Su Sporları Kabotaj Bayramı’nda yağlı direk heyecanı

Kabotaj Bayramı’nda yağlı direk heyecanı

29.06.2022 - 11:11 | Son Güncellenme:

Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ve Türkiye’nin en geleneksel mücadelelerinden biri olarak kabul edilen Yağlı Direk, şehrin kahramanlarını arıyor. Yarışmacıların 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş 12 metrelik gres yağıyla yağlanmış kütüğün ucundaki Türk Bayrağı’nı almaya çalıştığı Yağlı Direk, 1 Temmuz gününde Trabzon (Faroz Limanı), Alanya (İskele Meydanı) ve Çanakkale’de (Eski Gümrük İskelesi) aynı anda gerçekleştirilecek.

Kabotaj Bayramı’nda yağlı direk heyecanı

Red Bull Yağlı Direk bir kez daha Kabotaj Bayramı’nda şehrin kahramanlarını arıyor. Gres yağıyla yağlanmış olan 12 metrelik kütüğün ucundaki Türk bayrağının alınmaya çalışıldığı Türkiye’nin en geleneksel yarışlarından biri olan Yağlı Direk, bu sene de birbirinden eğlenceli görüntülerle birincilerini bulacak. 1 Temmuz’daki Kabotaj Bayramı’nın klasikleşmiş etkinliklerinden biri olan organizasyon eş zamanlı olarak üç şehirde düzenlenecek.

Haberin Devamı

Trabzon (Faroz Limanı), Alanya (İskele Meydanı) ve Çanakkale’de (Eski Gümrük İskelesi) gerçekleştirilecek olan organizasyonda her noktada Türk bayrağını ilk alabilen kişiler birinci olacak.

İlk kez 2021 yılında Red Bull Yağlı Direk adıyla Trabzon ve Alanya'da adrenalin ve tutkuyu bir araya getiren organizasyona yüzlerce kişi katılmıştı. Faroz Limanı’nda gerçekleşen Trabzon ayağında kazanan Yunus Emre Kul olurken, İskele Meydanı’ndaki Alanya ayağında Mehmet Şanlı mutlu sona ulaşmayı başarmıştı. Ayrıca Trabzon’da en havalı düşüşü yaparak jüriyi etkileyen Kamuran Erdoğan birinciliği alırken, Alanya’da aynı kategorinin kazananı Ali Çelik olmuştu.

Red Bull Yağlı Direk nedir?
1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nın klasiği haline gelen Red Bull Yağlı Direk’te katılımcılar 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş ve gres yağına bulanmış kütüğü ucundaki Türk Bayrağı’nı almaya çalışıyorlar. Katılımcıların sırayla kütüğün en ucuna koştuğu yarışmada ayakta kalıp Türk Bayrağı’nı ilk alan sporcu yarışmanın galibi sayılıyor.

Haberin Devamı

Yazarlar