Fenerbahçe İsmail Kartal, Djiku ve İsmail Yüksek'ten vazgeçmeyecek

İsmail Kartal, Djiku ve İsmail Yüksek'ten vazgeçmeyecek

20.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Antalyaspor önünde cezalı İsmail Yüksek ve yabancı sınırına takıldığı için yedek oyunan Djiku’nun eksikliğini fazlasıyla hissetti. Orta saha ve savunmada yaşanan sorunları masaya yatıran teknik heyetin mecburiyet dışında bu oyuncularla yola devam edeceği belirlendi.

İsmail Kartal, Djiku ve İsmail Yüksekten vazgeçmeyecek

Fenerbahçe’de İsmail Yüksek ve Aleksander Djiku ideal 11’de yer alıyor. Antalyapor’la oynanan son maçta İsmail cezası yüzünden forma giyemedi, yedek soyunan Djiku da şans bulamadı.İsmail’in eksikliği orta sahada fazlasıyla hissedildi. Yaşanan sıkıntı sarı-lacivertlerin bu sezon en çok zorlandığı maçı oynamasına sebep oldu. Savunma hattında da problem vardı. Burada da Djiku-Becao ikilisi birlikte değildi. İsmail’in yerinde Zajc’a görev veren teknik heyet savunmadaki ikiliyi bozmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal, Djiku ve İsmail Yüksekten vazgeçmeyecek

İsmail’in ilk 11’e dönüşü ile kontenjan sorunu aşılacak. Böylece Becao ve Djiuku birlikte forma giyecek. Becao sert yapısıyla dikkat çekerken Djiku ise topu oyuna daha iyi sokan bir profile sahip. Bu açıdan savunmada birbirlerini tamamlayan bir yapı oluşturuyorlar. Bu ikilinin önünde İsmail’in oynayacak olması takım savunmasını daha güçlü hale getirecek.

İsmail Kartal, Djiku ve İsmail Yüksekten vazgeçmeyecek

Altı numara transferi yapmayan sarı-lacivertliler, İsmail ve Crespo ile devam etme kararı aldı. Şu an için gerek performans gerekse de yerli olması sebebiyle İsmail ilk 11’in değişilmez ismi. Crespo ise alternatif oyuncu olacak. Crespo, İsmail Kartal’ın ilk döneminde takımın yükselen değeriydi. Ancak Portekizli oyuncu yeni sezona iyi başlayamadı. Teknik heyetin, Crespo’yu eski günlerine döndürmek için yoğun çaba harcadığı aktarıldı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal, Djiku ve İsmail Yüksekten vazgeçmeyecek

Kahveci’den patlama

İrfan Can Kahveci sürekli yükselen performansıyla yüzleri güldürmeye devam ediyor. Milli oyuncu önceki sezonlarda bazı maçlarda iyi performanslar sergilemiş olsa da genellikle beklentilerin altında kaldı ve eleştirildi. Yıldız oyuncu yeteneklerini gerçek anlamda göstermekte zorlandı.

Dzeko ve Tadic gibi isimlerin transferiyle toplam takım kalitesi yükselince İrfan da kendini daha rahat göstermeye başladı. Antalyaspor maçında 1 gol, 1 asistle yıldızlaşan Kahveci, tribünlerden de tam destek alıyor. İsmail Kartal’ın çok memnun olduğu İrfan Can, Cengiz Ünder’in yokluğunda sağ kanatta görev almayı sürdürecek. Bu arada Fenerbahçe yarın evinde oynayacağı Nordsjaelland maçının hazırlıklarını sürdürdü. Karşılaşmayı Macar hakem Gergo Bogar’ın yöneteceği açıklandı.