Voleybol ‘İyi bir uyum yakaladık’

‘İyi bir uyum yakaladık’

26.06.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Değişen kadrosuna rağmen 2018 FIVB Milletler Ligi’nde 6’lı Finallere kalan A Milli Bayan Voleybol Takımı’nın yıldız ismi Meryem Boz, “Kısa zamanda iyi bir uyum yakaladık. Herkes aynı hedefe kilitlenirse ABD ve Sırbistan’ı yeneriz” dedi.

‘İyi bir uyum yakaladık’

ERKAN AYRAÇ - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Çin’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2018 FIVB Voleybol Milletler Ligi 6’lı Finalleri’nde mücadele edecek olan A Bayan Milli Takımı’nın en önemli silahlarından Meryem Boz, başarılarının sırrını MİLLİYET’e anlattı.

Büyük bir değişimin ardından 6’lı finallere kalacağınızı düşündünüz mü?

Kemik kadrodaki birçok isim gitti ve yerine genç isimler geldi. Tabii ki bir şeyler yapmayı bekliyorduk ama 15 maçta 11 galibiyet gibi başarılı bir performansı düşünmemiştik. ABD maçından sonra iyi bir takım olduğumuzu gördük ve ‘neden olmasın’ dedik. Bence kısa zamanda iyi bir uyum sağladık.

Bizi diğerlerinden ayıran özellik ne sence?

Diğer takımlar olduğu gibi duruyor. Genç oyuncularından kurulu bir takım olduğumuz için herkes başarıya aç bence. Her zaman daha fazlasını istiyoruz ve yapamadığımız bir şey olduğunda bunu daha fazla tekrar ederek kapatmaya çalışıyoruz. Bu da başarıyı ne kadar çok istediğimizi herkese gösteriyor.

Haberin Devamı

‘Ara iyi gelecek’

Şimdiki rakipler ABD ve Sırbistan. İkisi de tanıdığınız rakipler. Maçlar hakkında neler söylemek istersin?

ABD’yi 3-2 evinde yendik. Şimdi neden olmasın. Benim bu takıma inancım sonsuz. Sırbistan’a ise 3-2 mağlup olduk. Bu hiç kötü bir sonuç değil. Herkes aynı hedefe kilitlenirse iki rakibimizi de yenebiliriz.

Milli takımda bu turnuvanın ardından 20 günlük bir ara olacak. Bu ara sizlere nasıl etki eder?

Ara tabii ki iyi gelecektir. Çünkü lig bittiğinde diğer oyuncular tatile çıktı. Biz ise buraya geldik. Dinlenmek bizim de hakkımız. Tatil ihtiyacımızı bizim de gidermemiz gerekiyor.

Ekim ayındaki Dünya Şampiyonası için neler söylemek istersin?

Milletler Ligi bizim için iyi bir hazırlık oldu. Kısa zamanda neler yapabileceğimizi gördük. Milletler Ligi için antrenman yapmadan doğrudan maçta buluştuk diyebiliriz. Şimdi daha fazla idman yapacağız. Her şey güzel giderse madalya alabiliriz.

Başantrenör Giovanni Guidetti hakkında neler söylersin?

Hocamız oyuncularına güvendiğini hem saha içinde hem saha dışında gösteren birisi. Bu da bizim daha rahat olmamazı sağlıyor. Ben gayet mutluyum onunla çalışmaktan. Bence benim için büyük bir şans. Birçok genç oyuncu var ve onlar da bu fırsatı yakaladık ları için çok şanslılar. Keşke 30 yaşında değil, daha genç yaşımda onunla çalışabilseydim.

Haberin Devamı

‘Hiç baskı hissetmiyorum’
Takımda ilk 6’da olman baskı yaratıyor mu?
Baskı hissetmedim hiçbir zaman. Ben her zamanki oyunumu oynamak için sahaya çıkıyorum ve elimden gelen mücadeleyi gösteriyorum.
‘Elimden geleni yapacağım’
Yeni sezonda Galatasaray forması giyeceksin. Bu senin için nasıl bir fark olacak?
Galatasaray ile anlaştığım için mutluyum. Ataman Güneyligil ile daha önce de çalışmıştım. Nasıl bir sistemi olduğunu biliyorum. Sarı-kırmızılı ekip için bayrağı daha yukarı taşımak için elimden gelenin fazlasını yapacağım.