Kayserispor Kayserispor, Onur Bulut için Tahkim'e başvurdu

Kayserispor, Onur Bulut için Tahkim'e başvurdu

05.05.2023 - 13:59 | Son Güncellenme:

Kayserispor, Onur Bulut'un Beşiktaş'a transferi sonrasında TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun vermiş olduğu karar ile ilgili Tahkim Kurulu'na başvuru yaptığını açıkladı.

Kayserispor, Onur Bulut için Tahkime başvurdu

Kayserispor'dan Onur Bulut için resmi hamle geldi. Sarı-kırmızılı kulüp, Onur Bulut'un Beşiktaş'a transferi sonrasında TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun vermiş olduğu karar ile ilgili Tahkim Kurulu'na başvuru yaptığını açıkladı.

Haberin Devamı

NELER OLMUŞTU?

Onur Bulut için Beşiktaş ve Fenerbahçe, oyuncuya devre arası öncesinde talip olmuştu. Bu süreçte sarı-lacivertliler, Kayserispor cephesiyle Mame Thiam transferinden kalan 1.6 milyon euro alacağını silip, üzerine 1.3 milyon euro da bonservis içeren toplam 2.9 milyon euroluk bir anlaşma sağladı. Kayserispor, 28 yaşındaki sağ bek ile geçtiğimiz ay 3 yıllık yeni bir sözleşme imzalarken, içeriğinde de 6 Şubat'a kadar Fenerbahçe'nin öncelikli hakkı olduğu, sonrasında ise herhangi bir kulübün 1 milyon euro çıkış bedeli ödemesi halinde futbolcunun tek taraflı sözleşmeyi sonlandırma hakkının bulunduğu kayda geçti.

Beşiktaş, 6 Şubat geçtikten sonra 1 milyon euroyu Kayserispor'a göndererek milli futbolcuyu kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar bu parayı aynı gün iade etti ve yapılan sözleşmeyi başkan vekili Nurettin Açıkalın'ın imzaladığını, ancak kendisinin imza yetkisinin bulunmadığını belirterek ilgili sözleşmenin geçersiz olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Kayserispor, Onur Bulut için Tahkime başvurdu

OY BİRLİĞİYLE ONUR BULUT HAKLI BULUNDU

Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Kayserispor'un Onur Bulut'a açtığı davada oy birliğiyle oyuncuyu haklı buldu.

Fanatik.com.tr'den Burak Özdemir'e konuşan milli futbolcunun menajeri Elyasa Süme, Kayserispor ile olan dava süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Menajer Elyasa Süme, Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda Kayserispor'un açtığı davanın Onur Bulut lehine karar verildiğini belirtti. Süme, karşı bir dava açma konusunda ise, "Şu an yurt dışındayım. Avukatlar değerlendirip ona göre bakacağız" ifadelerini kullandı.

'GİTSELER DE BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK'

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 3-1 mağlup ettiği maçın ardından konuşan Onur Bulut, Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun transferi hakkında verdiği karar ve Kayserispor'un Tahkim Kurulu'na gitme kararına şu sözlerle değindi: "Ben yüzde 100 haklıyım zaten. İmza yetkisi vardı başından beri. Tahkim'e gitseler de bir şey çıkmayacak."

Kayserispor, Onur Bulut için Tahkime başvurdu

KAYSERİSPOR, TAHKİM KURULU'NA BAŞVURDU

Kayserispor'dan Onur Bulut için resmi başvuru geldi. Sarı-kırmızılı kulüp, Onur Bulut'un Beşiktaş'a transferinde Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun vermiş olduğu karar ile ilgili Tahkim Kurulu'na başvuru yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Onur Bulut’un Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ’ne transferi nedeniyle TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun vermiş olduğu karar ile alakalı olarak TFF Tahkim Kuruluna başvurmuş bulunmaktayız."

Yazarlar