İngiltere Premier Lig İlkay Gündoğan gitti, Manchester City çöktü!

İlkay Gündoğan gitti, Manchester City çöktü!

08.12.2023 - 11:55 | Son Güncellenme:

Premier Lig ekibi Manchester City, son dönemde yaptığı puan kayıplarıyla zirveden uzaklaşmaya başladı. Bunun nedenlerini araştıran İngiliz basını sürpriz bir gerekçe buldu.

İlkay Gündoğan gitti, Manchester City çöktü

İngiltere Premier Ligi'nin son yıllarına damga vuran Manchester City, geçen sezon İstanbul'da Inter'i mağlup ederek Şampiyonlar Ligi kupasına da uzanmıştı. Manchester City bu sezon eski halinden uzak bir görüntü çiziyor. Premier Lig'e altıda altı yaparak başlayan Pep Guardiola'nın öğrencileri, son dokuz maçta sadece üç kez kazanabildi.

Haberin Devamı

Manchester City, Premier Lig'de oynadığı son dört maçta üç beraberlik ve bir mağlubiyet aldı.

ŞAŞIRTAN İSTATİSTİK

Manchester City'nin 6 Aralık günü Aston Villa'ya yenilmesinden daha şaşırtıcı olan ise maç boyunca rakip kaleye sadece iki şut atabilmesi oldu.

Buna karşılık Aston Villa, Manchester City kalesine 22 şut atarak muhteşem bir performansa imza attı. Daily Mail'de yer alan haberde; "İlkay'ın Barcelona'ya bedelsiz gidişi, City'nin uyum sağlamak zorunda olduğu en büyük değişiklik. Kaptanlık yaptı, tarihi goller attı ama aynı zamanda Guardiola'yı anlayan tek adamdı. Topu nadiren kaybediyordu ve ne zaman oyunu hızlandırıp ne zaman yavaşlatacağını çok iyi biliyordu" ifadelerine yer verildi.

Sezon başında Barcelona'ya katılan 33 yaşındaki oyuncu 20 maçta sahaya çıkarken bir gol ve beş asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı