Dünya Kupası Japon yıldız, Almanları dalga geçtiğine pişman etti

Japon yıldız, Almanları dalga geçtiğine pişman etti

23.11.2022 - 18:59 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'nda sürpriz sonuçlar gelmeye devam ediyor. Suudi Arabistan'ın Arjantin'i 2-1 mağlup etmesinin ardından turnuvanın favorilerinden Almanya öne geçtiği maçta Japonya'ya kaybetti. Mücadelede dikkat çeken olaylardan biri ise kendisiyle dalga geçen rakip futbolcuya Japon yıldız golle cevap verdi.

Japon yıldız, Almanları dalga geçtiğine pişman etti

2022 Katar Dünya Kupası E Grubu'nda Almanya, Japonya ile karşı karşıya geldi. Merakla beklenen maç Khalifa Uluslararası Stadyumu'nda oynanurken mücadelede Japonya çok konuşulacak bir geri dönüşe imza attı. Almanya 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1'lik mağlubiyet ile ayrıldı. Mücadeleye damga vuran olaylardan biri ise Alman yıldızın gol öncesi Japon futbolcuyla dalga geçmesi oldu.

Haberin Devamı

ARJANTİN YENİLMİŞTİ
2022 Katar Dünya Kupası'nın 3. gününde Arjantin, Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. C Grubu ilk maçında turnuvanın favorileri arasında gösterilen Arjantin adeta şok yaşadı ve 1-0 öne geçtikleri maçtan 2-1 mağlup ayrıldılar.

36 MAÇ SONRA GELEN MAĞLUBİYET
Bu sonuçla birlikte son 36 milli maçta yenilgi yüzü görmeyen Lionel Messi önderliğindeki Arjantin, Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı. Dünya Kupası’na kötü bir başlangıç yapan Arjantin, 26 Kasım Cumartesi günü Meksika ile mücadele edecek.

Japon yıldız, Almanları dalga geçtiğine pişman etti

ALMANYA SKORU KORUYAMADI
Almanya'nın golünü 33. dakikada penaltıdan İlkay Gündoğan kaydederken, Japonya'nın galibiyet gollerini ise 75. dakikada Ritsu Doan ve 83. dakikada Takuma Asano attı.

Haberin Devamı

GOL VAR'DAN DÖNDÜ
45+4. dakikada Almanya, Kai Havertz ile fileleri havalandırdı. Ancak VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesi ile Almanya'nın 2. golü geçerlilik kazanmadı.

NAGATOMO ve MOUKOKO TARİHE GEÇTİ
Bir dönem Galatasaray forması da giyen Yuto Nagatomo, 4. farklı Dünya Kupası'nda oynayarak Japon futbol tarihinin en fazla farklı Dünya Kupası'nda forma giyen oyuncusu oldu

Öte yandan Almanya'da Youssoufa Moukoko tarihe geçti. Mücadelenin 90. dakikasında Serge Gnabry yerine oyuna dahil olan 18 yaşındaki futbolcu, Dünya Kupası'nda oynayan en genç Alman oyuncu oldu.

Japon yıldız, Almanları dalga geçtiğine pişman etti

RÜDİGER, ASANO İLE DALGA GEÇTİ
Mücadelede 63. dakika Almanya'nın 1-0 üstünlüğüyle devam ederken Japon yıldız Asano sağ kanattan ilerledi. Topu ayağından açan Asano sonrasında yakalamakta güçlük çekti. Onu arkasından takip eden Alman futbolcu Rüdiger durumu fark etti. Japon futbolcunun topu yakalamayacağını anlayan Rüdiger koşu stiliyle rakibini tiye aldı.

GOLLE CEVAP VERDİ
Mücadelenin 82. dakikasına 1-1 eşitlikle girilirken savunma arkasına atılan topu sağ kanatta Asano kontrol etti. Alman futbolcunun müdahalesine rağmen yıkılmaya Asano topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Gol sonrası büyük sevinç yaşandı.

Japon yıldız, Almanları dalga geçtiğine pişman etti

 

Yazarlar