Fenerbahçe İrfan Can Kahveci'yi yakan olay: Mete Kalkavan VAR'a çağırdı, gerçek ortaya çıktı!

İrfan Can Kahveci'yi yakan olay: Mete Kalkavan VAR'a çağırdı, gerçek ortaya çıktı!

07.03.2022 - 11:39 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonunun 28. haftasında Fenerbahçe sahasında ezeli rakibi Trabzonspor'u konuk etti. Maça dakika 17'de kırmızı kart gören İrfan Can'ın pozisyonu damga vurdu. Öte yandan Mert Hakan'ın itiraz sırasında hakeme yaptığı hareket çok konuşuldu.

İrfan Can Kahveciyi yakan olay: Mete Kalkavan VARa çağırdı, gerçek ortaya çıktı

Fenerbahçe - Trabzonspor maçına damga vuran VAR kararı. Süper Lig'in 28. haftasında sarı lacivertliler ligde açık ara farklı liderliğini sürdüren ezeli rakibi Trabzonspor'u konuk etti. 1-1 beraberlikle biten karşılaşmada goller Nwakaeme ve Miha Zajc'ın ayağından geldi.

Haberin Devamı

KIRMIZI KART DAMGA VURDU
Maça damga vuran olay ise maçın 17. dakikasında Fenerbahçe'nin yıldızı İrfan Can Kahveci ve Trabzonsporlu Siopis arasında yaşandı. İrfan Can'ın yaşanan bir pozisyonda Yunan futbolcunun ayağına basması sonrası VAR devreye girdi. Maçın VAR hakemi Mete Kalkavan'ın uyarısıyla 'Kırmızı Kart' kontrolü yapan Zorbay Küçük, İrfan Can'a kırmızı kart gönderdi. Fenerbahçeli oyuncular ve teknik heyet bu karara büyük bir tepki gösterdi.

'KIRMIZI İÇİN 3 UNSUR GEREKİR'
Maçtan sonra birçok spor otoritesi pozisyonu değerlendirdi. beIN Sports'un hakem yorumcusu Deniz Çoban; 'Kırmızı kartın olması için olmazsa olmaz 3 unsur; acımasızlık, yaralayıcılık ve gaddarlıktır. Kramponun vidalarıyla yapılan hamle acımasız ve gaddarca olmaya çok yakındır. O nedenle bu pozisyonda kırmızı kartın akla gelmesi doğal. Buna çok acımasızca basma diyemeyiz. İyi niyet unsuru önemlidir. İrfan'ın kötü niyeti olmadığı ortada. Basma neticesinde güç transferi gerçekleşmedi. Hemen ayağını çekiyor ve topuğu yerde. Oyuncu kayarak geldiği için basılan yerin kontak noktası açısından önemi yok. Bu pozisyon sarı karttır.' dedi.

Haberin Devamı

İrfan Can Kahveciyi yakan olay: Mete Kalkavan VARa çağırdı, gerçek ortaya çıktı

ORTA: "KIRMIZI KART YANLIŞ"
Eski hakem Lale Orta yayıncı kuruluşta yaptığı açıklamada kırmız kartın acımasız olduğunu dile getirerek: "Kırmızı kart yanlış. Çünkü bilerek, acımasız bir basma söz konusu değil. Top ortada. Siopis kayarak geliyor. İrfan Can da topa ayağını uzatıyor ve çarpışma gerçekleşiyor." dedi.

"MERT HAKAN VÜCUDUYLA VURUYOR"
"Orta, itiraz sırasındaki Mert Hakan'ın yapmış olduğu harekete dikkat çekerek; "Kendisine vücuduyla vuran bir Mert Hakan var. Dördüncü hakemi de sadece tehdit etmiyorlar, ayrıca itiyorlar. İsmail Kartal, itiyor orada. Kırmızı olmalı." dedi.

İrfan Can Kahveciyi yakan olay: Mete Kalkavan VARa çağırdı, gerçek ortaya çıktı

'FUTBOL OYNAMIŞ BİRİ KIRMIZI VERMEZ'
Ünlü spor yorumcusu Önder Özen ise İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kart gördüğü pozisyona; 'Ortada bir gerçek var. Bu benim gözlememim. Tamamen futbol penceresinden bakıyorum. Şöyle düşündüm maç oynanırken, 'Kural kitabı böyle söylüyorsa, kırmızı kart olduğunu söylüyorsa bile, futbol oynamış herhangi birisi, bu sporu yapmış birisi bu pozisyona kırmızı kart vermez.' diye düşündüm. İrfan Can bir hücum oyuncusu, topu kurtarmaya çalışıyor. Sol ayağının dışıyla, siz sol ayağınızın dışıyla topu kurtarmaya vücudunuz tam tersi istikamete savrulur. Buna rağmen, ayağını çekmeye çalışan ters tarafa çekiyor. İyi niyetini burada görüyoruz İrfan Can'ın. Bunu futbol oynayanlar bilir. Hakemlerimizin biraz futbol oynamaya da ihtiyaçları var.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İrfan Can Kahveciyi yakan olay: Mete Kalkavan VARa çağırdı, gerçek ortaya çıktı

VAR HAKEMİ METE KALKAVAN DAHA ÖNCE SARI KART VERMİŞTİ
Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta VAR hakemi olan Mete Kalkavan, İrfan Can'a verilen kırmızı kartta hakem Zorbay Küçük'ü kırmızı kart için izlemeye davet etmişti. Mete Kalkanan'ın Süper Lig'de yönettiği bir karşılaşmada benzer bir pozisyona sarı kart verdiği ortaya çıktı. 27 Aralık 2021'de oynanan İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş maçında hakem Mete Kalkavan, ev sahibi ekibin oyuncusu Mpoku'nun Pjanic'in bileğine bastığı pozisyona sarı kart vermişti. Bu kararın ardından siyah-beyazlı futbolcular ve taraftarlar Kalkavan'a büyük tepki göstermişti. VAR hakemi Arda Kardeşler, tartışılan bu pozisyona müdahale etmemişti. Eski hakem ve yorumcu Bünyamin Gezer, bu pozisyonun net kırmızı kart olduğunu savunmuştu.

Haberin Devamı

İrfan Can Kahveciyi yakan olay: Mete Kalkavan VARa çağırdı, gerçek ortaya çıktı

EURO 2020 FİNALİ'NDE DE SARI KART VERİLMİŞTİ
Geçtiğimiz yıllarda EURO 2020 finalinde İtalya - İngiltere ile karşı karşıya gelmişti. 1-1 beraberlikle biten 90. dakika sonrasında uzatmalarda da gol olmamış, dev karşılaşma penaltılara gitmişti. İtalya, penaltılarda 3-2 İngiltere'yi devirip kupaya uzanan taraf olmuştu. Maçın 90. dakikadasında İrfan Can Kahveci - Siopis pozisyonuna benzer bir müdahale İtalyan futbolcu Jorginho ve İngiliz yıldız Jack Grelish arasında yaşanmıştı. Yaşanan pozisyon sonrasında hakem İtalyan oyuncu Jorginho'ya sarı kart göstermişti.

İrfan Can Kahveciyi yakan olay: Mete Kalkavan VARa çağırdı, gerçek ortaya çıktı

İSMAİL KARTAL İSYAN ETTİ
Maç sonrasında konuşan Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal; 'Hakemlerle ilgili durum kulüp yönetiminin işi. Bugün sahada centilmence bir maç oldu. Mücadele gücü çok yüksek bir maç oldu. Herhalde seyir zevki olan, mücadele ve tempo açısından güzel bir maç olmuştur. Bugün 11’e 11 olsaydı ben bu maçı kazanabileceğimizi düşünüyorum. İrfan Can atılana kadar rakip sahaya yerleşmiştik ve Nwakaeme’nin arkasından etkili ataklarımız olmuştu. Ama kırmızı kart geldikten sonra da taktik değişiklikleri aynı şekilde sürdürdük. İrfan Can’a da sorduk ve bu kırmızı kartı kabul etmiyor" diyerek devam etti.

Haberin Devamı

İRFAN CAN KAHVECİ'DEN PAYLAŞIM
Sarı-lacivertli ekip maçta uzun süre 10 kişi mücadele ederken İrfan Can Kahveci, Twitter hesabından geçmişte paylaştığı bir gönderiyi alıntılayarak yeniden paylaştı. İrfan Can'ın paylaşımında, "Tek ihtiyacımız olan şey ADALET!" ifadeleri yer alıyordu. Ardından Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabı da İrfan Can Kahveci'nin bu gönderisini alıntılayarak, "TEK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY ADALET!" ifadelerine yer verdi.

İrfan Can Kahveciyi yakan olay: Mete Kalkavan VARa çağırdı, gerçek ortaya çıktı

Yazarlar