Güreş Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Avrupa Şampiyonu

Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Avrupa Şampiyonu

01.04.2022 - 22:09 | Son Güncellenme:

 Macaristan’da devam eden 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar mücadeleleri tamamlandı. Türkiye takım halinde, 2 altın, 1 gümüş ve 1 de bronz madalya alarak büyük kadınlarda ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Avrupa Şampiyonu

Budapeşte’de düzenlenen şampiyonaya Türkiye kadın milli takımı damgasını vurdu. Türkiye, Evin Demirhan Yavuz ve Yasemin Adar Yiğit ile altın; Buse Tosun Çavuşoğlu ile gümüş ve Bediha Gün ile de bronz madalya kazanarak 140 puan topladı ve büyükler tarihinde Avrupa’da ilk kez şampiyonluğa ulaştı. 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 2'ncisi 135 puanla Ukrayna, 3'üncüsü ise 110 puanla Bulgaristan oldu.

Haberin Devamı

U23’TE DE ŞAMPİYON OLMUŞTU
Bu arada Türkiye, mart ayının başında Bulgaristan’da yapılan U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda da takım halinde şampiyon olmuştu. Böylece 20 gün içerisinde önce U23, ardından da büyükler olmak üzere 2 önemli turnuvada Türk Kadın Milli Takımı, Avrupa şampiyonu olarak tarihe adını yazdırdı. Öte yandan bu turnuva ile birlikte Avrupa Güreş Şampiyonası tarihinde büyüklerde Türk kadın sporcularının aldığı madalya sayısı ise 7 altın, 3 gümüş ve 14 bronz madalyaya ulaştı.

Efraim Kahraman: Avrupa şampiyonu olmak tarihi bir başarı

Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efraim Kahraman, kazandıkları Avrupa şampiyonluğunun tarihi bir başarı olduğunu ifade etti.

Türkiye Kadın Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Efraim Kahraman, takım halinde Avrupa şampiyonu olmalarının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. U23’ü bir ay önce kapattıklarını ve orada da Avrupa Şampiyonu olduklarını hatırlatan Kahraman, “Burada da tekrar büyüklerde Avrupa Şampiyonu olmak tarihi bir başarı. İki defa 3’üncülük vardı, 2’ncilik yoktu. Kızlarımız savaştılar. Buse’nin şampiyon olması için gerçekten çok az kalmıştı. Orada sadece bir oyunda hata yaptı ve hatada tuşlandı. Bu demektir ki biz takım halinde şampiyonluğu hak ettik. Ukrayna gibi güçlü bir ülkenin olması, diğer ülkelerde büyüklerde olimpiyat madalyalı sporcular var. Gençlerimiz de gerçekten savaştı. Yenilseler de savaştılar. Bende onu istedim onlardan. Başkanımız da aynı şekilde söyledi. Yenilebilirsiniz ama savaşarak yenilin dedi. Bu başarıyla bizim çitamız yükseldi. Yükseldiğimiz için işimiz çok daha zor. Avrupa Şampiyonu takımı bir basamak daha taşımamız lazım. Dünya şampiyonasında da üçüncülük var. Biz, şampiyonluk peşindeyiz. Burada tarihi bir başarı daha var. 4 kez Avrupa Şampiyonu olan Yasemin Adar’ın 5’inci şampiyonluğu. Burada 5’inci kez şampiyon olması gururlandırdı. Yasemin olimpiyattan sonra ameliyat geçirdi, bunu kimse bilmiyor. Risk aldık burada. 1.5 aylık çalışmayla geldi, kendisi çok hızlı toparladı. Rakibi de Estonyalı dünya şampiyonu, Avrupa Şampiyonu. Amerikalı Grey’i yenen bir sporcu. Bizim Yasemin ile hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu. Buradan başlamış oldu. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı