Fenerbahçe Jorge Jesus'a oyuncu tercihi eleştirisi: Unutuldu, son 8 maçta sadece 7 dakika görebildik

Jorge Jesus'a oyuncu tercihi eleştirisi: Unutuldu, son 8 maçta sadece 7 dakika görebildik

12.01.2023 - 09:08 | Son Güncellenme:

Kadıköy'deki dev derbide Galatasaray'a 3-0 yenilen Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus eleştirilere hedef oldu. Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe bu haftaki köşesinde oyuncu tercihleri ve sistem nedeniyle Portekizli teknik adama yüklendi.

Jorge Jesusa oyuncu tercihi eleştirisi: Unutuldu, son 8 maçta sadece 7 dakika görebildik

Süper Lig 18. haftasında geçtiğimiz pazar günü Kadıköy'de oynanan dev derbide Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla iki takım arasındaki puan farkı 4'e yükseldi. Teknik direktör Jorge Jesus derbinin ardından sistemi ve oyuncu tercihi nedeniyle eleştirilere hedef oldu.   

Haberin Devamı

Dev maçın ardından yaptığı açıklamada beklenmedik mağlubiyet aldıklarını ifade eden Portekizli teknik adam, "Böyle bir skorla kaybetmeyi beklemiyorduk. İlk yarıda dengeli bir oyun vardı, iki takım da bazı pozisyonlar üretti. Fenerbahçe'nin ürettikleri daha netti ama devre arasına 1-0 geride girdik. 2. yarıya iyi başladık ama zaman ilerledikçe bazı oyuncularımız gerginlik yaşadı. Galatasaray daha öz güvenli görünüyordu, attıkları gol de bunu artırdı. Yine bir maçı 11 kişi tamamlayamadık, bu sezon 6. maçımız. Bu mağlubiyetin bir numaralı sorumlusu benim.  

'TELAFİ ETMEMİZ GEREKİYOR'

Biz bugün evimizde Galatasaray'a kaybettik ama bakarsınız deplasmanda kazanabiliriz Galatasaray'a karşı. Galatasaray kazandı çünkü daha iyi olan taraftı. Fenerbahçe olarak normalde yapmadığımız hatalar yaptık. Bu da bugünkü farkı oluşturdu. Kariyerimde çok geriden gelip şampiyon oldum ya da öndeyken şampiyonluk kaybettim. Bu, işimizin parçası. Bu durumdan çıkmak için telafi etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Jorge Jesusa oyuncu tercihi eleştirisi: Unutuldu, son 8 maçta sadece 7 dakika görebildik

JESUS MORAL VE UMUT AŞILADI

Liderliği geri almak isteyen Jorge Jesus, Instagram hesabından özel bir paylaşım yaptı. Derbide takımlarına büyük destek veren taraftarların bir videosunu paylaşan Portekizli hoca, “Eşsiz bir ortam ile bu kadar hak eden taraftarımıza galibiyet hediye edemedik. Hadi birinciliği ve hedeflerimizi arayalım” ifadelerini kullandı

HEDEF ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRMEK

Fenerbahçe ilk yarının son haftasında Gaziantep FK'ya konuk olacak. Sarı-lacivertli takım pazar günü saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı kazanarak zirve takibini sürdürmeyi hedefliyor. 

Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, bu haftaki köşesinde Portekizli teknik adamı oyuncu tercihi konusunda eleştiri yöneltti. İşte yazıdan o bölüm...   

'TAKINTILARI OLAN BİR TEKNİK ADAM'

"Jorge Jesus'un kariyerini biliyoruz, apoletlerindeki başarıları da gözardı edemeyiz... Ne var ki bu oyunda herkes eleştirilebilir, tüm dünyada bunu görüyoruz.
Jesus gözlemlediğim kadarıyla 'takıntıları' olan bir teknik adam, belki ben yanlış düşünüyor olabilirim. Ancak bu oyunda oturmuş bir kadroyu henüz bulamıyorsanız, vay halinize! Fenerbahçe'de kadro konusundaki tablo bu! Arda Güler şu ana kadar ligde sadece 34 dakika forma şansı bulmuş, bunun adını ne koyacağız? Kaldı ki Arda'nın yeteneğini cümle alem biliyor, Jesus farkında değil!

Haberin Devamı

Jorge Jesusa oyuncu tercihi eleştirisi: Unutuldu, son 8 maçta sadece 7 dakika görebildik

'İSMAİL YÜKSEK UNUTULDU'

Durun bitmedi, İsmail Yüksek nerede, unutuldu, onu son 8 maçta sahada sadece 7 dakika görebildik! Örneğin Jesus, üçlü savunma anlayışından bir türlü taviz vermiyor, bildiğini okuyor! Gustavo Henrique'yi kendisi getirdi ya, ondan vazgeçemiyor! Üçlü savunma bölgesi çok ağır kalıyor, tank gibiler! Bu negatif tablo yüzünden Altay çok zorlanıyor, neredeyse rakiplerin her uzun topunda sıkıntı çekiyor!

'ADAMIN KATI KURALLARI VAR'

Jesus, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan ve Emre Mor gibi yetenekli isimleri de son dönemde istikrarlı kullanmıyor. Dikkat ettim, Jesus'un diğer bir negatif yönü ise rotasyon merakı. Öyle ki 63'ten önce oyuncu hamlesi yaptığını gördünüz mü, ben pek hatırlamıyorum! Adamın katı kuralları var. Bizim 'taviz ver, esneklik göster' deme lüksümüz yok ama 'görünen köy de kılavuz istemez', ne dersin sayın Jesus?" 

Haberin Devamı

Yazarlar