Diğer Katada tarihi sonuç

Katada tarihi sonuç

31.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Karate Şampiyonası’nın son gününde Kumite Milli Takımı zirveye çıkarken, Kata Milli Takımı ise ikincilikle yetinse de en iyi derecesine imza attı. Milli sporcular organizasyonu 3 altın, 4 gümüş, 4 bronzla tamamladı.

Katada tarihi sonuç

İspanya’nın Guadalajara kentinde düzenlenen 54. Avrupa Karate Şampiyonası’na 18 kişilik kadro ile katılan Karate Milli Takımı’nda tüm sporcular madalya kazandı. Son gün erkek takımlarda iki final mücadelesi verilirken, kumitede altın, katada gümüş madalya elde edildi.

Haberin Devamı

Kumite Milli Takımı, Sırbistan ile karşılaştı. 5 maçlık seriyi 3-0 kazanan milli sporcular zirveye çıkmayı başardı. Sırp rakiplerine karşı tatamiye çıkan sporculardan Uğur Aktaş 2-0, Alparslan Yamanoğlu 4-0, Murat Öz de 5-2 kazanırken, 3. maçta mücadele eden Burak Uygur 0-0 berabere kaldı.

İlk defa bir Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselen Kata Milli Takımı ise final maçında İspanya’nın 0.08 puan gerisinde (26.96-26.88) kalarak Avrupa ikincisi oldu. Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş ve Kutluhan Duran’dan oluşan Kata Milli Takımı, bu sonuçla tarihindeki en iyi başarısına imza attı. Milli sporcular, İspanya’daki organizasyonu böylece 3 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamladı.

Yazarlar