İtalya Serie A İtalya'da bomba paniği

İtalya'da bomba paniği

28.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya Serie A’da Juventus’un, Torino’ya 2-1 yenilmesinin ardından olaylar çıktı.

İtalyada bomba paniği

Juventus’un, Torino’ya 2-1 yenilmesinin ardından olaylar çıktı. İtalya basınında, Juventus tribünlerinden ev sahibi taraftarların olduğu noktaya el yapımı bombaların atıldığı iddia edildi. Ayrıca mücadele öncesinde de Torino’luların Juventus otobüsünü taşlayarak camlarını kırdıkları belirtildi. 10 Torino taraftarı yaralanırken, 4 Juventus taraftarı da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

"Mafya ülkesiyiz"

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, Torino-Juventus maçında yaşanan olaylara ilginç bir açıklama getirdi. Laurentiis, taraftar şiddetinin önüne geçilememesine neden olarak İtalya’nın mafya ülkesi olmasını gösterdi.

Roma taraftarının başkan James Pallotta’ya yönelik saldırgan kampanyası, Cagliari’nin fanatik taraftarlarının ise antrenman sahasına girerek oyuncular aleyhindeki tezüharatları ve son olarak da Torino derbisinde çıkan olaylar ile Juventus takım otobüsünün saldırıya uğramasını örnek veren De Laurentiis, “Mafya ülkesiyiz ve mafyanın başkentiyiz. Ndrangheta (Kalabriya), Camorra (Napoli) mafyalarımız var, bunlar şiddetin kanıtı. İçişleri Bakanı’nın bunlardan endişe duyduğunu biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kupa canavarı

Bundesliga’da son 4 haftaya girilirken şampiyonluğunu garantileyen Bayern Münih’de teknik direktör Guardiola’nın başarısı da ön plana çıktı.

Guardiola, kariyerinde 19. kupasına uzandı. Kariyerinde 348 resmi maça çıkan İspanyol çalıştırıcı, Barcelona’da 247 ve Bayern Münih’de de 101 kez sahaya çıktı. 44 yaşındaki antrenör, her 18 maçta bir kupa kazanma istatistiği tutturdu.

Mourinho kızdı

Chelsea Menajeri Jose Mourinho, kendisine ‘sıkıcı’ tezahüratında bulunup sert çıkışan Arsenal taraftarlarına cevap verdi. Rakiplerinin 2004 yılından bu yana şampiyon olamamasını hatırlatan Mourinho, “Bence sıkıcı olan 10 yıldır şampiyon olamamak” ifadelerini kullandı.

İstatistiklerin de kendisini haklı çıkardığını ifade eden Mourinho, “Sıkıcı takım, şu an Premier Lig’de en fazla gol atan takım ve en iyi averaja sahip takım” dedi.

İtalyada bomba paniği