Milli Takım Hırvat efsanesi Prosinecki: Türkiye'nin ihtiyacı olan şey tam olarak bu

Hırvat efsanesi Prosinecki: Türkiye'nin ihtiyacı olan şey tam olarak bu

29.03.2023 - 09:58 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda konuk ettiği Hırvatistan'a 2-0 yenildi, ilk mağlubiyetini aldı. Hırvat futbolunun efsane orta saha oyuncusu ve teknik direktör Robert Prosinecki zorlu müsabakayı Fanatik'e yorumladı.

Hırvat efsanesi Prosinecki: Türkiyenin ihtiyacı olan şey tam olarak bu

EURO 2024 Elemeleri'nde Avrupa futbolunun güçlü ekollerinden Hırvatistan karşısında ilk mağlubiyetimizi aldık. Daha önce Süper Lig'de Kayserispor ve Denizlispor'u çalıştıran Hırvatistan futbolunun unutulmaz ismi Robert Prosinecki, Türkiye-Hırvatistan maçını masaya yatırdı.  

Haberin Devamı

LUKA MODRIC'E ALKIŞ

La Liga devi Real Madrid'in yıldızı ve Hırvatistan Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan Luka Modric 84. dakikada yerini Lovro Majer'e bıraktı. Tecrübeli futbolcu, saha kenarına tribünlerin alkışlarıyla geldi.

Hırvat efsanesi Prosinecki: Türkiyenin ihtiyacı olan şey tam olarak bu

DALIC'TEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Maçı değerlendiren Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, "Ben öncelikle milli takımıma teşekkür ediyorum. Bizleri utandırmadı. Değerli bir rakibe karşı oynadık ve aldık. İlk dakikalarda zorlu performans sergiledik. Korkutucu anları geri çevirdik değerli kalecimiz sayesinde. Ama sonra 2 gol bulduk. Bu güzel ambiyans için teşekkür ederim. Türkiye performansına teşekkür ediyorum. Türkiye seyirci kapasitesi çok güzel, bizi çok güzel ağırladılar" dedi. Şu anda gelecek için konuşmanın güç olduğunu fakat iki takımın liderlik adına iddialı olduklarını vurgulayan Dalic, "Aylar sonra maçlar devam edecek. Grubun sonuna kadar ne olacağı belli değil. Galler’e göre Türkiye bizim için zor ve güçlüydü. Bu akşamki maç bunu ortaya koydu. Türk milli takımının korkusunun olduğunu düşünmüyorum. Biz ve Türk milli takım grupta birincilik için savaşacağız. Maçlar bitmeye yakın gruplardan kim nerede görmüş olacağız. 6. ayda maçı deplasmanda oynayacağız. Bugün deplasmanda kazandık, umut verici bir şey. Kendi milli takımımız olarak başarı elde edeceğimizi inanıyorum. Umarım umutları boşa çıkarmayız" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Hırvat efsanesi Prosinecki: Türkiyenin ihtiyacı olan şey tam olarak bu

PROSINECKI: ALIŞKANLIK FARKI

İşte Prosinecki'nin Türkiye-Hırvatistan maçı yorumu: "Türkiye, her zamanki gibi yetenekli bir kadroyla çıktı maça. Her zamankinden daha dinamik bir takım gördüğümü de söylemeliyim. Elbette bu yaş ortalamasının geçmişe oranla biraz daha düşmesiyle alakalı. Ancak ne olursa olsun bireysel yetenekler, takım haline gelemedikten sonra koordinasyonu yüksek rakiplere karşı sıkıntı yaşıyor. Türkiye kendisinden alt seviyede olan rakiplere karşı her zaman bu bireysel kabiliyeti yüksek kadrosuyla üstünlük sağlar.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE TEMPO OLARAK İSTEKLİYDİ'

Takım halinde, bir sisteme dayalı, oyun alışkanlığı yakalayamadıktan sonra Hırvatistan gibi bu özelliklere sahip ekiplere karşı problemler yaşamak ise kaçınılmaz. Aslında tempo olarak son derece istekli bir Türkiye vardı maçın başında. Ön alan presiyle rakibinin kaliteli pas organizasyonunu kırmayı hedeflediler... Bunda başarılı gibi de göründü. Başarılı gibi diyorum çünkü, yüksek şiddetli ön alan baskılarının başarılı olabilmesi için sonuç almak gerekir.

'HIRVATİSTAN TURNUVA TAKIMI'

Sonuca çok yaklaşsa da son vuruş şansı Türkiye’nin yanında değildi. Bu oyun anlayışı her zaman arkada boşluklar verir. Dalic’in öğrencileri de bunu sabırla bekledi. Türkiye üstün oynuyor gibi görünürken skor bir anda 2-0’a geldi. Bu aslında Hırvatistan’ın ne kadar önemli bir turnuva takımı olduğunun göstergesi. Türkiye’nin de ihtiyacı olan şey tam olarak bu. Turnuva takımı olabilmek... Bunun için uzun vadeli bir plan ve oyun istikrarı gerek. Bireysel olarak dünya çapında yetenekler olsa bile oyunu nasıl oynamanız gerektiğine dair bir alışkanlığınız mutlaka ve mutlaka bulunmalı."

Haberin Devamı