Dünyadan Futbol Burak Yılmaz Hollanda'da konuştu, Ajax sevindi

Burak Yılmaz Hollanda'da konuştu, Ajax sevindi

02.08.2022 - 07:53 | Son Güncellenme:

Fransız ekibi Lille ile sözleşmesi biten ve sürpriz bir şekilde Hollanda ekibi Fortuna Sittard'a imza atan Burak Yılmaz ilk hazırlık maçına çıktı. Maç sonrası konuşan tecrübeli golcünün sözleri Hollanda'da gündem oldu.

Burak Yılmaz Hollandada konuştu, Ajax sevindi

Süper Lig'de 4 büyüklerde ve milli takımda forma giyen yıldız golcü Burak Yılmaz Hollanda'da adından söz ettirmeye başladı. Beşiktaş'tan Lille'e transfer olan ve PSG'nin önünde yıllar sonras şampiyonluk yaşayan Burak Yılmaz, gösterdiği performans ile hem takımını yaşıdı hem de tarih yazdı.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz Hollandada konuştu, Ajax sevindi

2+3 YILLIK İMZA
Lille'le sözleşmesi biten Burak Yılmaz sürpriz bir şekilde Hollanda ekibi Fortuna Sittard'a imza attı. Hollanda ekibi, Burak Yılmaz ile 2 yılı oyuncu ve 3 yılı antrenör olacak şekilde 5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

İLK 11'DE ÇIKTI, GOL YAĞMURU YAŞANDI
Yeni sezon başlamasına kısa bir süre kalırken, Burak Yılmaz Hollanda ekibi Fortuna Sittard'la ilk hazırlık maçına çıktı. VVV-Venlo ile karşı karşıya gelen Sittard takımında milli golcü Burak Yılmaz ilk 11'de yer aldı. Tecrübeli golcünün ilk 11'de oyuna başladığı VVV-Venlo maçını Fortuna Sittard 6-2 gibi net bir skorlar kazandı. Burak Yılmaz ilk maçında golle buluşamasa da yeni takımındaki neşeli halleri dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz Hollandada konuştu, Ajax sevindi

Burak Yılmaz'ın transfer olduğu Fortuna Sittard yeni sezonu cumartesi günü oynayacağı Ajax maçıyla açıyor. Ancak deneyimli forvetin bu maçta forma giyip giymeyeceği henüz net değil. Futbolcunun kendi ifadelerine bakılacak olursa, forma giymek konusunda henüz kendisini hazır hissetmiyor.

'TAKIMLA 3-4 İDMANA ÇIKTIM'
Hollanda basınına konuşan Burak Yılmaz, son şampiyonun karşısına çıkacakları mücadelenin öncesinde henüz tam olarak hazır olmadığını anlattı: "Dürüst olmak gerekirse henüz hazır değilim. Takımla birlikte 3-4 idmana çıktım. Daha önümüzde bir kaç gün var ama ben maç için hazır olmak istiyorum".

Burak Yılmaz Hollandada konuştu, Ajax sevindi

'ŞANSLISIN AJAX'
Tecrübeli futbolcunun bu açıklamaları Ajax cephesinde yankı buldu. Amsterdam ekibiyle ilgili haberler yapan Ajax ShowTime internet sitesinde oyuncunun konuşmalarının değerlendirildiği bir habere imza atıldı. 'Şanslısın Ajax' başlığıyla yayınlanan haberde oyuncunun sözleri ışığında Ajax karşısında muhtemelen forma giymeyeceği işaret edildi.

'TARAFTARA SAYGIMDAN SAHAYA ÇIKTIM'
Burak geçtiğimiz günlerde takımının Venlo ile yaptığı hazırlık maçında süre almıştı. Bu maçla ilgili olarak futbolcu "Son hazırlık maçında stada gelen taraftara saygımdan dolayı sahaya çıktım" diye konuştu.

Burak Yılmaz Hollandada konuştu, Ajax sevindi

'DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM'
Burak Yılmaz transferi sonrası yaptığı şu açıklamaları yapmıştı; 'Fortuna Sittard'da geçireceğim zamanları gerçekten de dört gözle bekliyorum. Sittard'ın bana sunabilecekleri ve sunmak istedikleri önemliydi. Ama önce kulüpte bir oyuncu olarak geçireceğim döneme odaklanıyorum. Kulüp iddialı ve ben de gelecek sezonlarda tecrübemle katkıda bulunmak istiyorum.'

Haberin Devamı

'FUTBOL ADINA HARİKA BİR GÜN'
Fortuna Sittard'ın müdürü olarak olarak görev yapan Sjoerd Ars ise, 'Fortuna adına harika bir gün. Böyle bir oyuncuyu yakalayabildiğimiz için mutluyuz. Burak yaşına rağmen hala son derece zinde ve istekli. Tecrübesinin hem saha içinde hem de saha dışında bize değer katacağına inanıyoruz' dedi.