Diğer İstanbul canavarı Serena!

İstanbul canavarı Serena!

27.10.2013 - 19:19 | Son Güncellenme:

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'un finalinde Serena Williams, Çinli Na Li'yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Amerikalı raket geçen yılki turnuvada da mutlu sona ulaşmıştı.

İstanbul canavarı Serena

43. kez düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyon olan kadın tenisinin dünya 1 numarası Serena Williams, 4. kez mutlu sona ulaştı.

WTA Championshisps'te 8. kez yer alan Serena Williams, 2001 yılında kariyerinde ilk kez mücadele ettiği organizasyonda vatandaşı Lindsay Davenport sakatlığı nedeniyle çekilince, final oynamadan kupanın sahibi oldu. 2009 yılında da Doha'da kardeşi Venüs Williams'ı finalde mağlup eden Serena Williams, ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Dünya 1 numarası, geçen sene ise finalde Rus raket Maria Sharapova ile karşılaştı. 2004 finalinin rövanşını alan Williams, mücadeleyi 2-0 kazanarak, 3. şampiyonluğuna ulaştı.

Haberin Devamı

"WİLLİAMS'IN RAKİBİ ARTIK ERKEKLER" MEHMET TEZKAN'IN YAZISI...

Rekor Navratilova'da

Dünyaca ünlü eski Çek sporcu Martina Navratilova, teklerde 8, çiftlerde de 11 şampiyonluk kazanarak turnuva tarihinin en başarılı oyuncusu olarak dikkati çekiyor. 1975 yılında ABD'ye iltica eden Navratilova, 1983-1986 (1986 yılında iki kez) yılları arasında teklerde üst üste 5 kez turnuvada mutlu sona ulaşırken, Monica Seles de 1990-1992 yıllarında üst üste 3 kez kupanın sahibi oldu. Alman Steffi Graf, teklerde kazandığı 5 şampiyonlukla Navratilova'yı en yakın takip eden isim. WTA Championships, 1986 yılında iki defa düzenlenirken, her ikisinde de Martina Navratilova birinciliğe ulaştı.

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyon olan kadınlar dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, kupayı kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

SERENA'NIN DUYGULARI
Williams, kupa törenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu sabah kendisini düne göre daha iyi hissettiğini belirterek, "Dün gece enerjimi yeniden toplamama yardımcı olmak için annemin önerisiyle hep birlikte yemeğe çıktık. Bugün antrenman yaparken biraz endişelenmeme rağmen denemeye devam ettim. İkinci setin ilk oyunu, kesinlikle benim için çok önemliydi. Çünkü Li Na iyi bir seri yakalamıştı. Ne olursa olsun bu seti kazanmakta kararlıydım. WTA şampiyonu olduğum için çok heyecanlıyım ama hala bunun en iyi sezonum olduğunu söyleyemiyorum" diye konuştu.

Li Na'nın çok iyi bir oyuncu olduğunu vurgulayan ABD'li tenisçi, "Li Na'nın kendini nasıl geliştirdiğini herkes görüyor. Tabi her oynadığımızda ben de görüyorum. O beni kendimi geliştirmem için motive ediyor" dedi.

İstanbul'un organizasyon için harika bir yer olduğunu aktaran Williams, şunları kaydetti:

"WTA sezon sonu şampiyonası İstanbul'dan Singapur'a geçeceği için hem heyecanlıyım hem de üzgünüm. Çünkü İstanbul böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak için harika bir yer. Herkes burada olmaktan ötürü çok heyecanlıydı. Tenis hayranları, inanılmazdı ve gerçekten harikaydı. Ancak biliyorsunuz başka bir şehre gideceğiz ve şu an için sadece Singapur'daki turnuvaya katılmayı istiyorum. Bu sene için en önemli an benim için Fransa Açık'ta şampiyon olmaktı. Uzun zamandır bunu istiyordum. Ayrıca toprak zeminde yenilmezlik de muhteşem oldu."

Haberin Devamı

*Günün ilk final mücadelesinde ise çiftlerde Makarova/Vesnina ikilisi Hsieh/Peng ikilisi ile mücadele etti. Hsieh/Peng ekibi, karşılaşmadan 6-4 ve 7-5'lik setlerle galip ayrılarak şampiyon oldu.