Beşiktaş İspanyol devi Atletico Madrid gönülleri fethetti!

İspanyol devi Atletico Madrid gönülleri fethetti!

13.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, “Bırakmam Seni Türkiyem” kampanyası kapsamında oynanan ve tüm geliri deprem bölgesine gönderilecek anlamlı randevuda Atletico Madrid’i devirdi. Gedson’un golüyle devreyi önde kapatan Kartal, Nkoudou’nun vuruşuyla sonuca gitti. Konuk İspanyol devi maçı kaybetse de gönülleri fethetti

İspanyol devi  Atletico Madrid gönülleri fethetti

120. kuruluş yıllarını kutlayan Beşiktaş ile Atletico Madrid’i dün akşam Vodafone Park’ta buluşturan keşke bir Şampiyonlar Ligi maçı olsaydı. Tadına doyulmazdı. 2011’den bu yana Atletico’nun başında bulunan Diego Simeone’nin oynattığı yarı robotik ve fazlasıyla enerjik futbolu çıplak gözle izlemek çok keyifli olmaz mıydı?. Şenol Güneş yönetimindeki Kartal’ın cesur ve kararlı saldırılarına da tanıklık ederdik mutlaka...

İspanyol arama-kurtarma ekiplerinin deprem felaketi ardından bölgede yaptıkları günler süren fedakar çalışmaları anlatmaya gerek yok. Bir can daha kurtarmak için kendi canlarını hiçe saymalarına şahit olduk. Tarih boyunca karşı karşıya gelmeyen iki ülkenin yine yan yana olmasıyla gururlandık.

Haberin Devamı



Türkiye ve İspanya dün akşam da yan yana, omuz omuzaydı. Yıldızlar topluluğu Atletico Madrid’i koşa koşa İstanbul’a getiren duygu, deprem bölgesine bir yardım eli daha uzatma asaletiydi. Gönülden teşekkürler arkadaşlar; gracias amigos! Beşiktaş 25. dakikada Gedson’la üstünlüğü yakaladı. Berkay’la başlayıp, Maxim’le olgunlaşan atakta Ghezzal harika bir ara pasla topu Gedson’a aktardı. Grbic’le karşı karşıya kalan Portekizli yıldızın vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0. 29’da Axel Witsel’in kafa vuruşunda top direkten geri geldi. 42’de Berkay’ın sol çaprazda topla buluşturduğu Umut Meraş’ın vuruşunda kaleci Grbic gole izin vermedi.

Diego Simeone 65. dakikada tam 10 değişikliği aynı anda yaptı. 70’te Morata ortaladı, Griezmann’ın vuruşunda Ersin topu köşeden çıkardı. Beşiktaş 88’de farkı ikiye çıkardı. 84’te Muleka’nın yerine oyuna giren Nkoudou, kaleci Grbic’i de geçtikten sonra güzel bir şutla ağları havalandırdı: 2-0.

Haberin Devamı

 

Yazarlar