Kayserispor Kayserispor'da Mame Thiam fırtınası! Hat-trick yaptı, Dzeko'yu geride bıraktı

Kayserispor'da Mame Thiam fırtınası! Hat-trick yaptı, Dzeko'yu geride bıraktı

21.10.2023 - 15:35 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 9'uncu haftasında Kayserispor ile Rizespor karşı karşıya geldi. Mücadelede Kayserispor rakibini 3-1 yenmeyi başarırken Mame Thiam maça damgasını vurdu.

Kayserisporda Mame Thiam fırtınası Hat-trick yaptı, Dzekoyu geride bıraktı

Kayserispor, Süper Lig'in 9. haftasında Çaykur Rizespor ile kozlarını paylaştı. Müsabaka RHG Enertük Enerji Stadyumu'nda oynandı. Kayseri temsilcisinin yıldız futbolcusu Mame Thiam, attığı golle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

İLK 11'DE BAŞLADI

Teknik Direktör Recep Uçar, Mame Thiam'ı ilk 11'de sahaya çıkardı. Kayserispor sahaya, "Bilal, Gökhan, Hosseini, Attamah, Carole, Kemen, Kartal Kayra, Boa Morte, Ali Karimi, Miguel Cardoso, Mame Thaim" 11'i ile çıktı.

Kayserisporda Mame Thiam fırtınası Hat-trick yaptı, Dzekoyu geride bıraktı

İlhan Palut yönetimindeki Çaykur Rizespor ise sahaya, "Gökhan, Taha, Attila, Emirhan, Halil İbrahim, Shelvey, Olawoyin, Varesanovic, Sauer, Benhur, Gaich" 11'i ile çıktı.

GOL PERDESİNİ THIAM AÇTI

Müsabakanın 31. dakikasında Cardoso'nun sol kanattan sağ ayağıyla yaptığı ortada Thiam kale ağzında uçan kafa ile topu filelere gönderdi. İlk önce üst direğe ardından zemine çarpan top çizginin içerisine düştü.

BİR GOL DAHA

66. dakikada Mame Thiam bir kez daha sahneye çıktı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Thiam, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.

Haberin Devamı

Kayserisporda Mame Thiam fırtınası Hat-trick yaptı, Dzekoyu geride bıraktı

HAT-TRICK YAPTI

Mame Thiam, bir kez daha penaltıdan golü buldu. 89. dakikada penaltıda topun başına geçen Senegalli futbolcu, meşin yuvarlağı kalecinin sağ köşesine gönderdi ve fileleri havalandırdı.

İSTATİSTİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Kayserispor forması giyen Mame Thaim, bu sezon çıktığı 9 Süper Lig maçında 8 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Öte yandan Senegalli futbolcu takım arkadaşlarına da 1 kez gol pası verdi.

DZEKO'YU GERİDE BIRAKTI 

Süper Lig'de gol krallığına listede olan Mame Thaim, gol sayısını 8'e yükseltti. Senegalli futbolcu, Galatasaray'da forma giyen Mauro Icardi'ye (8) yetişirken Fenerbahçe'de forma giyen Edin Dzeko'yu ise geride bıraktı.

 

Yazarlar