Fenerbahçe İlker Yağcıoğlu'ndan İsmail Kartal'a İrfan Can Kahveci çıkışı! 'Yedek kalmayı hak etmiyor'

İlker Yağcıoğlu'ndan İsmail Kartal'a İrfan Can Kahveci çıkışı! 'Yedek kalmayı hak etmiyor'

18.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Rizespor'u 3-1 mağlup ettiği maçı spor yorumcuları değerlendirdi. İsmail Kartal'ın İrfan Can Kahveci'yi ilk 11'de başlatmaması eleştirileri beraberinde getirdi.

İlker Yağcıoğlundan İsmail Kartala İrfan Can Kahveci çıkışı Yedek kalmayı hak etmiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 26'ncı haftasında Rizespor deplasmanında ilk yarısını geride kapattığı maçta sahadan 3-1 galip ayrıldı. İsmail Kartal'ın hamleleri sonrası 3 puanın geldiğini belirten yorumculardan İlker Yağcıoğlu, İrfan Can Kahveci'nin ilk 11'de oynamayı hak ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal'ın değişikliklerini doğru bulan İlker Yağcıoğlu, "Bugün doğru değişiklikler vardı. Doğru eleştiri yaptığın zaman övgü alıyorsun, yanlış değişiklikler yaptığın zaman eleştiri alacaksın. Bu işler böyle. Bugün devre bittiğinde 3 değil 5 değişiklik yapsa devrede İsmail hoca doğru yaptı derdik. Çünkü ilk 45 dakikada Fenerbahçe adına olumlu konuşabileceğim tek cümle yok" dedi.

Haberin Devamı

Serdar Dursun tercihine şaşırdığını belirten İlker Yağcıoğlu, "Bu değişiklere şaşırdım. Özellikle Serdar Dursun'a şaşırdım. Batshuayi'de bir sıkıntı mı var sormak lazım. Serdar Dursun, Batshuayi tercihini merak ediyorum. Hocaya sormak lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

İsmail Kartal'ın hamleleriyle maçı çevirdiğini dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Hocanın yaptığı 3 değişiklikte tuttu. İrfan asist, Serdar gol, Mert Hakan asist. Çok eleştirilen Dzeko'da golünü attı. 3 oyuncu değiştirdi ve maçı kazandı. İlk devrede mücadeleyi dahi bırakmış Fenerbahçe'den en azından ikinci yarıda mücadele eden, oyunu kazanmak isteyen takım vardı sahada" yorumunda bulundu.

Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe için bir kırılma maçı olabileceğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe eğer şampiyon olursa bu maçı hatırlayacak. Bu maç bence kırılma maçıydı. Bu kırılma maçından 3 puanla ayrılması çok önemliydi. Geçen hafta sürpriz 2 puan kaybından sonra bu haftada puan kaybedilseydi kimse ikna edemezdi şampiyonlukla ilgili bir şeyi. İsmail hocanın durumu çok ciddi tartışmaya açılırdı. Bu kırılma maçından 3 puan alınınca İsmail hoca da derin bir oh çekmiştir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İrfan Can Kahveci'nin performansına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Hocanın İrfan Can'a çözüm bulması lazım. İrfan Can Kahveci yedek kalmayı hak etmiyor. İrfan'ın yeri ilk 11. Hoca kimi keser, kimi oynatmaz bilmiyorum ama İrfan 11 olmalı. Çocuk daha ne yapacak? Seni yine ipten aldı" dedi.

Cengiz Ünder ve İrfan Can Kahveci'nin aynı anda sahada olması gerektiğini belirten İlker Yağcıoğlu, "İrfan Can her oynadığında iş yapıyor. Syzmanski haftalardır ortalıkta yok. Artık Cengiz ve İrfan'ı bir arada görelim" diye konuştu.

Ferdi Kadıoğlu'nun sağ bek performansını yorumlayan İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe'de bugün iki kanatta işlemedi. Ferdi sağ bek oynatma hocam. Ferdi sağ bek değil. Ferdi solda çok başarılı ama sağda yerini yadırgamış gibi" ifadelerini kullandı.

"SEZONUN EN DEĞERLİ 3 PUANI"

Fenerbahçe'nin geri dönüşünün değerine vurguda bulunan Mehmet Özdilek, "İlk devredeki görüntünün ardından maçın çevrilmesi harika. Sezonun en değerli 3 puanı geldi diyebilirim" dedi.

Haberin Devamı

İrfan Can Kahveci'nin performansına atıfta bulunan Mehmet Özdilek, "İrfan Can, sezonu fors eden isimlerden bir tanesi. Bugün yine oyuna etki etti. Bütün gollerde etkisi var" diye konuştu.

Rizespor'un ilk devrede doğru bir oyun oynadığını belirten Mehmet Özdilek, "Bu saha ve zemin açısından bakarsak oyun oynamakta çok kolay değil. Fenerbahçe topa sahip olarak oynamaya çalışırken ilk devre Rizespor doğru oyunla öne geçti. İkinci yarı değişiklikler Fenerbahçe'yi öne iterken, Rizespor'un yaptığı değişiklikler Rizespor'a el freni oldu" ifadelerini kullandı.

İrfan Can Kahveci'nin asistine değinen Mehmet Özdilek, "İkinci yarı Fenerbahçe çok doğru oyunla oynadı. Geriden kısa pasla değil ama uzun toplarla doğru oynadı. İrfan olağanüstü bir pas attı. Çok güzel bir asist oldu. Serdar Dursun doğru zamanda doğru yerdeydi. Güzel bir gol oldu. Üçüncü golde de sahanın ve ikinci 45 dakikanın en iyilerinden olan İrfan Can'ın oyuna ve skora etki eden gol attı. Onun içinde çok önemliydi bu" yorumunda bulundu.

Fenerbahçe'nin Rize'de takılması halinde farklı şeylerin konuşulabileceğini belirten Mehmet Özdilek, "Çok zor bir deplasmandan ilk 45 dakika çokta iyi oynamadan bir Fenerbahçe'nin 45 dakikadaki geri dönüşü önemli bir dönüş. Bu dönüşün eğer Fenerbahçe berabere ya da farklı bir skor alsaydı çok farklı şeyler konuşulur olabilirdi. Hem gelecek adına hem hoca adına çok kritik bir galibiyet" diye konuştu.

Mehmet Özdilek son olarak şu sözleri dile getirdi: "İsmail hoca bir dokunuş yaptı. Bu dokunuşlar bazen tutuyor bazen tutmuyor. Bu hafta İsmail hocanın haftası oldu."

"DEĞİŞİKLİKLERLE KAZANAN BİR FENERBAHÇE VAR"

Fenerbahçe'nin değişikliklerle 3 puana uzandığını belirten Tugay Kerimoğlu, "Zor olan bir deplasmanı ikinci yarıda yapılan değişikliklerle kazanan bir Fenerbahçe var. Zemine söylenecek bir şey yok. Zeminde oynamak çok zor" dedi.

Sarı-lacivertlilerin oyun planını eleştiren Tugay Kerimoğlu, "Topa sahip olan, daha çok oynayan, rakibi rahatsız eden Fenerbahçe'den bugün itibariyle görüntü şuydu; Bu zeminde Kadıköy'de oynanan oyun olmaz. Top kalıyor gitmiyor, oyuncu kendini ayarlayamıyor. Çok zor bir mücadeleydi" ifadelerini kullandı.

Bazı oyuncu performanslarının gerilediğini belirten Tugay Kerimoğlu, "Fenerbahçe'de bazı oyuncuların performansı alt seviyeye gidiyor gibi gözüküyor. İkinci yarıda oynanan oyun doğru bir oyun gibi gözüküyor" yorumunda bulundu.

Rade Krunic'in zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tugay Kerimoğlu, "Orta sahada Krunic olmadı. Bu kadronun başlangıcı koşar ve mücadele eder. Crespo ve Zajc koşup mücadele ediyordu. Bugün itibariyle Krunic belki zamana ihtiyacı vardır. Ancak transfer olup gelip de her şeyi değiştirebilecek bir oyuncu olmadığını görüyoruz. Zamanla bunu değiştirebilir mi onu göreceğiz" dedi.

Dominik Livakovic'in performansına parantez açan Tugay Kerimoğlu, "Livakovic belki zor değil ama gelen toplarda böyle havada kaleciler zorlanıyor. Takımını ayakta tutanlardan biri oldu" diye konuştu.

Yazarlar