Voleybol Julia Ituma'nın otopsi raporu ortaya çıktı! İstanbul'da ölümü şok etmişti

Julia Ituma'nın otopsi raporu ortaya çıktı! İstanbul'da ölümü şok etmişti

02.11.2023 - 16:32 | Son Güncellenme:

İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara voleybol takımının 19 yaşındaki oyuncusu, 12 Nisan'da Eczacıbaşı ile oynadığı CEV Şampiyonlar Ligi yarı finali maçı sonrası Üsküdar'da kaldığı otelin camından düşerek hayatını kaybetti. Olaya ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamladı.

Julia Itumanın otopsi raporu ortaya çıktı İstanbulda ölümü şok etmişti

Geçen sezon milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un forma giydiği Igor Gorgonzola Novara'nın oyuncusu Julia Ituma, 12 Nisan'da oynanan Eczacıbaşı maçı sonrası Üsküdar'da otelin camından düşerek hayatını kaybetmişti.  Olaya ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamladı.

Haberin Devamı

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; lobi görevlisi ifadesinde 05.30 sıralarında bir ses duyduğunu ancak bir olumsuzluğa rastlamadığını, yolcu almaya gelen araç sürücüsünün yerde bir kişi olduğunu söylemesi üzerine ambulansı aradığını söyledi.

Ituma'nın takım ve aynı zamanda oda arkadaşı Lucia Varela Gomez'in de ifadesi alındı. Gomez olay anını görmediğini ve 01.30 gibi uyuduğunu söyledi. "Bir sıkıntısı olduğunu söylemedi. O da uyumuştu. 06.00 sıralarında kapım çalınca uyandım. Julia'yı görüp görmediğimi sordular. Atladığını böyle öğrendim" diye ekledi.

Julia Itumanın otopsi raporu ortaya çıktı İstanbulda ölümü şok etmişti

"GÖZLERİNİ YAŞLI GÖRDÜM"

Yine başka bir takım ve yakın arkadaşı olan Gaia Giovannini ise maçtan sonra restoranda görüştüklerini belirterek, "Bildiğim kadarıyla sağlık sıkıntısı yoktu. Bir kaç gün önce antrenmandan sonra gözlerini biraz yaşlı gördüm ama bana bir şey söylemedi" dedi.

Haberin Devamı

OTOPSİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Otel koridorundaki görüntü kayıtlarında Ituma'nın yavaş hareketlerle yürüyerek odasının önüne geldiği, eğilip duvara yaslanarak yere oturduğu, kafasını dizlerine kapayarak beklediği anlatıldı. Otelin dışını gösteren kayıtlarda ise çatı saçağına çarparak yere düştüğü belirtildi. Otopsi raporunda Ituma'nın beden travmasına bağlı, pelvis kırıklarıyla birlikte beyin kanaması, iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu ölümünün gerçekleştiği kaydedildi.

Julia Itumanın otopsi raporu ortaya çıktı İstanbulda ölümü şok etmişti

Tüm bu delillerden hareketle savcılık, genç voleybolcunun psikolojik buhran için olduğu ve ölümünden kısa bir süre önce "Bye bye guys" şeklinde "Güle güle çocuklar" anlamına gelen bir paylaşım yaptığını belirtti.

05.30 sıralarında kendisini otel odasından atarak intihar sonucu hayatını kaybettiğinin altını çizdi. Ituma'ya başkasının zarar verdiğine, intihara yönlendirdiğine, yardım ettiğine, ya da intihar kararını kuvvetlendirdiğine dair somut, kesin ve inandırıcı bir delil elde edilemediği belirten savcılık dosyada takipsizlik kararı verdi.

 

 

Yazarlar