Bu uzun yolculuğun ilk adımı çok önemli. Hayırlısı olsun.