Voleybol İtalyanlar Boskovic'in son kararını duyurdu! İşte kazanacağı rakam

İtalyanlar Boskovic'in son kararını duyurdu! İşte kazanacağı rakam

15.02.2023 - 16:30 | Son Güncellenme:

CEV Şampiyonlar Ligi'nde yenilgi görmeyen Eczacıbaşı Dynavit'te Sırp yıldız Tijana Boskovic'in geleceği merak ediliyordu. İtalyan basını sözleşmesi sona erecek olan Boskovic'in adresini ve maaşını açıkladı.

İtalyanlar Boskovicin son kararını duyurdu İşte kazanacağı rakam

Misli.com Sultanlar Ligi ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde yenilgi yüzü görmeyen Eczacıbaşı Dynavit'te takımın en önemli ismi Tijana Boskovic'in geleceği merak ediliyordu. Sırbistan ile Dünya Şampiyonluğuna uzanan ve MVP seçilen Boskovic'in adresini ve maaşını İtalyanlar açıkladı.

Haberin Devamı

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM
Eczacıbaşı Topluluğu, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgeye yaptıkları yardımlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan yardımlar arasında iş makineleri, hijyen ve sağlık ürünü, 150 bin kutu ilaç, barınma ve ısıtıma ihtiyaçları yer alırken topluluk bünyesinde bulunan profesyonel arama kurtarma ekipleri de bölgeye gönderildi.

Eczacıbaşı Spor Kulübü oyuncuları, afet bölgesine yapılan yardımlara destek oldu. Eczacıbaşı Spor Kulübü resmi hesaplarından paylaşılan gönderilerde takımın depremzedelere gönderilmek üzere yardım kolileri hazırladığı görüldü.

İtalyanlar Boskovicin son kararını duyurdu İşte kazanacağı rakam

HANDE BALADIN TEKLİFLERİ REDDETTİ
Üç kulvarda şampiyonluk yarışını sürdüren Eczacıbaşı Dynavit'te Hande Baladın, gelecek sezon ile ilgili kararını verdi. Türkiye ve İtalya’dan teklifler alan milli yıldızın bu teklifleri reddettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

ECZACI RESMEN DUYURDU
Eczacıbaşı Spor Kulübü altyapısından yetişen ve yedi sezondur takımın formasını giyen Baladın’ın kulübü ile yola devam etme kararı verdi. Turuncu-beyazlı kulüp sözleşme kararını resmen duyurdu. Buna göre Hande sözleşmesini 2025 yılına kadar uzattı.

BOSKOVIC KARARINI VERDİ
Eczacıbaşı'na Dünya Şampiyonu apoleti ile gelen Sırp yıldız Tijana Boskovic'in sözleşmesi sezon sonu bitiyordu. Eczacıbaşı yönetimiyle masaya oturan yıldız isim kararını kalmaktan yana kullandı. Volleynews'un haberine göre 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık anlaşmaya imza attı. Boskovic yıllık 1.4 milyon euro kazanacak.

İtalyanlar Boskovicin son kararını duyurdu İşte kazanacağı rakam

Boskovic'in yanı sıra Irina Voronkova ve Sinead Jack ile devam kararı alındı. Eczacıbaşı, Samanta Fabris, Laura Heyrman ve Maja Ognjenovic ile yollarını ayıracak.

HEDEF LİG ŞAMPİYONLUĞU
Henüz 25 yaşında hem milli takımda hem de kulübünde dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla kazanmadığı kupa ve ödül kalmayan Tijana Boskovic’in geriye bir eksik parçası kaldı. Sırp voleybolcu yıllardır formasını giydiği İstanbul ekibinde henüz lig şampiyonluğu yaşayamadı.

DÜNYA ŞAMPİYONU VE MVP
Turuncu-beyazlılara bundan yedi yıl önce transfer olduğunda adı çok bilinen bir isim değildi ancak kendisini tüm dünyaya tanıtması fazla uzun sürmedi. 18 yaşında burada başlayan yükselişine eş zamanlı olarak ülkesinin milli takımıyla da çıkışa geçti. İlk senesinde Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda birincilik elde eden takımın öne çıkan ismi oldu. Eczacıbaşı dünya şampiyonu olurken, Sırp voleybolcu da en değerli oyuncu seçildi. Aynı kupada bir kaç yıl sonra ikincilik elde edildiğinde bu kez takımının en değerlisiydi. Milli takıma 17 yaşındayken görkemli bir başlangıç yaptı. 2014 Dünya Voleybol Şampiyonası’nda en genç oyuncusu olduğu Sırbistan’ın aynı zamanda en skorer ismiydi.

Haberin Devamı

Polonya ve Hollanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda altın madalyayı finalde Brezilya'yı 3-0 mağlup eden Sırbistan kazandı. Eczacıbaşı'nın yıldız pasör çaprazı Tijana Boskovic finale damga vurmuştu. 24 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken aynı zamanda turnuvanın MVP'si seçilmişti.

Haberin Devamı

EGONU'NUN EN BÜYÜK RAKİBİ
25 yaşındaki Sırp yıldız, ülkesinin son 6 yıldaki büyük başarılarının mimarı oldu. 2018 FIVB Voleybol Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda altın madalyanın yanısıra MVP seçilmesi, 2016 Rio'da Gümüş ve 2020 Tokyo'da bronz madalyalarda Boskovic'in payı çok büyüktü. Dünyanın sayılı pasör çaprazlarından olan Boskovic'in en büyük rakibi olarak VakıfBank'ta forma giyen Egonu olarak görülüyor.