Anadolu Kulüpleri Karşıyaka ile Altay 7 yıl sonra aynı ligde

Karşıyaka ile Altay 7 yıl sonra aynı ligde

10.07.2017 - 16:52 | Son Güncellenme:

İZMİR futbolunun asırlık 2 çınarı Karşıyaka ve Altay, 7 sezon sonra aynı ligde buluştu.

Karşıyaka ile Altay 7 yıl sonra aynı ligde

2'nci Lig'de üst üste 2'nci sezonunu geçirmeye hazırlanan Karşıyaka ile yeniden 2'nci Lig'e yükselen Altay'ın yolları Beyaz Grup'ta kesişti. En son 2010-11'de 1'inci Lig'de birbirlerine rakip olan 2 kardeş kulüpten Altay, o sezon küme düşerek 2'nci Lig'e, daha sonra da 3'üncü Lig'e kadar geriledi. Karşıyaka ise üst üste aralıksız 13 yıl yer aldığı 1'inci Lig'e önceki sezon veda etti. İki takım arasında 2010-11 sezonunda Atatürk Stadı'nda oynanan derbilerde siyah beyazlı ekip ilk yarıdaki müsabakayı 2-0, ikinci devredeki randevuyu ise 1-0 kazandı.

Haberin Devamı

İki takım arasında son resmi maç 24 Eylül 2014'te Ziraat Türkiye Kupası 2'nci turunda oynandı. Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren müsabakayı Altay, penaltı atışları sonucu 4-3 kazanarak turu geçen taraf oldu. Altay'ın geçen sezon evinde Çorum Belediyespor'u 4-0 yenerek tur atladığı 3'üncü Lig play off yarı final rövanş ve Kocaelispor'u penaltılarda eleyip kupaya uzandığı final maçlarında Karşıyakalı taraftarlar, siyah-beyazlılara büyük destek verdi. İki takım taraftarı arasındaki dayanışma İzmir'e örnek oldu. Altaylı taraftarlar tribünde "Kaf-Sin-Kaf" diye tempo tutarak yeşil kırmızılılara teşekkür etti.

Beyaz Grup'ta, Karşıyaka ve Altay'ın yanı sıra Bandırmaspor, Bugsaşspor, Fatih Karagümrük, Fethiyespor, Gümüşhanespor, Hacettepespor, Kahramanmaraşspor, Kırklarelispor, Konya Anadolu Selçukspor, Nazilli Belediyespor, Niğde Belediyespor, Pendikspor, Sakaryaspor, Silivrispor, Şanlıurfaspor ve Zonguldak Kömürspor; Kırmızı Grup'ta ise Afjet Afyonspor, Amed Sportif, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Bucaspor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, Hatayspor, İnegölspor, Kastamonuspor 1966, Keçiörengücü, Kocaeli Birlikspor, Menemen Belediyespor, Mersin İdmanyurdu, Sancaktepe Belediyespor, Sarıyer, Sivas Belediyespor, Tokatspor ve Tuzlaspor yer aldı.

Haberin Devamı

3'ÜNCÜ LİG'DE GRUPLAR NETLEŞTİ

Spor Toto 3'üncü Lig'de Ege Bölgesi'nin kulüplerinin grupları da netleşti. Bergama Belediyespor ve Manisa Büyükşehir Belediyespor 1'inci Grup'ta, Muğlaspor, Tire 1922 Spor ve Turgutluspor 2'nci Grup'ta, Aydınspor 1923, Kızılcabölükspor ve Utaş Uşakspor ise 3'üncü Grup'ta mücadele edecek.