Fenerbahçe Joshua King'ten Okan Buruk'un sözlerine yanıt!

Joshua King'ten Okan Buruk'un sözlerine yanıt!

05.01.2023 - 15:40 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Norveçli forveti Joshua King, Galatasaray derbisi öncesi açıklamalarda bulundu. Galatasaray'a karşı gol atarsa yapacağı gol sevincini açıklayan King, Okan Buruk'un sözlerine cevap verdi.

Fenerbahçe'nin Norveçli forveti Joshua King, Galatasaray derbisi öncesi açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Trabzonspor maçında kaybettikten sonra bu iki maçtan galibiyet aldık. İçinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız önemliydi. Fenerbahçe'ye ilk geldiğimizde en yakın arkadaşım bahsetmişti. "8 Ocak'taki maça hazır ol" demişti. Bu maç için sabırsızlanıyorum. Biliyorum ki taraftarımız son düdüğe kadar arkamızda olacaklar. Ben ve takım arkadaşlarım bu maç için sabırsızlanıyoruz"

"ASIL AMACIMIZ LİG ŞAMPİYONU OLMAK"
"Bunu buraya gelmeden önce duymuştum. Türk arkadaşlarım bana bahsetmişti, 'Galatasaray'a gol atarsan taraftarlar seni daha çok sever 'demişlerdi. Ben böyle düşünmüyorum. Asıl amacımız lig şampiyonu olmak. Her maçta takıma yardımcı olmak istiyorum. Günün sonunda bizim için önemli olan ligi kazanmak. Takıma bu anlamda yardımcı olmak istiyorum. Galatasaray'a gol atmak ekstra önemli olur ama önemlisi o maçı kazanmak.

Haberin Devamı

Sakatlığıyla ilgili olarak ise Norveçli forvet, "Her oyuncu için sakatlanmak ve takımdan uzak kalmak zordur. Buraya katıldığımda sezon öncesi hazırlık dönemi geçirememiştim. Daha sonra 10 haftalık bir sakatlık yaşamıştım. O dönemde takımın bir parçası olamamak benim için zordu. Ailemi de buraya getirmiştim. Dünya Kupası arası benim için gökten gelen mucize gibi oldu. Bu arada çok çalıştık. Bu da bana hem fiziksel anlamda hem de öz güven kazanma adına yardımcı oldu. Her forvet oynadığında gol atıp asist yapmak ister. Messi ve Ronaldo da gol ve asist yapmadığı maçlar oldu. Mental olarak çok iyi hazırlanıyoruz: Böyle bir teknik direktöre sahipseniz başarmamanız mümkün değil" diye konuştu.

'GOL ATARSAM...'
''Arkadaşlarım, 'Galatasaray'a gol atarsan taraftar seni daha çok sever.' demişti. Ama şu an bunu düşünmüyorum, ekstra odaklanmıyorum. Sadece 3 puanlık maç. Günün sonunda şampiyonluğu kazanmamız önemli. Gol sevinçlerinde asker selamı vermesi hakkında ise şunları söyledi: "Asker selamı vermek daha önce yaptığım bir sevinç değildi. O anda içimden o geldi çünkü taraftarlarımızın gösterdiği sevgiyi daha önce hiç görmemiştim. Onlara bir şekilde karşılık vermem gerektiğini hissettim. Galatasaray'a gol atarsam yine aynı sevincini yaparım."

Haberin Devamı

''Bir gün önce oynamamız bir avantaj değil. Galatasaray'ın da dinlenmek için yeteri kadar süresi var. Bunun bir bahane olduğunu düşünmüyorum. Biz de deplasmanda oynadık, yolculuk yaptık. Galatasaray'ın dün maçını izledim. Onların da dinlenme süresi olacak."

OKAN BURUK'UN SÖZLERİNE CEVAP
Okan Buruk'un "Fenerbahçe 5 gün, biz 4 gün dinleneceğiz.' sözlerine King, 'Bir gün önce oynamamız bir avantaj değil. Galatasaray'ın da dinlenmek için yeteri kadar süresi var. Bunun bir bahane olduğunu düşünmüyorum. Biz de deplasmanda oynadık, yolculuk yaptık. Galatasaray'ın dün maçını izledim. Onların da dinlenme süresi olacak." dedi.

Pazar günü derbiyi yönetecek hakemle ilgili soru üzerine King, "Ben futbolcuyum. Saha içinde yapmam gerekenlere odaklanmaya çalışıyorum. Hakemlere güveniyorum. İngiltere'de de olabiliyordu. Onlar da insanlar. Pazar günü oynayacağımız maçta üç puanın ötesinde önemli bir maç. Hakemin nötr olması lazım. Premier Lig'de de hakem kararlarından memnun olmadığım anlar olmuştu. Ama bu normal. Her ligde olabilir. Bence hakemin yapması gereken akıllı ve sabırlı olup oyunun akmasını sağlamalı" yanıtını verdi. 

Haberin Devamı

Yazarlar