Dünya Kupası Katar'da Samba keyfi! Brezilya şov yaptı

Katar'da Samba keyfi! Brezilya şov yaptı

06.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası’nın favorilerinden Brezilya, Güney Kore karşısında hiç zorlanmadan çeyrek final biletini elde etti. Henüz ilk yarıda 4 farklı öne geçen Sambacılar adeta güle oynaya galip geldi, tüm rakiplerine şampiyonluk yolunda gözdağı verdi.

Katarda Samba keyfi Brezilya şov yaptı

2022 Dünya Kupası’nda son 16 turunda Brezilya ile Güney Kore 974 Stadı’nda oynadı. Brezilya beklendiği gibi baskılı başladı ve 7’de Vinicius’un şık gol vuruşuyla 1-0 yaptı. 12’de ise penaltıda Neymar klas bir vuruşla 2-0’ı sağladı. Rahatlayan Brezilya, 28’de güzel paslaşmalar sonunda Richarlison ile 3-0’ı buldu. Hücuma yine hızlı çıkan Brezilya’da bu defa Paqueta güzel bir son vuruş yaptı, 36’da maç koptu: 4-0 İkinci yarıda Güney Kore adına Seung-Ho’nun uzaktan golü sadece skoru değiştirdi: 4-1.

Haberin Devamı

Neymar’dan rekor

Sakatlığı sonra dün ilk kez sahaya çıkan Neymar, tarihe geçti. Güney Kore’ye penaltıdan bir gol atan Neymar, Brezilya Milli Takımı tarihinde Pele ve Ronaldo’nun ardından üç Dünya Kupası’nda gol atan üçüncü oyuncu oldu.

Rakip Hırvatistan

Güney Kore’yi farklı geçerek adını çeyrek finale yazdıran Brezilya, Hırvatistan ile oynayacak. Hırvatistan-Brezilya karşılaşması 9 Aralık Cuma günü TSİ 18.00’de Education City Stadı’nda yapılacak.

Stat sökülecek

Dünkü Brezilya-Güney Kore maçına ev sahipliği yapan 974 Stadı Dünya Kupası mesaisini bitirdi. Konteynerlerden yapılan stat sökülerek Fas’a gönderilecek.

Livakovic’in zaferi: 4-2

2022 Dünya Kupası son 16 turunda Japonya ile Hırvatistan, Al Janoub Stadı’nda karşılaştı. Tarihi bir grup aşaması geçirerek Almanya ve İspanya’nın önünde lider olan Japonya, 2018 Dünya Kupası’nın 2.’si Hırvatistan önünde de penaltılara karşı şansını zorladı ama kaleci Livakovic’e takıldı. Japonya’da 43’te kullanılan kornerde doğan tehlikede Maeda fırsatçılığını konuşturdu: 1-0 İkinci yarıda Hırvatistan gol için bastırdı, savunmadan ileri çıkan Lovren’in sağdan ortasında Perisic enfes bir kafa vuruşu yaptı: 1-1 2022 Dünya Kupası’nda ilk kez uzatmalara gidildi, 1-1 bozulmayınca da seri penaltı atışları geldi. Hırvatistan kalecisi Livakovic kurtardığı 3 penaltıyla tarihe geçti, ülkesini çeyrek finale taşıdı: 4-2.

Haberin Devamı

‘Aile kupadan önemli’

İngiltere’de 3-0’lık Senegal galibiyeti ve çeyrek finale yükselmenin sevinci yaşansa da Raheem Sterling’in sıkıntısı keyifleri kaçırdı. Sterling’in evine silahlı soygun düzenlendiği belirtildi. Sterling’in Katar’da kupada olmasını fırsat bilen hırsızların ailesi de evdeyken içeri girdiği ve silahlı soygunla 300 bin sterlinlik saatlerini çaldıkları belirtildi. İngiltere’de teknik direktör Southgate de, “Aile her şeyden, Dünya Kupası’nda da önemlidir” diyerek oyuncusuna ülkeye dönmesi için izin verdiğini bildirdi.

“Tanrı ‘BİZİM’ kralı korusun”

Çeyrek final biletini alan ve İngiltere ile eşleşen Fransa’da büyük bir heyecan yaşanıyor. Son şampiyon apoletiyle Katar’da mücadele eden Horozlar, İngiltere maçına şimdiden sabırsızlanıyor. Fransız basını da çeyrek final havasına girmiş durumda. Ünlü L’Equipe gazetesi, Polonya galibiyetinden çok İngiltere eşleşmesine gönderme yapan bir manşetle çıktı. L’Equipe, “Tanrı ‘BİZİM’ kralı korusun” başlığını atarak İngiltere’ye şimdiden mesaj yolladı. Kendisi de bir açıklama yapan Mbappe, “Dünya Kupası’nı kazanmayı saplantı haline getirdim. Kendim için belirlediğim tek başarı, bu kupayı kazanmak. Kazanamazsak kendimi başarısız kabul ederim” dedi.

Haberin Devamı

Muslera tehlikesi

Uruguay Milli Takımı’nın Dünya Kupası’ndan elendiği Gana maçı sonrası hakemlere ve VAR ekranına gösterilen tepkiler sonrası FIFA harekete geçti. FIFA, Galatasaray kalecisi Muslera ile beraber Uruguay Futbol Federasyonu, Edinson Cavani, Jose Gimenez ve Diego Godin hakkında disiplin soruşturması başlattı. Muslera ceza alırsa, bunu Galatasaray’da da çekme tehlikesi bulunuyor.