Turkish Airlines Euroleague Jan Vesely'den Fenerbahçe taraftarlarını heyecanlandıran açıklama! '8 unutulmaz yıl'

Jan Vesely'den Fenerbahçe taraftarlarını heyecanlandıran açıklama! '8 unutulmaz yıl'

29.03.2023 - 11:35 | Son Güncellenme:

Uzun yıllar Fenerbahçe forması giyen yıldız basketbolcu Jan Vesely, geleceği hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şu anda Barcelona forması giyen Çek yıldız sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandıran sözler de dile getirdi.

Jan Veselyden Fenerbahçe taraftarlarını heyecanlandıran açıklama 8 unutulmaz yıl

Fenerbahçe'de 8 yıl forma giydikten sonra hüzünlü bir veda ile takımdan ayrılan yıldız oyuncu Jan Vesely önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncunun açıklamaları sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

Obradovic'in Fenerbahçe'ye başantrenör olarak geldikten sonra takıma ilk yaptığı takviyelerden biri olan Jan Vesely, bu sezonun başında sürpriz bir kararla 8 yıllık Sarı Lacivertli ekip ile birlikteliğine son vererek Katalan ekibinin yolunu tuttu.

VEDASI HÜZÜNLÜ OLDU

Bu ayrılık 2 taraf için de zor oldu. Hem Fenerbahçe taraftarının adına şarkılar yazdığı bir isim olan Çekyalı uzun, veda ederken de duygusal anlar yaşadı. Uzun süre boyunca kupalar kazanan, EuroLeague şampiyonluğunun da baş mimarlarından olan Vesely için Katalan ekibinde geleceği şimdiden büyük merak konusu oldu.

Jan Veselyden Fenerbahçe taraftarlarını heyecanlandıran açıklama 8 unutulmaz yıl

İSTANBUL ONUN İÇİN ÇOK ÖZEL

İspanya'da yeni bir yaşam kuran ve ailesi ile sık sık İstanbul'a da seyahatlerini gerçekleştiren Vesely, yaptığı her açıklamasında İstanbul'da çocuğunun doğduğunu hatırlatarak kendisi açısından özel bir yere sahip olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

Hatta Vesely ayrılığı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kesinlikle verdiğim en zor kararlardan biriydi. Konfor alanımdan çıkmak, yeni bir şey denemek ve yeni bir enerjiyle oynamak istedim. Fenerbahçe ve İstanbul’dayken çok mutluydum, orası benim ikinci evimdi. Her yaz evime, İstanbul’a gitmek için sabırsızlanırdım fakat kariyerim için yeni bir şey denemek ve daha fazla EuroLeague kupası için savaşmak istedim."

'TARAFTARLAR ZAMAN İÇİNDE ÖĞRENDİ'

"Bütün maçları, nasıl oynadığımızı, taraftarların oluşturduğu atmosferi ve basketbolu öğrendiğim bütün o süreci hatırlayacağım. İlk iki yılda taraftarlar basketbolla o kadar ilgili değildi. Sırbistan ve Yunanistan’da durum farklı çünkü ikisi de basketbol ülkesi. Rakibi ne zaman yuhalayacaklarını, hakemleri baskı altına almayı biliyorlar. İlk iki yılımda taraftarlar basketbolu öğrendi, anladı ve ben de bu süreci deneyimledim. Ondan sonra atmosfer inanılmazdı. Her şeyi biliyorlardı, basketbolu öğrenmelerini izlemek harikaydı. Bunu kesinlikle hatırlayacağım.”

Jan Veselyden Fenerbahçe taraftarlarını heyecanlandıran açıklama 8 unutulmaz yıl

BARCELONA KAZANDI

EuroLeague’in 31. haftasında “büyüleyici” Partizan deplasmanına konuk olan Barcelona, zorlu mücadeleden 80-89 galip çıkmayı başardı. Stark Arena’da 20,041 seyircinin önünde oynanan müthiş karşılaşma, sezonun en yüksek seyircili maçı olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇELİLERİ HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

Barcelona'nın Partizan'ı yendiği maçın ardından önemli açıklamalarda bulunan Çekya'lı pivot, "Barcelona'yla kontratım sona erdiğinde neler olur bilmiyorum. Partizan'a dönmek, seçeneklerden biri olur. Geçirdiğim 8 unutulmaz yıl sebebiyle Fenerbahçe ihtimalini de hesaba katmam lazım. Bir gün döner miyim bilmiyorum ama Partizan'ın kalbimde hep özel yeri olacak." ifadelerini kullandı.

Yazarlar