Skorer KÂBUSTAN BAYRAMA: 2 - 2

KÂBUSTAN BAYRAMA: 2 - 2

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

G.Saray, bir ilke daha imza attı, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıktı. Cim - Bom, korkulu anlar yaşadı. Glasgow ile Monaco da berabere kalınca Graz'la birlikte bayram yaptı

KÂBUSTAN BAYRAMA: 2 - 2



KÂBUSTAN BAYRAMA: 2 - 2
Böyle maç görülmedi... İki takım da kazanma hırsıyla başladı. Kıran kırana oynadı, karşılıklı ikişer gol atıldı. Ama gruptaki diğer maç da berabere bitince... Son dakikalar “kardeşçe" oynandı. Ve Galatasaray ile Sturm Graz, el ele ikinci tura çıktı.
Maçtan dakikalar şöyle:
DAKİKA 30: Sağ taraftan ceza sahası içine mükemmel bir driplingle giren Hasan Şaş, kaleci Sidorczuk tarafından yere düşürülünce hakem penaltısını gösterdi. Atışı kullanan Ergün, topu ağlara gönderdi: 1 - 0
DAKİKA 64: Korsos’un sağ taraftan yaptığı ortaya, arka direkte buluşan Yuran vurdu: 1 - 1.
DAKİKA 75: Ergün’ün kullandığı serbet vuruşa Jardel arka direkte dokundu ve top ağlara gitti: 2 - 1.
DAKİKA 79: Emre Belözoğlu, orta alanda rakibini yere düşürdü. Hakem önce ikinci sarı kartı, ardından da kırmızı kartı gösterdi.
DAKİKA 80: Galatasaray ceza alanı içine giren Schopp, topu kaleye doğru vurdu, vuruşa ayağını sokan Hakan Ünsal, topu kendi filelerine gönderdi: 2 - 2.
Maçın uzatma dakikaları ise ilginç görüntülere sahne oldu. Monaco - Glasgow Rangers maçının bittiğini ve bu sonuçla turu birlikte geçeceklerini bilen iki takımın oyuncuları büyük sevinç yaşadı. Son beş dakikada kendi yarı alanında top çeviren Sturm Grazlı futbolcular Galatasaray sahasına atak yapmadılar. Sturm Grazlı futbolculara, Galatasaraylı futbolcular da pres yapmadı. Avuturyalı oyuncular kimi zaman top sektirdi. Kimi zaman da durarak etrafı seyretti. Hakemin bitiş düdüğüyle iki takım futbolcuları da büyük sevinç yaşadı.

İlk gol Ergün'den

AVRUPA fatihi G.Saray, Sturm Graz karşısında çok iyi oynamadı. Hatta geçen sezonu da arattı. Ama Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda maçlarını ikinci sırada tamamladı. Bir ilke daha imza attı, ikinci tura geçen ilk Türk takımı olmayı başardı. Ergün'ün penaltı golüyle öne geçen Cim - Bom, ilk yarıyı da galip kapadı.

Kardeşçe oynadılar

İKİNCİ yarıda Yuran'ın golü Sarı - Kırmızılılar'ı şaşırttı. Jardel kafa ile yine tribünleri ayağa kaldırdı. K.Emre'nin kırmızı kart görmesiyle eksik kalan Cim - Bom, Hakan'ın kendi kalesine attığı golle sarsıldı. Glasgow - Monaco maçından beraberlik haberi gelince son dakikalar "kardeşçe" oynandı, iki takım el ele tur atladı.

3 dakika el ele

KARŞILAŞMANIN uzatma bölümü ilginç görüntülere sahne oldu. Glasgow Rangers - Monaco maçının 2 - 2 bittiği sahadaki futbolculara da iletilince futbolcular karşılaşma bitmeden sevinç yaşamaya başladı. Son üç dakika Grazlı futbolcular sahalarında top çevirdiler. Hatta tribündeki seyircilerin sevinçlerini izlediler.

BU sırada G.Saraylı hiç bir futbolcu da topu almak için hamle yapmadı. Avusturyalılar'ın top çevirmesiye seyirciler "Oley" diye bağırarak eşlik etti. Kaleci Sidorczuk'u Sarı - Kırmızılı taraftarlar sahanın dışında omuzlara aldılar. G.Saraylı futbolcular "85 dakika gerilim, son anlarda da komedi yaşadık" dediler.

Şans bize güldü

Teknik Direktör Lucescu, “Biz bu turu haketmiştik. Graz’ı güçsüz görenler gerçekleri anlamıştır" dedi
Galatasaray Teknik Direktörü Mircea Lucescu, “Düşündüğüm gibi zor bir maç oldu. Şans bize güldü ve ikinci tura kaldık" dedi.
Böyle final havası taşıyan maçların zor olduğunu vurgulayan Lucescu, şöyle devam etti:
“Bazı oyuncularım hiç antrenman yapmadan sahaya çıktılar. Ergün ve Hakan Ünsal’ın sakatlıkları yeni geçmişti. Emre tam bir buçuk ay sonra sahalara döndü ve oldukça moralsizdi. Hagi, ateşler içinde sahaya çıktı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen oyuncularım büyük bir özveriyle oynadı. Hepsine teşekkür ederim. Sanıyorum ki biz bunu hak etmiştik. Bugüne kadar bizi eleştirenler ve Sturm Graz’ı güçsüz görenler, gerçekleri anlamıştır."
Lucescu. “Galatasaray eskisi gibi değil mi?" şeklindeki bir soruya da sinirlenerek, “Galatasaray geçtiğimiz sezonda da Hertha Berlin’le 2 - 2 berabere kaldı ve Chelsea’ye kendi sahasında 5 - 0 yenildi. O zaman da aynı şeyler oldu. Ayrıca Galatasarayü, geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde kendi ülkelerinde ikinci ya da üçüncü olan takımlarla da oynadı. Bizim bu sene oynadığımız gruba bakarsanız, hepsinin ülkelerinin şampiyonu olduğunu görürsünüz. Fatih Terim’e de teşekkür ederim. Bize mücadeleci bir takım bıraktı" yanıtını verdi.

‘Hagi 40’ına kadar devam’

KARŞILAŞMA öncesi basın tribününde dağıtılan UEFA bülteninde Hagi ile ilgili ilginç bir iddia da yer aldı. Haberde Hagi’nin 40 yaşına kadar oynayacağı, G.Saray’ın da bunu kabul ettiği belirtildi. Bu arada Rumen yıldız, hasta olmasına ve Lucescu’nun “Oynamayabilirsin" demesine rağmen ilk onbirde sahaya çıktı.

Arif imzalıyor

SEZON başında İspanya’nın Real Sociedad takımına transfer olan, ancak burada uyum sorunu yaşayan Arif, Galatasaray’a döndü. Sarı - Kırmızılı kulüple Real Sociedad arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya dün varıldığı belirtildi. Galatasaraylı yöneticiler bugün de Arif’le masaya oturacaklar. Gerçekleşecek buluşmada Arif’in 3.5 yıllık sözleşmeye imza atacağı ifade edildi.

Yılmaz maçta

KARŞILAŞMAYI Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da protokol tribününden izledi. Yılmaz, karşılaşmayı, Avusturya’nın İstanbul Konsolosuyla birlikte seyretti. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Devlet Bakanları Yüksel Yalova ve Hasan Gemici ile çok sayıda milletvekili de karşılaşmayı izlerken, protokol tribününde adeta izdiham yaşandı.

Bize çalıştılar

D Grubu'ndaki diğer maçta Glasgow Rangers ile Monaco da 2 - 2 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiler. Bu sonuçla grupta üçüncü sırayı alan G.Rangers ise UEFA Kupası'nda mücadele etmeye hak kazandı. Glasgow'da oynanan ve 50 bin kişinin izlediği maçta ev sahibi takım 3. dakikada Miller ile öne geçti. Monaco 38. dakikada Da Costa ile eşitliği sağladı. 52. dakikada Mols ile öne geçerek umutlanan G.Rangers'ı, 77. dakikada Simone'nin beraberlik golü yıktı. Rangers'ta Tugay, Mols'un yerine 56. dakikada oyuna girdi.

Kuralar cuma günü

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde ikinci grup kuraları 10 Kasım Cuma günü çekilecek. Dört grupta bugün oynanacak maçların ardından belirlenecek 16 takım, İsviçre'nin Cenevre kentindeki kuraya katılacak. Aynı ülke temsilcileri ve ilk grup maçlarında karşılaşan ekipler, ikinci etapta ayrı gruplara yerleşecek. Kurada 16 takım, katsayılarına göre dört torbaya ayrılacak ve kurayla dörderli dört grup oluşacak. İkinci grup maçları 21 - 22 Kasım'da start alacak.

Emre’ye son şok

TAKIMININ uzun süre formasını giyemeyen, trafik kazası da geçirince zor günler yaşayan Emre, dün bir şokla daha karşılaştı. Karşılaşmanın ilk yarısında sarı kart gören Emre, ikinci yarıda bir faul daha yapınca ikinci kartı aldı. Hakem, kırmızı kartla Emre’yi sahadan çıkardı. Emre soyunma odasında gözyaşlarını tutamadı.

Ümit sakat

GALATASARAY’ın yıldız oyuncularından Ümit Davala, ağrılarının sürmesi nedeniyle kadroya alınmadı. Yıldız oyuncu maçı tribünden seyretti.

Süren’den sitem

G.SARAY Başkanı Faruk Süren, “Bu takıma destek vermek lazım. Medyanın menfi katkılarına rağmen bir ilki daha başardık. Hayatımda böyle bir maça ilk kez şahit oldum" dedi. İki takımın da amacına ulaştığını belirten Süren, “Son dakikalardaki mücadeleyi başka şekillerde yorumlamamak gerekir" dedi.

Lyon güldü

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde düğümün son haftaya kaldığı C Grubu’nda, ikincilik ipini Lyon göğüsledi. Valencia’nın daha önce turu garantilediği gruptaki kritik maçta kendi sahasında oynayan Lyon, Olympiakos’u Pierre Laigle’nin attığı golle devirerek ikinciliği elde etti.

G.Saray'a para yağacak

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkan ilk Türk takımı olan Cim - Bom'un kasası da dolacak
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'ndaki son maçta Sturm Graz ile 2 - 2 berabere kalarak ikinci tura çıkarken, kasasını da dolduracak.
Sarı - Kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkan ilk Türk takımı oldu. İlk etapda turu geçtiği için 1.5 milyon İsviçre frangı alacak olan Galatasaray'a 500 bin frank da galibiyetten ötürü verilecek.
Sarı - Kırmızılı kulüp, ikinci turda yapacağı altı karşılaşma için de maç başına 500 bin frank garanti para alacak. Böylece Sarı - Kırmızılılar'ın kasasına toplam 5 milyon İsviçre frangı girmiş olacak.

'Dakikalar bitmedi'

Galatasaraylı yöneticiler de grupta çıkarak ikinci tura geçtikleri için mutlu olduklarını söylediler.
Sarı - Kırmızılılar, "Son dakikalarda dakikalar bitmek bilmedi. Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte Türk futbolunda yeni bir ilke daha imza attık" dediler.
Asbaşkan Mehmet Cansun, "İyi oynadığımız söylenemez. Çünkü stres nedeniyle yeterince etkili olamadık. Ancak sonuçta istediğimize ulaştık" ifadelerini kullandı.

İz bırakanlar

KEREM: Aslında iyi oynadı. İki golde de yapacak bir şeyi yoktu. Tecrübesizliğine rağmen soğukkanlıydı. Ama şanssız goller yedi.
EMRE: Uzun süre oynamamasına rağmen her şeyini sahaya yansıtmaya çalıştı. Ama yine yapacağını yaptı. Avrupa kupalarında alışkın olduğu kırmızı kartı gördü.
HAGİ: Hasta hasta oynadı. Hiçbir varlık göstermedi. Ateşi başına vurdu, ayakları durdu.
JARDEL: Allahtan golü attı, yoksa bu staddan kötü gidecekti. Artık yavaş yavaş tepki çekmeye başlıyor. Futbolu da sırıtıyor. Ama son vuruşa sözümüz yok.
ERGÜN: Galatasaray’ın en iyisiydi. Çok koştu. Son bölümde yoruldu. Arka arkaya toplar kaybetti. Yine de takımı taşıyan adamlardan birisiydi.
HASAN ŞAŞ: Kopuk kopuk oynadı. Parlayıp, parlayıp söndü. Penaltının mucidi idi. Ancak ikinci yarı hiç keyif vermedi.

Yazarlar