Fenerbahçe Gökhan Gönül, Fenerbahçe'den ayrılış sürecini anlattı! 'Para mevzusunu kimin yaptığını biliyorum'

Gökhan Gönül, Fenerbahçe'den ayrılış sürecini anlattı! 'Para mevzusunu kimin yaptığını biliyorum'

02.11.2023 - 15:10 | Son Güncellenme:

Uzun yıllar Fenerbahçe forması giyen ve Beşiktaş'a transferi olay yaratan eski Milli futbolcu Gökhan Gönül, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gönül, Beşiktaş'a transfer sürecinden Fenerbahçe'ye geri dönüşüne kadar birçok konuya değindi.

Gökhan Gönül, Fenerbahçeden ayrılış sürecini anlattı Para mevzusunu kimin yaptığını biliyorum

Uzun yıllar Fenerbahçe ve Beşiktaş forması giyen Gökhan Gönül, son olarak Çaykur Rizespor'da forma giydikten sonra futbolculuk kariyerine noktayı koydu. Eski futbolcu sarı-lacivertli ekipten ayrılma süreci hakkında konuşurken, diğer yandan Beşiktaş'ta yaşadıklarını Sports Digitale'de anlattı.

Haberin Devamı

İŞTE GÖKHAN GÖNÜL'ÜN AÇIKLAMALARI

"Herkesin kafasında 'Devre arasında imza attı. Fenerbahçe'yi şampiyonluk yolunda sattı, Beşiktaş'a gitti.' düşüncesi vardı. Şubat ayının sonlarında Beşiktaş maçı oynayacağız Kadıköy'de... Kaburgam kırıktı, oynayabilmek için tedavi olmam gerekiyordu. Bu halde Beşiktaş maçına çıktım. Takımı satmışım ya, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyorum ya! Evin oğlusun, elin oğlu olmuşsun. İnsanlar niye senin arkanda dursunlar. Daha sonra bazı art niyetli insanlar tarafından beni kötüleme süreci başladı."

'PARA ATMA MEVZUSU'

"Giderken böyle şeylerle karşılaşacağımı Şenol Güneş beni oynatmamayı düşünüyordu. Hocam ben ne olursa olsun oynayacağım. Gökhan buraya gelmedi, kaçtı' dedirtmem dedim. Çıktım oynadım, belki sahanın en iyisi olmuştum. Para atma mevzusunu kimin yaptığını biliyorum. O 6-7 kişilik gruba paraları kimin verdiğini de. Bu kişiyle, ayrılık sürecimden sonra bir kaç kere de oturup yemekte yemiştim bilmeden."

Haberin Devamı

Gökhan Gönül, Fenerbahçeden ayrılış sürecini anlattı Para mevzusunu kimin yaptığını biliyorum

'TEKLİF GELECEĞİNİ HİSSEDİYORDUM'

"Fenerbahçe'den teklif geleceğini hissediyordum. Emin değilim ama sevileceğimi tahmin ediyorum aslında. Lig bitti, böyle bir teklif yapıldığında 'Hazırım' dedim. Tekrar geri dönüşü hiç düşünmemiştim. Başkan Ali Koç'un başkanlık seçimi sürecinde 'Gökhan'ın ayrılışı kamuoyuna yansıtıldığı gibi değil' dediği bölümler var. Bir nevi transfer oldum. Son 10 hafta çok iyi performans sergilemiştim."

'NE İSTİYORSANIZ YAZIN!'

"Ahmet Nur Çebi kontratım bittiğinde 2 sene sözleşme teklif etti. Ben Fenerbahçe'nin 1 senelik teklifine 'evet' dedim. Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye dönerken de 'Gökhan yine paraya gidiyor' diyenler de vardı. Bana teklif geldiğinde 'Ne istiyorsanız yazın' dedim."

'GÖZYAŞI DÖKTÜĞÜM ÇOK ZAMAN OLDU'

"Uykusuz kaldığım çok dönem oldu. Gözyaşı döktüğüm çok zaman oldu. Eşim transfer sürecinde Amerika'daydı. Ayrılık ihtimali doğmaya başladığında kaçtı, gitti resmen Amerika'ya. Hiç ayrılmamı istemiyordu Fenerbahçe'den. Çok da iyi Fenerbahçeliydi. Küçük oğlum haftanın 5 günü tenise gidiyor. Büyük oğlum yüzmeye, futbola gidiyor. İkisinin de özünde Fenerbahçelilik, futbol acayip var."

Haberin Devamı

Gökhan Gönül, Fenerbahçeden ayrılış sürecini anlattı Para mevzusunu kimin yaptığını biliyorum

KARTAL DÖVMESİ

"Oftaş'ta, Hacettepe'de kanat oyuncusuydum. Dövme yaptırmak istiyorum. Ne yapabilirim diye düşündüm. Kaval kemiğim kartalın kanatlarını açıp avına saldırdığı bir şey var. Herkes bana 'Uçuyorsun, kaçıyorsun' diyor. Aklıma gelmiyor ki Beşiktaş, Galatasaray. Timsah yaptırsam 'Bursasporlusun' mu diyecekler? Ben hiç saklamadım ki. Binlerce antrenmana çıkıyorsun, her zaman vardı kaval kemiğimde."

ŞAMPİYONLUĞUN KAÇTIĞI SİVASSPOR MAÇI

"Şanssızlık, beceriksizlik belki. Çok net pozisyonlarımız vardı. Hiçbir şey yokken 45'te auta gidecekken rakibin ayağına çarpıp gol oldu. Hafta içi kenardan orta yapıldığında ikinci forvet koşuları vardı. Başımıza gelecek ya, çalıştığımız yerden golü yedik. 2-0 oldu. Emre ağabeyin orada bir suçu yoktu. Bir hoca olarak oyuncu grubuna her şeyi gösterirsin, gerisi oyuncu grubuna kalır. "

 

Yazarlar