Galatasaray İşte Dursun Özbek'in ilk transferi! Anlaşma sağlandı

İşte Dursun Özbek'in ilk transferi! Anlaşma sağlandı

16.06.2022 - 09:27 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da yeni yönetim ilk transferini gerçekleştirmek üzere. Sarı Kırmızılılar yıldız isimle anlaşma sağladı.

İşte Dursun Özbekin ilk transferi Anlaşma sağlandı

Eşref Hamamcıoğlu ile girdiği başkanlık yarışını 135 oy farkla kazanan Dursun Özbek, Galatasaray'ın 39. başkanı oldu. Önceki gün mazbatasını alarak görevine resmen başlayan Dursun Özbek ve yönetimi, teknik direktör ve transfer konusunda önemli adımlar atmayı planlıyor. Özbek basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyon olmak için yola çıktıklarını ifade etmişti.

Haberin Devamı

Özbek ve yönetimi bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Sarı Kırmızılıların önce yeni teknik direktörünü belirlemesi ardından transfere hız vermesi bekleniyor.

İşte Dursun Özbekin ilk transferi Anlaşma sağlandı

TORRENT İLE GÖRÜŞME YAPILACAK

TFF seçimleri için Ankara'da bulunan başkan Dursun Özbek kısa süre içinde Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent ile bir araya gelecek. Özbek'in Torrent ile yapacağı görüşmenin ardından İspanyol teknik adamla yolların resmen ayrılması bekleniyor. Galatasaray'da ayrıca sportif direktör Sensibile'nin de görevine son verilecek. Torrent ve Sensibile'nin alacakları ücretin yaklaşık 3 milyon euro civarında olduğu ifade ediliyor.

İşte Dursun Özbekin ilk transferi Anlaşma sağlandı

TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

Galatasaray'da yapılacak transferlerin öncesinde yeni teknik direktörün belirlenmesi bekleniyor. Sarı Kırmızılı ekibin gündeminde Shakhtar Donetsk'in İtalyan teknik direktörü Roberto De Zerbi, Borussia Dortmund'dan ayrılan Alman teknik adam Marco Rose ve yerli olarak tek aday Okan Buruk yer alıyor. Galatasaray'da Marco Rose ismi ön plana çıkarken Okan Buruk ise ikinci alternatif olarak yer alıyor. Marco Rose'nin maliyeti sebebiyle tarafların henüz anlaşma sağlayamadığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

İşte Dursun Özbekin ilk transferi Anlaşma sağlandı

CENK ERGÜN GÖREVE BAŞLADI

2018-2018 sezonunda Galatasaray'ın yaptığı önemli transferlerde büyük pay sahibi olan Cenk Ergün, 4 yıl sonra yeniden Galatasaray'a döndü. Ergün'ün yeni teknik direktör ve yapılacak transferler konusunda başkan Dursun Özbek'le görüşme sağladığı ifade edildi.

Galatasaray'da Cenk Ergün ve Erden Timur'un futboldan sorumu olacakları öğrenildi. İki isim de çalışmalarını ortak şekilde yürütecek.

İşte Dursun Özbekin ilk transferi Anlaşma sağlandı

GALATASARAY'DAN İLK TRANSFER

Galatasaray ’ın yeni başkanı Dursun Özbek, seçimi kazandıktan hemen sonra vakit geçirmeden transfer çalışmalarına başladı. Futbol yapılanmasının başına Cenk Ergün’ü getirmeye hazırlanan Özbek yönetiminin transfer görüşmesi yaptığı ilk isim Xeka oldu.

Sarı Kırmızılılar, Lille ile sözleşmesi sona eren ve ismi CSKA Moskova ile de anılan Portekizli orta saha ile anlaşma sağladı. Kısa süre içerisinde son pürüzlerin giderilmesi ve 27 yaşındaki oyuncu ile imzaların önümüzdeki hafta içinde atılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Lille ile sözleşmesi sona eren Xeka, geçtiğimiz sezon Ligue 1’de sahaya çıktığı 23 maçta 1.620 dakika süre alırken 3 gol atıp 1 de asist yaptı.

İşte Dursun Özbekin ilk transferi Anlaşma sağlandı

İMZA PARASI DA ALACAK

Her iki ayağını da iyi derecede kullanabilen 1.86 boyundaki futbolcu, iki ceza sahası arasında çift yönlü olarak görev yapabiliyor. Bu özelliğiyle tam da Galatasaray'ın aradığı oyuncu konumunda olan Xeka'nın transferinde imza parası da olması bekleniyor.

Lille'le sözleşmesi sezon sonunda biten ve bonservisi elinde olan Portekizli'nin CSKA Moskova ile anlaşmaya vardığı iddia ediliyordu. Ancak işgalin ve Rusya'ya yönelik yaptırımların ardından tecrübeli futbolcu, bu transferden vazgeçtiğini CSKA'ya bildirdi.

İşte Dursun Özbekin ilk transferi Anlaşma sağlandı